×

Evrensel Bağlantı Sistemi (UCG – Universal Connectivity Grid) Yazı Dizisi-2


Evrensel Bağlantı Sistemi (UCG – Universal Connectivity Grid)


Yazı Dizisi-2


Tercüme: Kutlugün Sürmeli




UCG Yatay Kablolama

UCG için yatay kablolama hatlarının tasarımı, Şekil 6'da gösterildiği gibi standart 100 metre, dört bağlantı kanalına dayanmaktadır. Bu genellikle çalışma alanı kablolaması, projektörler veya duvara monte bir çıkış gerektirebilecek dijital ekranlar gibi IP aygıtlarını bağlamak için kullanılmaktadır. 100 metreden uzun mesafeler için, hibrit fiber optik kablo, IP kameralar veya uzak Wi-Fi erişim noktaları gibi daha uzak cihazları bağlamayı mümkün kılmaktadır.


Şekil 6: CP'den TO'ya bir bölge kablosuyla yapılandırılmış yapısal kablolama hattı.


Bununla birlikte, diğer senaryolarda, doluluk sensörleri, kablosuz erişim noktaları veya güvenlik kameraları gibi tavana monteli cihazlar, CP'yi (konsolidayon noktası veya ara dağıtım noktası) bir statik sonlandırma noktası olarak kullanabilir ve ek bir prizin takılmasını gerektirmez. Bu durumlarda, uç nokta cihazı bir bölge kablosu kullanmaz, ancak Şekil 7'de olduğu gibi bir patch cord ile doğrudan CP'ye bağlanır.


Şekil 7: CP'den cihaza bir patch cord ile yapılandırılmış yapısal kablolama hattı.


Tavan arası bağlantıları için üretilmiş özel konektörler sayesinde, Bağlı cihazların (IDC) teknolojisini ve patch kabloların basit kullanımıyla eklenmesi için esnek bir yol sağlamaktadır. Ceiling connector assemblies Bu özel konektörler sayesinde, sorunlu ve zaman alıcı modüler plug sonlandırmalarını gerçekleştirme ihtiyacı ortadan kaldırılmıştır. Bir Wi-Fi erişim noktasını bağlamak için bir tavan bağlantı tertibatının kullanılması Şekil 8'de gösterilmektedir.


Şekil 8: Tavan konektörü montaj uygulaması


Benzersiz mimarilerle bina sistemlerini UCG'ye entegre etmek



Optimum esneklik, mümkün olduğu kadar çok uç nokta için IP bağlantısı kullanmaktan gelirken, bazı sistemler de IP dışı cihazları ağa entegre etmek için bir ağ geçidi gerektirebilir. (Şekil 9), veya kategori dışı bir kablo türüde kullanılabilir (Şekil 10). Bu sistemler için, kategori kablolaması, yapılandırılmış kablolama kanalı için yatay mesafe gereksinimlerine uygun olmalıdır. Ayrıca, kurulu sisteme özgü ek gereksinimlerin olabileceğini de unutmamak gereklidir.


Şekil 9: IP olmayan cihazlar için ağ geçidi gerektiren sistemlerde UCG hattı



Şekil 10: Uç nokta bağlantıları için kategori dışı kablolamayı kullanabilen BAS sisteminde UCG hattı


Bazı A/V sistemleri standart kategori kablolamayı kullanırken, diğerleri Şekil 11'de gösterildiği gibi alıcı-vericilerin veya diğer dönüştürme cihazlarının kullanımını gerektirebilir.


Şekil 11: A/V sistemi için UCG hattı


Bundan sonraki yazımızda “UCG Hücreleri için planlama bağlantısı”  anlatılacaktır.
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt