×

Yazarlar

  • Abdurrahman Güngör 1966 Almanya doğumlu, evli 1 çocuk babası, Almanca ve İngilizce dillerine vakıf, 1988 Yıldız Üniversitesinde Elektrik Mühendisliği eğitimi ardından, 1990 yılından itibaren kablo sektöründe, Bakım Mühendisliği, Tasarım Şefliği, Kalite Kontrol Şefliği, İş Geliştirme Müdürlüğü, Kalite Güvence Müdürlüğü, Üretim Müdürlüğü ARGE Müdürlüğü, Fabrika Müdürlüğü ve Genel Müdürlük gibi farklı pozisyonlarda ve şirketlerde görevler aldı. Görev aldığı şirketler ise sırasıyla, Türk Siemens Kablo, Pirelli Kablo, Saudi Cable , Nexans , Prysmian , Atom Kablo, Kabtek, Ünika, STP Global Cable LLC olup , 2023 yılından itibaren ise Solen Kablo A.Ş.  firmasında kendi işinde  yönetici olarak görev  yapmaktadır. 
  • Adem Çakır 1987 doğumlu Adem Çakır 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol Mühendisliği bölümünden; 2011 yılında da aynı üniversitenin Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Çalışma hayatına 2010 yılında Schneider Electric firmasında proje mühendisi olarak başladı. 2013 yılında askerlik görevini yerine getirdi. 2014-2016 yılları arasında Honeywell firmasında Kahire Uluslararası Havalimanı TB2 proje saha sorumlusu olarak çalıştıktan sonra 2016 yılında halen görev yaptığı Siemens Bina Teknolojileri bölümünde göreve başladı. İlgili firmada halen Partner Kanalı Yangın ve Güvenlik Sistemleri “Ürün Yöneticisi” olarak görev yapmaktadır.  
  • Adem Karataş1993 Ardahan doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi 3.Sınıf Elektrik Mühendisliği öğrencisi. 2015-2016 İTÜ Elektrik Mühendisleri Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve önceki senelerde faal olarak Yönetim Kurulunda görev aldı.
  • Ahmet Şahin Ata Lisans eğitimimi Karadeniz Teknik Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladım. Aynı zamanda, bir dönem Erasmus programı ile Almanya’da eğitimime devam ettim. 2010 yılında mezun olduktan sonra, İtalya’da bir yıl İngilizce öğretmenliği yaptım. Döndükten sonra, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde İngilizce Okutmanı olarak görev yapmaya başladım. 2014 yılında İngiltere’ye yüksek lisans yapmaya gittim. Burada, Sussex Üniversitesi’nde ‘İngiliz Toplumu ve Kültürü’ üzerine çalışmalar yaptım. 19. yüzyıl İngiliz edebiyatı üzerine okumalar yaparken, edebiyatın toplumun bir yansıması olduğunu ve dolayısıyla toplumsal, ekonomik, siyasal, hukuki vb. alanları incelemesi gerektiğini gördüm. Özellikle sanayi devriminin İngiltere’de yarattığı toplumsal değişimler üzerine okumalar yaptım ve bu değişimlerin bireyler üzerinde bıraktığı izleri araştıran bir tez yazdım. İngiltere’den döndükten sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladım. Bu dönemde, yüksek lisans tezim sırasında okumalarımın da yönlendirmesi ile daha çok sosyal araştırmalar yapmaya karar verdim ve 2016 yılında Sosyal Politika alanında doktora eğitimime başladım. Dezavantajlı gruplar, eğitimde eşitsizlik, yükseköğretim sistemi, genç işsizliği ilgilendiğim konular arasındadır. Son üç yılda, genç işsizliği ve yükseköğretim sistemi üzerine odaklanmış durumdayım. Yükseköğretim sisteminin verimliliği, eğitimin kalitesi, mezunların durumu, işgücü piyasası, genç işsizliğinin sebepleri üzerine çalışmaktayım. “Türkiye İşgücü Piyasası ve Üniversite Mezunu Genç İşsizliği: Mühendis Örneği” adlı tez çalışmamda, genç mühendislerin iş bulamamasının/işsiz kalmasının nedenlerini yükseköğretim sistemi ve işgücü piyasası dinamikleri ile birleştirerek inceliyorum.  
  • Ahmet Uğur 20.08.1964  yılında Isparta da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini  Isparta da tamamladı. 1986 Yılında F.Ü. Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1988  Göltaş Çimento Fabrikasında Elektrik Bakım Ünitesinde çalışmaya başladı.1989 ocak ayından itibaren kendi şirketini kurup, O.G. ENH. ,Trafo Postaları ,Otomasyon Sistemleri , tasarım, projelendirme ve imalatlarında çalıştı. Dağıtım  kompanzasyon ve kumanda panoları imalatları yaptı.1993 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında , Etüt proje, ihale hazırlık, keşif  , metraj hazırlama , kontrolluk,  kesin hesap , işletme birimlerinde görev aldı. 2018 yılı şubat itibarıyla emekli olup UĞUR Mühendislik Firmasını kurdu ve halen devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır..
  • Akın Altın1990 yılında İzmir Atatürk Lisesinden, 1994 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. EMO Teknik Malzeme ve EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri firmalarında yaklaşık 10 yıllık bir tecrübeden sonra Matriks Bina Kontrol Sistemleri Ltd. Şti. firmasının kurucu ortağı olarak 2005 yılından bu yana sektörde yer almaktadır. 20 yıllık yangın, güvenlik ve otomasyon sistemleri tecrübesine sahiptir. Bu sistemlere ilişkin projelendirme ve uygulama konularında yerel ve uluslararası standartları takip eden, içinde bulunduğu projelerde değer mühendisliği çerçevesinde kalıcı ve optimum çözümler sağlamaya gayret gösteren bir çalışma modeli benimsemiştir. Yangın Algılama, Acil Anons, Elektronik Güvenlik ve Otomasyon (Aydınlatma, HVAC, Enerji) sistemlerinde; bina uygulamaları, endüstriyel tesis uygulamaları ve açık saha uygulamaları ile ilgili projelendirme ve saha tecrübesine sahiptir.
  • Ali Deha Ayaz 1988 İstanbul Üsküdar doğumludur. İlkokul eğitim dönemine Erzurum’un Horasan ilçesinde, İnkılap İlk. Öğr. Okulu ile başlamıştır. Lise eğitimini Kocaeli de Atafen Kolejinde 2004 yılında tamamlamıştır. 2011 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde Makine Mühendisi bölümünden mezun olmuştur. Askerlik hizmetinin ardından 2013 yılında Teksan Jeneratörde Proje Mühendisi olarak göreve başlamıştır. Bu görev süresinde, jeneratör setlerinin mekanik kısımlarını projelendirme görevi yapmaktadır. Isıtma, soğutma, akustik, bilgisayar ortamında yerleşim, kabin ve oda dizaynları, yurt içi ve yurt dışı satışlara teknik destek gibi konular ile uğraşmıştır.  
  • Ali Kazan 1989 Yılı Balıkesir doğumludur. İlk ve orta öğretimini Balıkesir’de tamamladıktan sonra 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur. 2013 -2015 yılları arası arasında Schneider Elektrik alçak gerilim pano sistemleri departmanında proje mühendisi olarak çalışmıştır. Askerlik hizmetinin ardından  2017 yılında  Teksan Jeneratör’te proje mühendisliği görevine başlamıştır. Endüstriyel tesisler, hastaneler, konut projeleri gibi yurtiçi/yurtdışı birçok projede proje yöneticisi olarak çalışmıştır. İstanbul’da ikamet etmektedir.
  • Ali Uyar 1956, Ankara doğumlu. Galatasaray lisesi mezunu. Yüksek öğrenimini ODTÜ  Mühendislik Fakültesi Elektrik bölümünde yaptı. 30 sene yurtdışı projelerde mühendislik ve proje müdürlüğü yaptı. 2011’den itibaren İstanbul’da bir tasarım firmasında danışmanlık yapıyor. Fransızca, İngilizce, Rusça ve İtalyanca biliyor.  
  • Alim Küçükpehlivan Başarsoft’un kurucu ortaklarından olan Alim Küçükpehlivan, (Denizli – 1971), ortaokul ve liseyi devlet parasız yatılı olarak Denizli’de okumuş, 20 Yaşında Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni, ardından da Dokuz Eylül Üniversitesi, Uluslararası İşletme Master’ını tamamlamıştır. Yedeksubay olarak Ankara’daki 16 aylık askerlik hizmetinin ardından 1997 yılında, 2 ortağıyla birlikte Başarsoft’u kurmuştur. Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Harita teknolojileri ile yazılım çözümleri üretmek için kurulan Başarsoft, bugün ODTÜ Teknokent ve AR-GE merkezi statüsündeki Ankara ve İstanbul ofislerinde 200’den fazla çalışanı ile 10 milyon dolara yakın ciroya sahiptir. Başarsoft, yazılım ihracatı hedefiyle 2018 yılında Amerika ofisini açtı. Alim Küçükpehlivan, evli ve Bilgisayar Mühendisi bir kız ve lise öğrencisi oğlu ile İstanbul’da ikamet etmektedir. Amatör olarak koşuya merak salmış, uluslararası bir çok maraton ve ultra maraton koşmuştur. İngilizce ve Fransızca bilen Alim Küçükpehlivan, son zamanlarda Bulgarca ve Rusça öğrenmektedir.
  • Alkan Alkaya Doç. Dr. Alkan ALKAYA 25 Eylül 1979 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İskenderun'da tamamladı.  2001 yılında Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Mersin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak akademisyenliğe ilk adımını attı. 2005 yılında Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans, 2012 yılında Çukurova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Kontrol ve Kumanda Sistemleri Anabilim dalında Doktora eğitimlerini tamamladı. TÜBİTAK 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında 2012-2013 tarihleri arasında misafir araştırmacı olarak 1 yıl boyunca İngilterede (University of Stratclyde, Department of Electronic and electrical Engineering, Industrial Control Center) görev yaptı. 2013 yılından itibaren Mersin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Üyeliği bulunmaktadır. 2006-2018 yılları arasında, Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube yönetim kurulu üyeliği, Sayman Üyeliği, Yazman Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini sırası ile yürütmüştür. EMO genel Merkez ve EMO Mersin Şube komisyonlarında aktif görevler almaya devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
  • Alp Arslan Ok1970 İstanbul doğumlu , evli 2 çoçuk babası , Almanca ve İngilizce dillerini  bilmekte, 1987-1992 İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği eğit imi sonrasında , 1992-1998 yılları arasında Simko San. ve Tic. A.Ş.’de (günümüzde Siemens San. ve Tic.. A.Ş.) görev yaptı.1998’den bu yana EAE Elektrik A.Ş.’de Alçak ve Orta Gerilim Şalt Dolapları imalatı yapan bölümde yönetici olarak çalışmaktadır. Çalışmaları aşağıdaki konuları kapsamaktadırElektrik Mühendisleri Odası EMO ve Amerikan Elektrik Mühendisleri Enstitüsü IEEE üyesidir.
  • Alper Gül 02 Ekim 1982 yılında, Antalya’da doğdum. İlk ve orta öğretimi Antalya’da tamamladıktan sonra Uludağ üniversitesi Elektronik mühendisliği bölümünden mezun oldum. 2009 yılından beri Mavili Elektronik Tic. ve San. A.Ş. Akdeniz bölge müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Elektrik mühendisleri odası Antalya şubesi üyesiyim. Evli ve üç çocuk babasıyım.  
  • Andreas SchneiderAndreas Schneider RF mühendisliği ve bileşenlerine duyduğu özel ilgi ile, Münih Teknik Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği okudu. Kariyeri sırasında çeşitli yerlerde yönetim nitelikleri elde etti. Örneğin; Massachusetts Institute of Technology, Stanford, INSEAD, ve Indian Institute of Management.Andreas Schneider’ın kariyeri yenilikçi kablosuz teknolojisi pazarlar yaratmak ve dünya çapında satış stratejilerinin geliştirilmesi üzerine odaklanmıştır. EnOcean GmbH kurulmadan beş yıl önce, Siemens AG GSM modülleri dünya çapında pazarlama sorumluydu. Daha önce birkaç  firmada bir dizi küresel sistem ve ürün işinde dokuz yıl geçirdi. Bunların yanı sıra Rohde & Schwarz BICK Mobilfunk GmbH. şirketinin telsiz sistemleri satış direktörü olarak çalışmıştır.EnOcean GmbH Pazarlama Müdürü ve Kurucu ‘dur.
  • Anıl Aygören 1990 yılı, İstanbul doğumludur.  İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, 2013 yılında  Yıldız Teknik Üniversitesi  / Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.  Eğitim ve askerliğin ardından iş hayatına 2015 yılında Erse Kablo firmasında Üretim Mühendisi olarak başladı. 2016 yılından itibaren,  Erse Kablo bünyesinde Ar-Ge Mühendisi olarak görevine devam etmektedir.  
  • Aral Ekrem UzunAral Ekrem Uzun1980 Karşıyaka, İzmir doğumlu olup 2002 yılında Yeditepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden burslu olarak mezun oldu.Kariyerine EMT Elektronik’te önce Proje Mühendisi daha sonra Proje Müdürlüğü görevleri ile başladı. CCTV, Kartlı Geçiş, Yangın Algılama, Hemşire Çağrı Sistemleri, Adli Bilişim Yazılım ve Donanımları, Kriminal Ekipmanları, Video ve Ses Analiz/İyileştirme konularında uzmanlık kazandı. 2011-2014 yılları arasında Honeywell Life Safety Ankara Bölge Müdürlüğü görevinde bulundu. Bu süreçte Honeywell Yangın Algılama, Acil Anons ve Hemşire Çağrı Sistemlerinin satışı, bayi kanalı yönetimi ve iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu olarak çalıştı. Halen Geutebrück Eurasia Güvenlik Sistemleri İstanbul Bölge Müdürü olarak IP Kamera Güvenlik Sistemlerinin satışı, bayi kanalı yönetimi ve iş geliştirme faaliyetlerini yürütmektedir
  • Avni Aydoğan 1958  yılında Ankara'da doğmuştur.1980 yılında Gazi Üniversitesi Elektrik Fakültesini bitirmiştir. İş Deneyimleri: 1. Makine Kimya Endüstrisi, Roket Fabrikası (1980-1984) 2. Türkiye Elektrik Kurumu Şebeke Tesis ve Proje Dairesi Başkanlığında Mühendis (1984-1992) Malzeme Yönetimi Dairesi Başkanlığında Şef (1992-1993) 3. TEDAŞ Malzeme Yönetimi ve Daire Başkanlığı ( 1993-2006) 4. ELKO ELEKTRİK: (10.10.2006 – MART.2017) 5.SFA ELEKTRİK: (MART-2017-  31.12.2018)
  • Avni Gündüz 1952 yılında Keçiborlu`da doğdu. 1976 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü`nden mezun oldu. TEDAŞ İzmir Müessese Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kademelerde çalıştıktan sonra 2004 yılında emekli oldu. Meslek çalışmalarını SMM olarak sürdürmektedir. EMO İzmir Şubesi Yayın Komisyonu ve Enerji Komisyonunda uzun yıllardır görev almaktadır. Enerji orumlarına ve Elektrik Tesisat Ulusal Kongrelerine yürütme kurullarında yer alarak katkı sağladı. EMO İzmir Şubesi yönetim kurullarında; 16.,25. ve 32. Dönem asıl, 21. Dönem yedek üye olarak görevlerde bulundu.
  • Avni Turcihan 1964 yılında İstanbul'da doğdu. 1981 yılında Maçka Endüstriyel Meslek Teknik Lisesini bitirdi. İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünden 1987 yılında Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. İş Hayatına Elektroakustik San. ve Tic.Aş..2de başladı. 1990-1994 yılları arasında Çukurova İthalat ve İhracat A.Ş. (Caterpillar) 'de Endüstriyel ve Güç Sistemleri Uygulama Mühendisi , 1994-2010 yılları arasında da Borusan Makina ve Güç Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. (Caterpillar)'da Endüstriyel ve Güç Sistemleri Uygulama Müdürü olasrak görev yaptı. 2010-2019 yıllarında MTU Motor Türbin San. ve Tic. A.Ş.'de Onsite Energy Uygulama ve Teknik Servis Müdürü olarak çalıştı.   
  • Ayhan Güngörİstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği lisans programı ardından Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi yüksek lisans programını tamamlayan Ayhan Güngör, 2002 yılından itibaren kablo sektöründe Nexans Türkiye Endüstri ve Ticaret A.Ş. çatısı altında satış ve pazarlama alanlarında değişik görevlerde bulunmuş ve kablo sektöründe çalışmalarına devam etmektedir.Hobileri arasında bilgisayar ve web programlama bulunmasının da etkisiyle, sektörel deneyimini ve kodlama bilgisini aynı çatıda birleştirerek sektör profesyonellerine yardımcı olabilmek amacıyla kablokodu.com ve thecablecode.com sitelerinin kodlarını yazmış ve tasarımını gerçekleştirmiştir.1984 İstanbul doğumlu olan Ayhan Güngör, evli ve bir kız çocuk babasıdır.
  • Aysun Pınarbaşı  1983 yılı, Zonguldak doğumlu, evli ve 1 çocuk annesidir.  İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak’ta tamamladıktan sonra, 2007 yılında  Gazi Üniversitesi  / Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Eğitiminin  ardından iş hayatına “Kablo” sektöründe başlamıştır. 2007 - 2015 yılları arasında  Kablotek  firmasında Kalite Kontrol Mühendisi, Tasarım Mühendisi ve Ar-Ge & Tasarım Şefi  görevlerinde bulunmuştur. 2016 yılından itibaren,  Erse Kablo bünyesinde Ar-Ge Müdürü olarak görev almaktadır. Kurum  içinde  kablo teknik  eğitimlerine ve  sektörel seminerlere katkı  sağlayarak, bilgi birikimini ve deneyimlerini paylaşmaktadır. Erse Kablo Ar-Ge Merkezi’nin de sorumlu müdürü olarak görevine devam etmektedir.  
  • Aytekin Durmuş 1980 Malatya doğumludur. 1998 yılında Malatya Ş.K.Ö Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümünden, 2004 Yılında da Erciyes Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümünden mezun olmuştur. 2006 yılından itibaren HB Teknik Elektrik Mühendisliği Proje ve Danışmanlık Hiz. Ltd. Şirketinde çalışmaktadır. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası üyesidir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
  • Barış AkdoğanBarış AkdoğanEaton Elektrik Sektörü Türkiye’nin, ürün yönetimi ve teknik destek hizmetlerinden sorumlu Ürün Destek Müdürü’dür. Eaton’a 2008 yılında Moeller satın almasıyla geçti. Moeller’deki kariyerine 1998 yılında Moeller Türkiye’nin kurulmasıyla başlayan Akdoğan, bu süreçte Eaton-Moeller’de Satış Mühendisi ve Pazarlama Müdürü görevlerinde bulundu. Moeller’den önce Schneider Elektrik Türkiye’de Satış Tanıtım Mühendisi olarak görev yaptı. Görev yeri İstanbul olan Barış Akdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği (1993) mezunudur.
  • Bihter Ünlüsoy1983 Izmit doğumludur. 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi/ Mühendislik Fakültesi/ Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalından mezun olmuştur. 2005-2007 yılları arasında iki farklı şirketin proje yönetim ve tekliflendirme birimlerinde ‘Enerji Kalitesi’ uzmanlık alanı içerisinde çalışmalar yaptıktan sonra 2007 yılında Schneider Elektrik ailesine katılmıştır. 6 yıl sure ile Servisler Departmanı ve Proje Yönetim Merkezinde Proje Müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir. Son iki yıldır ise halen sürdürdüğü Proje Geliştirme&Preskripsyon Müdürlüğü pozisyonunda kariyerine devam etmektedir.Özellikle Alçak Gerilim ve Orta Gerilim Dağıtım Dizaynı ve Enerji Kalitesi uzmanlık konuları arasında yer almaktadır. Evlidir ve 1 kız çocuk annesidir.
  • Bora Omurtay Yıldız Teknik Üniversitesinden 1987 yılında Elektrik Mühendisi olarak mezun oldum.            1987 -1993 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi – Yapı İşleri Kontrol Daire Başkanlığında,    1993 - 2011 tarihleri arasında Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğünde, 2011 - 2018 tarihleri arasında Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğünde ve 2018 - günümüz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığında Grup Koordinatörü olarak görev yapmaktayım. 
  • Burak Cedetaş 1964 Istanbul doğumludur. 1975  yılında İMİ İtalyan Lİsesi'nden , 1987 yılında  İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Elektrik Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1987- 1989  yılları arasında    Amerika Michigan Teknoloji Üniversitesi'nde  yüksek lisansını tamamlamış  ve  aynı zamanda üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapmıştırPRIZMANET INTERNET Servisleri A.Ş., ABC ENSER Otomasyon ve Güvenlik Teknolojileri A.Ş., CEDETAŞ Mühendislik ve Teknoloji A.Ş. kurucu ortağıdır. ISO İstanbul Sanayi Odası, EMO Elektrik Odası  Mühendisleri, İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Mezunlar Derneği  üyesidir.     
  • Burak Yiğiter1986 yılında Elazığ doğumlu olan Yiğiter, 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Fakültesinde yüksek lisans yapmıştır.2011 yılından beri Teksan Jeneratörde, Uzman proje mühendisi olarak çalışmaktadır. Havalimanı, endüstriyel tesis, metro, hastane gibi yurtiçi/ yurtdışı bir çok projede proje yöneticisi olarak çalışmıştır.Evli, 1 çocuk babasıdır. İstanbul’da ikamet etmektedir  
  • Burçin Baran1985 yılında Sakarya-Adapazarı’nda doğdu. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. Bakım Mühendisliği, Şantiye Mühendisliği görevlerinde yaklaşık 2 yıl çalıştı. 2010 yılında çalışmaya başladığı Eltaş Transformatör A.Ş firmasında halen Kuru Tip Tasarım Şefi olarak görevine devam etmektedir.
  • Bülent Özince 1973 yılında Kayseri’de Dünya’ya gelen Bülent Özince İlkokul öğrenimini Eskişehir’de ortaokul ve liseyi Kayseri Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu lisesinde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini Yıldız teknik Üniversite’si Elektrik Mühendisliği Fakültesi’nde tamamlamıştır. 1995- 1998 Yılları Arasında Kayseri de çalıştıktan sonra 1998 yılında Istanbul Taksim- 4. Levent metrosu Elektromekanik Temin ve montaj işlerinde Müşavir olarak görev almıştır. Projenin tamamlanmasından sonra askerliğini Ankara Gata hemşirelik yüksek okulundan İngilizce öğretmeni olarak tamamlamıştır. 2001- 2005 yılları arasında Cedetaş firmasında yıldırımdan korunma ve ani aşırı gerilim korunma ürünlerinin satış ve proje destek Bölümü’nde görev almıştır. Yıldırım’dan korunma konusunda çeşitli araştırmalar yapmış ve seminerler vermiştir. 2005 yılında Marmaray Tüp Geçit projesi ana yüklenicisi Japon Taisei firmasında tasarım koordinatörü olarak göreve Başlamış ve halen bu Görevini devam ettirmektedir. İyi derecede İngilizce bilmekte ve yarı profesyonel olarak müzikle uğraşmaktadır.
  • Can Sağkol 1981 İzmir doğumludur. 1998 yılı İzmir Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Teknisyenliği, 2001 yılı Ege Üniversitesi Elektrik Teknikerliği ve 2009 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2001 yılından itibaren kariyer boyunca çeşitli firmalar görevler alarak, 2018 yılı itibari ile Prysmian kablo bünyesinde “Ürün Müdürü” olarak görev almaktadır
  • Celal Ünalp   1978 Kayseri doğumlu olan Celal ÜNALP, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra AdaNet ve Başarı Holding gibi ilk internet servis sağlayıcılar bünyesinde çalıştı. Ardından JForce ve Probil gibi öncü entegratör firmalar bünyesinde finanstan savunmaya, çok farklı sektörlerde, kritik birçok üst düzey projede, sektörel çözümlerden iş çözümlerine, sistem entegrasyon çalışmalarından dış kaynak kullanımına, servis ve bakım hizmetlerinden kompleks ağ çözümleri ve danışmanlığa kadar geniş bir yelpazede çalışmış, bilgi toplumu hizmet sunumu ve Kamu’da bulut bilişime hazırlık aşamalarında temel sayılabilecek katkılar sağlamıştır. 14 Yıl süreyle ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU bünyesinde çoklu veri merkezi, çoklu programlama dilleri, kurumsal mimari(COBIT+TOGAF) modernizasyonu, üst yönetimlere danışmanlık, uygulama rehberliği, sınama, sağlama, çözümleme, geliştirme, ölçme, derecelendirme, teftiş, uluslararası iş birliği program ve bilişim proje ekiplerini yönetmiştir. Aynı dönemde Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgi Teknolojileri yüksek lisans programlarını tamamlamış, BYOD konulu tezini yayımlamıştır. HAVELSAN’da görev aldığı dönemde ürünleşme stratejisi kapsamında, küresel ürünler geliştirmek amacıyla proje ve çözüm yönetimi yanında ürün yönetimi sürecini oluşturmuştur. Mevcut ve yeni savunma projelerinde evrensel uygulama platformu üzerinde geliştirilen kurumsal kaynak planlaması(KOVAN), sağlık bilgi sistemi(ATLASCARE), bilgi yönetimi(HVL-DRIVE), Video Konferans(DİYALOG), karar destek sistemleri(ASTAR-BI), Toplam Ekipman Verimliliği(OT), Saha ve Tesis Yönetimi(EKS/SCADA) ve mobil çözümlerin yanı sıra kamu kurumlarında özel yazılım ihtiyaçlarına da cevap verebilmek için YZ, BIM, Lidar ve 3B Kadastro gibi alanında ilk çalışmaları yürütmüş, tasarım ve entegrasyon katkıları sağlamıştır. AÇIK Holding bünyesinde Hybrid Cloud, Edge Computing(Fog), SASE, ZTNA, DevSecOps, HCI, RPA ve Low-Code yaklaşımlarının birlikte ve bütünsel biçimde anlatılmasıyla beraber Kamu ve Özel Sektör deneyiminin ve sayısal olgunluk düzeyinin önümüzdeki dönemde hızla artması için çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda uluslararası (PADI) tüplü dalış eğitmen yetiştiricisi olan Celal ÜNALP evli ve bir çocuk babasıdır.
  • Cem Kafadar1965 yılında İstanbul’da doğdu. 1987 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olduktan sonra 1988 – 1998 yılları arasında Koç Holding bünyesinde yer alan Garanti Koza İnşaat’ta şantiye şefliği, kesin hesap ve planlama şefliği, satın alma şefliği, teknik ofis müdürlüğü, proje müdür yardımcılığı gibi farklı görevlerde çalıştı. 1998 yılından 2004 yılına kadar Alarko’da iç denetim uzmanlığı, planlama şefliği, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı görevlerinde bulundu. 2004 – 2006 yılları arasında da IKEA Ümraniye projesinde Teknik Müdür olarak görev aldı. 2006 yılında internet üzerinden danışmanlık hizmetleri verdiği kendi şirketini kurdu. 2007 yılından bugüne 1inşaat Bilişim Reklamcılık Ltd. Firmasında kurucu ortak olarak yer almaktadır.
  • Cennet Gökcen Köseli 26 Ocak 1990 Denizli’de doğdum. 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra 2013-2015 yılları arasında Delta Mobilya firmasında tasarımcı olarak çalıştım. Bu süreçte pek çok iç mimari projede yer aldım. Mimari aydınlatma alanına ilgim lisansta aldığım aydınlatma derslerine ek olarak bu süreçte yoğunlaştı. 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uluslararası İç Mimarlık bölümünde yüksek lisansa başladım. Yüksek lisansa başladığımda aydınlatma tasarımı alanında uzmanlaşmak istediğim için hocam Prof. Dr. Alpin Köknel Yener ile tez çalışmalarıma başladım. Yüksek Lisans sürecinde değişim programıyla Almanya’nın Stuttgart şehrindeki Hochschule für Technik’te eğitim aldım. Bu süreçte Almanya’nın Stuttgart şehrindeki Nimbus Gmbh’da 9 ay – 5 ay stajer, 4 ay tam zamanlı- aydınlatma tasarımcısı olarak çalıştım. 2018 yılında ‘İnsan Odaklı Aydınlatma Tasarım Konsepti ve bir Ofis İç Mekanı için Öneri’ adlı master tezini teslim ettim ve masterdan mezun oldum. Şimdi Stuttgart şehrinde bulunan XAL Gmbh’da aydınlatma tasarımcısı olarak kariyerime devam etmekteyim.  
  • Ceyhun Eren Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Yapısal deprem mühendisliği, özellikle de binaların deprem sırasındaki davranışları ve karşı karşıya kalacakları olası hasar tahmin yöntemleri konusunda uzmanlaşmış bir inşaat mühendisidir. Sigorta  oluşturma ve riziko kontrol  konusunda uzman olup; bu konular  ve  iş sürekliliği, sürdürülebilirlik konularında da çalışmalar gerçekleştirmektedir. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Risk Mühendisliği Komitesinin eski Başkanıdır. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve TSEV (Türkiye Sigorta Enstitüsü Vakfı) başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarında İş Süreklilik Yönetim Sistemi, Teknik Risklerin Yönetimi, Yangın ve Deprem Mühendisliği üzerine dersler vermektedir. Konferanslarda sıklıkla konuşmalar  yapmakta yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli mühendislik ve bilim dergilerde makaleleri vardır. ETP Yangın Yalıtım  Deprem Güvenliği Çalışma Grubu  Lideri, ETP Deprem Güvenliği Çalışma Grubu ETP Yangın Yalıtım Çalışma Grubu ve  ETP Pasif Yangın  Koruma Teknik Kılavuzu çalışma grupları üyesidir.
  • Cezmi Gençel1959 Bartın doğumlu olan Cezmi GENÇEL, 1981 yılında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1982-1983 yılları arasında askerlik vazifesini tamamlamıştır.1984 yılında kablo sektöründe Bakım Mühendisi olarak iş hayatına başlamıştır.1989 yılında Üretim Müdürü olarak çalışmalarına devam etmiştir.2004 yılında Erse Kablo San. ve Tic. A.Ş.  İşletme müdürü olarak başlayan görevini Teknik Danışman olarak sürdürmektedir.Teknik yayınlarıyla bilgi birikimini ve deneyimlerini sektörle paylaşmakta, kurum içi ve kurum dışı eğitimlere, seminerlere katkı sağlamaktadır.
  • Cihan Karamık1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2 yıl süreyle İGDAŞ’ta elektrik ve haberleşme şefliği yaptı. Askerlik hizmetinin ardından 1999 yılında Schneider Elektric ailesine teknik eğitim uzmanı olarak katıldı ve sırasıyla, eğitim merkezi müdürlüğü, pazarlama proje müdürlüğü, ticari verimlilik sorumluluğu, proje geliştirme müdürlüğü, enerji verimliliği müdürlüğü görevlerini yürüttü. 01.01.2015 tarihi itibariyle de Kamu ve Stratejik İlişkiler Direktörlüğü görevine atanan Karamık aynı zamanda EYODER (Enerji Yönetimi Derneği) Başkan yardımcılığı ve ENVER (Enerji Verimliliği Derneği) İstanbul şubesi yönetim kurulu üyeliği görevlerini de sürdürmektedir. Güç Sistemleri, enerji verimliliği, enerji yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında uzmanlıkları olan Sn. Cihan Karamık başarılı iş yaşamının yanısıra çok sayıda teknik yayın, eğitim, seminer ve konferansa katkı sağlayarak bilgi birikimini ve deneyimlerini sektörle paylaşmayı görev bilmiştir.
  • Dario Giordani 1983 yılında Politecnico Of Milan Üniversitesi’nden mezun olan Dario Giordani 1995 yılından beri kablo sektöründe yer almaktadır. Nexans Firması’nda Avrupa Ürün Müdürü olarak çalışmaktadır. 2001 den 2011 yılına kadar Europacable CPD Grup üyeliği, 2006- 2011 yılları arasında ECBL Komünikasyon Grubu ve Bilim Takımında başkanlık görevini üstlenmiştir. Yönlendirmeleri sayesinde Safety-during-fire.com projesi ve Lund Üniversitesi ile birlikte Kaçış Simülasyonu Araştırma Projesi gerçekleştirilmiştir. Dario, 2009-2011 yılları arasında EFA’de(Avrupa Yangın Akademisi) Europacable ‘ı temsil etmiştir. İtalya Kablo Üreticileri Derneği’nde CPD/CPR konularında Nexans Firması’nı temsil etmektedir. Europacable yönetiminin CPR çalışma grubu düzenleyicisidir.
  • David Stymiest David Stymiest, Smith Seckman Reid Inc.'de kıdemli danışmandır. Danışman elektrik mühendisi, inşaat yönetimi ve tesis elektrik mühendisliği olarak birden fazla tesis türünde 48 yıllık deneyime sahiptir ve şimdi aynı zamanda bir tesis mühendisliği yönetimi danışmanıdır.
  • Deha Ayaz 1988 İstanbul Üsküdar doğumludur. İlkokul eğitim dönemine Erzurum’un Horasan ilçesinde, İnkılap İlk. Öğr. Okulu ile başlamıştır. Lise eğitimini Kocaeli de Atafen Kolejinde 2004 yılında tamamlamıştır. 2011 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde Makine Mühendisi bölümünden mezun olmuştur. Askerlik hizmetinin ardından 2013 yılında Teksan Jeneratörde Proje Mühendisi olarak göreve başlamıştır. Bu görev süresinde, jeneratör setlerinin mekanik kısımlarını projelendirme görevi yapmaktadır. Isıtma, soğutma, akustik, bilgisayar ortamında yerleşim, kabin ve oda dizaynları, yurt içi ve yurt dışı satışlara teknik destek gibi konular ile uğraşmıştır.
  • Deniz Metin1992 Gölcük doğumludur. 2010 yılında 2010 YGS-LYS sürecinde yaklaşık 1 milyon aday arasında 2963. sırayla Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne yerleşmiştir. 2012-2013 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) Başkan yardımcılığı , 2014-2014 yıllarında kulübün yönetim kurulu başkanlığını ,BÜYAP “İlkokulumuz Sosyal Sorumluluk Projesi” alt kurulu ve sponsorluk alt kurulu başkanlığını yapmıştır. Ankara Gazi Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı dır.Kasım 2012-Kasım 2013 tarihleri arasında inşaat mühendisliği bölümü içerisinde en çok oyu alarak öğrenci temsilcisi seçilerek Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu Üyesi olmuştur. Gayrimenkul İçin Strateji Platformu(GİSP) Asistan Öğrenci dir. Ağustos 2014’ten itibaren yeni yapılanma aşamasında olan ve öğrenci kulüplerinde “iyi yönetişim” ilkelerinin uygulanması amacını güden Yönetişim 101 Oluşumu’nda kurucu üye ve yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktadır. International Association of Civil Engineering Students(IACES) LC-Boğaziçi başkanı olarak organizasyonun Kasım 2014’te Porto’da yapılan genel kurulunda (Academic Congress of Civil Engineering Students) Boğaziçi Üniversitesini delege olarak temsil etmiştir.
  • Didem Ergun SEzer 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu.  Aynı yıl Ergun Elektrik firmasında güç kalitesi ölçümü analizi, raporlama çalışmalarına başlamıştır. 1997 yılında güç kalitesi sorunlarına, bunların çözümüne yönelik elektromekanik ürünlerin/tesisatların tasarım ve  imalatına yoğunlaşmıştır. Tasarladığı ve üretmiş olduğu ürünler ve tesisatlar birçok yurtiçi ve de yurtdışı projelerde hizmet vermektedir. Halen Ergun Elektrik firmasında Teknik Müdür olarak güç kalitesi konusundaki çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.
  • Doğan Alkan Doğan ALKAN 1968 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini 1985-1989 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde, Yüksel lisans eğitimini de 1989-1991 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde tamamladı. 1990-1993 yılları arasında İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Devreler ve Sistemler Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Bu zaman içinde Doktora dersleri aldı ve doktora tezi yeterlilik sınavını vererek üniversiteden ayrıldı. 1992-1998 yıllarında TESS A.Ş’de Ar-Ge Mühendisi ve Müdürü olarak görev yaptı. 1998 yılında, halen görevde bulunduğu, sektörün en eski firmalarından Elektropanç  Elektronik Limited Şirketi’nde Teknik Müdür olarak göreve başladı. Kendisi halen bu görevini sürdürmektedir.  
  • Doğan Ergun1965 yılında Berlin Teknik üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden Elektrik Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Vatani hizmetinden sonra AEG – ETİ firmasında trafo merkezleri – şalt tesisleri bölümünü yönetmek üzre işe başladı. 1980 yılında Ergun Elektrik firmasını kurdu.  Türkiye ‘nin çok büyük , Demir-Çelik , Çimento , Tekstil , vb , tesislerinin komple anahtar teslimi tesisatlarını gerçekleştirmiştir.  1995 yılında güç kalitesi konusunda ölçüm, analiz, raporlama çalışmalarına başlamıştır. 1997 yılında güç kalitesi sorunlarına, bunların çözümüne yönelik elektromekanik ürün/sistem tasarım ve de  imalatına yoğunlaşmıştır. Tasarladığı ve üretmiş olduğu ürünler ve tesisatlar birçok yurtiçi ve de yurtdışı projelerde hizmet vermektedir. Halen Ergun Elektrik firmasında Genel Müdür olarak güç kalitesi konusundaki çalışmalarını sürdürmektedir. Evlidir , iki çocuğu ve iki torunu vardır. 
  • Dr. Bülent Aslan 1996 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fizik Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında Yüksek Lisans, 2004 yılında Doktora derecelerini yine ODTÜ Fizik Bölümü’nde tamamladı. Doktora sonrasında Kanada Ulusal Araştırma Kurumu’na bağlı Mikroyapısal Bilimler Enstitüsü’nde (Institute for Microstrucral Sciences, National Reseach Council, Canada) 5 yıl tüm zamanlı araştırmacı olarak çalıştı. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Akademik hayatı, Barış Bildirisine imza attığı gerekçesiyle 07 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile son buldu. Genel olarak deneysel yarıiletken teknolojisi alanında çalışmalar yapan Aslan, uzmanlık alanı olan kızılötesi algılayıcılar, kuantum kuyu ve kuantum nokta yapılar konularında çalışmıştır. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 40’dan fazla bilimsel yayını vardır ve 20’den fazla bilimsel içerikli araştırma-geliştirme projesinde yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev almıştır. 2012 yılından beri aktif olarak Işık Kirliliği konusunda çalışmalar yapmaktadır. “Türkiye’de seçilmiş bölgelerde gece gökyüzü parlaklığının ölçülmesi” projesi kapsamında Eskişehir kent merkezi ve yakın çevresinin gece gökyüzü parlaklığı (ışık kirliliği) modellemesi ve haritalanması çalışmasını yürütmüştür. Işık kirliliği konusunda toplumsal farkındalığın artması için çok sayıda radyo ve televizyon programlarına katılmış, internet ve basılı yayın organlarında röportajlar vermiştir. Çok sayıda ulusal toplantı ve konferanslarda konuşma ve eğitim seminerlerinde bilgilendirme sunumları yapmıştır. “Işığın Kirli Yüzü: Işık Kirliliği” kitabının yazarıdır.
  • Dr. Hasan Basri Çetinkaya1975 yılında Kocaeli’nde doğdu. 1998 yılında Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede 2001 yılında yüksek lisansını, 2006 yılında ise doktorasını tamamladı. 2001-2006 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2006 yılından bu yana SIEMENS A.Ş. Güç Sistemleri Analizi (PTI) grubunda, endüstriyel tesislerin analizleri ve elektriksel tasarımı, yenilenebilir enerji şebeke entegrasyonu, akıllı şebekeler konularında çalışmaktadır.
  • Dr. Rainer BeudertSchneider Electric bünyesine 2007 yılında ELAU şirket içi eğitim ve müşteri eğitimi yöneticisi olarak katıldı. Şu anda Schneider Electric’in Endüstri iş birimi dahilindeki sistem ve ağ Makine Çözümleri faaliyeti için Pazarlama Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Schneider Electric bünyesine katılmadan önce, 10 yıl Nürnberg Almanya’da bulunan INAT bünyesinde eğitim ve hizmetler sorumlusu olarak çalışmıştır. Arcelormittal, Audi ve BMW gibi şirketler için Endüstriyel Ethernet ağları konusunda danışmanlık yapmıştır. Doktora derecesini Würzburg Üniversitesi’nin Fiziksel Kimya bölümünden almıştır.
  • Duygu Köseoğlu1984 Denizli doğumludur.  2009 yılında  Ege Üniversitesi  Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans öğrenimini Sakarya Üniversitesi Kalite Yönetimi bölümünde tamamlamıştır. 2010 yılında Nexans Türkiye Denizli fabrikasında Kalite Kontrol Mühendisi olarak başladığı çalışma hayatına Kalite Kontrol ve Ar-Ge Şefi olarak devam etmektedir.   Nexans grup içerisinde teknik komitelere üyedir.Özellikle yangın güvenliği kabloları, Oil&Gas dayanımları ve yüksek performans testleri üzerine çalışmalarını sürdüren Duygu Köseoğlu, bu konularda çeşitli seminerler de vermiştir.
  • Elif Kara 2005 yılında Trakya Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2014 yılında B sınıfı İş Güvenliği Sertifikası aldı. Çevre ve kalite belgelendirme süreçleri ile başladığı iş yaşamında 2007 yılından beri de Atık Yönetimi sektöründe farklı görev ve sorumluluklarla profesyonel olarak çalışmaya devam ediyor. Halen AEEE yönetimi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olan AGİD – Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği’nde aktif olarak çalışmaya devam ediyor.  
  • Emre Sami Süzer1981 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve yine aynı üniversitenin Elektrik Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans eğitimi sırasında önce Caretta Yazılım firmasında Yazılım Mühendisi olarak çalıştı sonra da 2004 senesinde Aktif Mühendislik firmasında Proje ve AR-GE departmanında çalışmaya başladı. 2013 senesinden beri de Proje & AR-GE Direktörü unvanı ile görevine devam etmektedir.
  • Emrecan Türkeş   1987 İzmir doğumludur. 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü , 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi MBA Yüksek Lisans Programını bitirmiştir.2010-2011 yıllarında SMS Sanayi Malzemeleri A.Ş. de çalışmış , 2012 yılından itibaren de Hilti İnşaat Malzemeleri TİC. A.Ş. ‘de çalışmaktadır. Fransa'da HILTI 'de  "Bölgesesel Ürün Müdürü olarak  çalışma hayatına devam etmektedir. Evlidir.
  • Ercan Bizsel1967 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü’nü Uluslararası Pazarlama uzmanlık dalında 1990 yılında bitirdi. İzmir Ayker Bilgisayar A.Ş.’de Profesyonel Hizmetler Uzmanı olarak Bilgi İşlem sektöründe çalışmaya başladı. Ardından Index Bilgisayar A.Ş.’de başta IBM ve Symantec olmak üzere çeşitli donanım ve yazılım ürünleri Ürün Müdürü olarak çalıştı. 8 yıl boyunca hem teknik hem de satış alanında bayi kanalını geliştirdi. 2006 yılında Kurumsal Güvenlik ve Ağ Yazılımları distribütörü Kavi International ’da Genel Müdür Yardımcısı olarak firmanın kanal yapısını geliştirecek tüm teknik konulardan sorumlu olmuş çalıştığı altı yıl içinde çok sayıda sertifika eğitim vermiştir, online webinar’ların Türkiye’deki öncülerinden olmuştur. 2011 yılında EOS Elektronik’te İş Geliştirme Direktörü olarak iş hayatına yön verdi. Halen EOS Elektronik’te yeni ürün ve pazarlar geliştirmek için çalışmalarına devam etmektedir. İş hayatı boyunca teknik, satış ve eğitmenlik konularında çeşitli sertifikalara sahip olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır.
  • Erdemir Toykan Eğitim : BSc.(1970), MSc. (1972) ODTÜ Elektrik /Elektronik Yüksek. Mühendisi  Zorlu Center (Yüksel Proje Uluslar Arası) (Mart 2009-Kasım 2012) Jumeriah Park Villas    Dubai  (Dar Al-Handasah Consultants) Financial District Project  Almata (Dar Al-Handasah Consultants)  Al Rayyan Otel İnş. Doha  ( Samko International) Gold&Silver Towers Dubai ( Bin Belaila Baytur) Formula 1 Yarış Pisti Kurtköy (FİYAŞ) Amerikan Başkonsolosluğu İnşaatı İstinye (US.Department of  State Overses Buiding Operations) Sabancı Üniversitesi Kurtköy (Sabancı Üniversitesi) Organ Nakli Hastanesi Antalya (Hazama) (İstanbul ofisinde çalıştım) MNM Holding İstanbul, Bakü  İstanbul Hafif Raylı Hızlı Tramvay Sistemi (ABB-Esaş ) Thermal Power Plant  Payton,Java Island / Endenozya  (ABB-Esaş) Hyatt Regency Otel İnş. Taksim ( Sasel / Yüksel / SAE (Fransız Firması ) ) Swiss The Bospohorous Otel İnş. Maçka (Sasel/ Hazama (Japon Şirketi )) İstanbul Hafif Raylı Hızlı Tramvay Sistemi   (Asea Traction ) AL-Askar Enginering Consulting Company  Riyad Suudi Arabistan Bendix-Siyanco, Corps of Enginers USA)  Riyad Suudi Arabistan Ereğli Demir Çelik Fabrikası  Elektronik Mühendisi (1974-1978 ) Devlet Su İşleri Barajlar Dairesi (1970-1972)  
  • Erdoğan Hızlı Erdoğan Hızlı, sanayi yapıları, yönetim yapıları, AVM, yüksek katlı binalar, oteller ve ofis projelerinde Elektrik Mühendisi olarak 14 yıllık tecrübeye sahiptir. Elektrik proje tasarımında; Türkiye, Senegal, Türkmenistan ve Rusya gibi ülkelere ait projelerde çalışmıştır. Autocad ve Revit programlarını yetkin şekilde kullanmaktadır. Yabancı dili ingilizcedir.2010-2012 yılları arasında Tasarım Proje Ltd. , 2013-2015 yılları arasında Markas Mühendislik Ltd. , 2015-2018 yılları arasında Seco Türkiye'd çalışmıştır. 2018 yılından itibaren Tasarım Proje grubunda Prpje Müdürü olarak çalışma hayatına devam etmektedir.   
  • Erdoğan Öktem Aslen Erzincan’lı olan ve Babasının görevi nedeniyle 1943 yılında Diyarbakır’da doğan ÖKTEM; ilk ve orta eğitimini Erzincan’da tamamlamış olup; babasının görev değişikliği nedeni ile Ankara’ya gelmiş ve 1961 yılında Ankara I. Sanat Enstitüsünü bitirerek, Hava Meydanları ve Akaryakıt Tesisleri İnşaatı Reisliğinde (HATIR) çalışmaya başlamıştır. 1964 – 1966 yılları arasında Vatani görevini tamamlamıştır. Askerlik hizmetinden sonra 13 ay Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde (DHMİ) çalışmış ve daha sonra eski işyeri olan ve adı değiştirilen Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünde çalışmaya başlamıştır. Bu arada 1966 yılında başlamış olduğu A.D.M.M.A Elektrik Bölümünden 1971 yılında mezun olmuştur. Akademiyi bitirdikten sonra, aynı Genel Müdürlükte sırası ile; Elektrik Mühendisi, Malzeme ve Hak Ediş Şefi, Elektrik Yapım Fen Heyeti Müdürü, Elektrik, Elektronik Daire Başkanı olarak görev yapmış ve 1988 tarihinde kendi isteği ile emekli olmuştur. Emekli olduktan sonra, uzmanlaşmış olduğu Hava Meydanı Elektrik işleri ile ilgili projeleri; açmış olduğu ERİŞ Müşavirlik ve Mühendislik Ltd. Şti’nde yapmaya başlamış ve Şirketi yönetmeye başlamıştır. Kamudan ayrıldıktan sonra da kendi şirketinde çeşitli Hava Meydanlarına Uygulama Projeleri, Keşifleri ve Şartnameleri hazırlamıştır. Bunlardan en önemlisi ise CAT II Standardında İstanbul / Sabiha Gökçen (Kurtköy) Hava Meydanı Projesidir. Proje kapsamında; 6,3 kV.luk 3 x 1600 kVA’lık “Dinamik Tip Kesintisiz Güç Kaynağı” (UPS) redundant çalışacak şekilde projelendirmiş ve daha sonra da tesisini yaptırmıştır. Çok sayıda hastane projesi yapmış ve bunlarda da “Dinamik Tip Kesintisiz Güç Kaynağı” (UPS) kullanılacak projeler hazırlamıştır. Bankacılık, Makine sanayi, Tekstil Sanayi, Sivil Haberleşme, Hava Kuvvetleri Radar sistemlerinde, Data Center’lerde kullanılmak üzere yine “Dinamik Tip Kesintisiz Güç Kaynağı” (UPS) projelerini gerçekleştirmiştir. Evli ve 2 çocuk babası olan ÖKTEM; 15 yıl  EMSAD Elektromekanik Sanayiciler Derneği Genel Sekreterlik görevini sürdürmüştür.  
  • Ergin Kaya Ergin bir madenci çocuğu olarak iş hayatına (TTK) maden işletmesinde çırak (Elektrikçi) olarak başlamıştır.Ergin SEKA bursu ile okuduğu İstanbul Teknik Üniversitesinden Elektronik ve Haberleşme mühendisi olarak mezun olup, Birleşik krallıkta De Montfort Üniversitesinde Enerji ve Sürdürülebilir kalkınma üzerine mastırını tamamlamıştır.Enerji Yönetimi ve Bina teknolojilerinde uzman olan Kaya aynı zamanda başarılı bir girişimci ve iş insanıdır. Türkiye’de Kamu ve Özel sektör tecrübelerinin üzerine, sektöründe öncü olan iki firma kurmuş, istikrarlı bir şekilde büyütmüş, uluslararası pazarlara başarı ile ulaştırmış ve yabancı bir firmaya satısını gerçekleştirmiştir.Birçoğu yurtdışında olan yüzlerce projeyi başarı ile yönetmiştir. Milli yazılım projeleri de yönetmiş ve projelerinden biri de TÜBİTAK araştırmacı ödülüne layık görülmüştür. Konusunda birçok saygın kuruluşun yanında Avrupa Birliği Komisyonlarına da davet edilmektedir.Birçok Üniversitelerin yanında ulusal ve uluslararası konferanslarda sunumlar yapan Ergin’in yazıları yerli ve yabancı teknik dergilerde yayınlaşmıştır. Ergin günümüzde Birleşik Krallıkta kurduğu Idetek UK isimli firması ile Startup seviyesinden Orta ve Büyük ölçeklerde tüm firmalara, Teknopark’lara globalleşme konusunda danışmanlık vermektedir. Melek Yatırımcı kimliği ile de değişik alanlara yatırımlar yapmaktadır.  
  • Eric Vatonne Makine Çözümleri’nde pompa ürünleri için Schneider Electric Pazarlama Yöneticisi’dir.Her kıtada makinelerde, 25 yıldan fazla otomasyon ve uluslararası ticaret deneyimi vardır.
  • Erkut Tokman Erkut Tokman, 1971 yılında İstanbulda doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyetini takiben Londra’ya giderek şiir ve oyunculuk başta olmak üzere iki yıl sanat üzerine eğitim aldı. Bükreş’te ve Milano’da çalışıp yaşadı. Şiir, çeviri, makale ve söyleşileri, “Varlık”, “Kitaplık”, “Yasak meyve”, “Hürriyet Gösteri, “Özgür Edebiyat”, “Ç.N”, “Şiir Oku” vb. dergilerde yayınlandı.   Orhan Pamuk, Adonis, Joyce Carol Oates, Knut Odegard, Milo De Angelis, Manrico Murzi, Slobodan Dan Paich, Aslı Erdoğan, Zeynep Oral, Haydar Ergülen, Enver Ercan, Mustafa Köz vb. dünyadan ve Türkiye’den tanınan isimlerle söyleşiler yaptı. Bir süre Yasak meyve şiir dergisinde editör olarak çalıştı. G.Ungaretti, P.B. Shelley, Alen Ginsberg, Nichita Stanescu, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, gibi klasik ve modern şairler de dâhil olmak üzere. Romence, İtalyanca ve İngilizceden çoğunluğu yaşayan 60’ın üzerinde dünya şairinin şiirlerini çevirmiştir. Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi’nin başkanlığını yürütüyor. P.E.N Uluslararası Yazarlar Birliği-Türkiye ve İtalya üyesidir ve -Hapisteki yazarlar komitesinde- çalışmaktadır. Performansa dayalı disiplinler arası Açık Şiir hareketinin kurucuları arasındadır. Yurt içinde ve dışında çeşitli festivallere katılan şairin şiirleri, söyleşileri, yazıları çeşitli yabancı dillere çevrilmiş dergi ve antolojilerde yer almıştır. İtalya ve Lübnan'da üç uluslararası  şiir ödülüne de layık görülen şair; en son 2019 yılında İtalya Kültür Bakanlığı'nın verdiği Uluslararası Çeviri Ödülü'nün sahibi oldu. Şiir kitapları: “Giden ve Kalan” Limanyapımevi-Istanbul-1999; “Bilinmezi Dolaşan Ses” Yitikülke Yayınları-İstanbul-2007; “Aramızda Eski Bir Masal”-2015- Komşu Yayınevi-Yasakmeyve Şiir serisi; "Şehirlerle  Yanar Dünya"-2017-Komşu Yayınevi-Yasakmeyve Şiir serisi; ";Lupoc" -2019-Ve yayınları. Elektrik Mühendisi  olarak  "wood" Türkiye grubunda  çalışmalarına devam etmektedir. 
  • Etienne Tison 1951 Maing Fransa doğumludur. 1975 yılında ENSIEG (Ecole Nationale Supérieure des Ingénieurs Electriciens de Grenoble, France) ‘ten Elektrik Mühendisi olarak mezun olmuştur. UASM de bir çelik fabrikasında 3 yıl süreyle bir otomatik dökümhane atölyesinin planlaması görevinde takım yöneticisi olarak çalışmıştır.1978 yılında daha sonra Schneider Electric ile birşeşen Merlin Gerin’e katılmıştır. Merlin Gerin’de müşteri eğitim merkezinde çalışmaya başlamış, sonrasında denizcilik alçak gerilim anahtarlama kısmında satış mühendisi olarak görev almıştır. Ayrıca açık tip devre kesiciler (ACB),artık akım koruma cihazları(RCD) ve yalıtım izleme cihazları (IMD) ürün yöneticisi gibi farklı pozisyonlarda görev almıştır. Standardizasyon çalışmalarına TC85/WG8’de yalıtım izleme cihazlarıyla ilgili ürün standardından sorumlu uzman olarak başlayan Mr. Tison, daha sonra SC17B/WG5 çalışmalarına AG devre kesicileri ile ilgili ürün standardından sorumlu olarak devam etmiş 2000 yılından bu yana TC 64 komisyon çalışmalarına katılmaktadır. 2008 yılının ortasından itibaren ise IEC TC 64 ve CENELEC TC 64 Komisyonu Başkanlıklarını yürütmekte olup, aynı zamanda ACEC’te IEC TC 64 temsilcisi olarak yer almaktadır.
  • Evren Acarkan Karina Tasarım Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti.’de yangın güvenliği konusunda bağımsız tasarımcı ve danışman olarak çalışan Evren, Elektrik - Elektronik Mühendisliği ve İşletme bölümleri mezunudur. İşletme Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Analitik, medikal ve proses cihaz sektöründe servis mühendisi olarak meslek hayatına başladıktan sonra özellikle; enstrümanların kurulumu, arıza teşhisi ve onarımı, bakım ve iyileştirme, metot oluşturma ve kalibrasyon yöntemleri konularındaki çalışmalarını bilim hizmetlerinde küresel ölçekte lider markaların teknik servisinde farklı sistemler üzerinde uygulayarak ihtisaslaşmıştır. Eğitimlerinde ve uzmanlıklarında edindiği bilgi ve deneyimi, yangın güvenliği sektöründeki faaliyet konuları ile birleştirerek, birçok projenin tasarım, proje ve saha inceleme, uygulama denetimi, raporlama, değerlendirme, deneme ve işletmeye alma gibi süreçlerinde görev almış olup kariyerini yangın ve can güvenliği alanında sürdürmektedir.
  • Fabrice Jadot 1997 yılından beri Schneider Electric’de çalışan Fabrice Jadot, Endüstri İş Birimi CTO’su olarak yeni teknolojilerin geliştirilmesini yönetmektedir.
  • Faruk Uyan İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık fakültesinde 2007 yılında lisans ve 2010 yılında “Sürdürülebilir Aydınlatma İlkeleri” konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. İTÜ Yapı Bilimleri Doktora Programı bünyesinde “Mevcut Aydınlatma Sistemlerinin Enerji ve Maliyet Etkin Yenileme Yaklaşımı” konulu doktora tezini tamamlama aşamasındadır. 2007 yılından bugüne dek farklı firmalarda birçok yurtdışı ve yurtiçi büyük ölçekli projelerin aydınlatma tasarımlarını gerçekleştirdi. 2015 yılında aydınlatma tasarımı ve günışığı danışmanlığı konularında hizmet veren “LAB.1” firmasını kurdu. ATMK Kurumsal üyesi olan LAB.1 Aydınlatma Tasarımı bünyesinde gerçekleştirdiği projelerden, 3 projesi ile Amerika’da düzenlenen IES Ödüllerinde Merit Award, 1 projesi ile İngiltere’de düzenlenen Darc Awards 2019 ödüllerinde ikincilik elde etmiş ve 2018 yılında İngiltere’de düzenlenen Lighting Awards organizasyonunda ‘40under40’ listesinde yer almıştır.  
  • Ferudun Gökçegöz Ferudun GÖKCEGÖZ, 1987 İstanbul doğumludur. 2010 yılında Sakarya Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik Müh. A.B.D. Elektrik Mak. ve Güç Elektroniği programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Şuan Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik Müh. A.B.D. Elektrik Mak. ve Güç Elektroniği programında doktora eğitimine devam etmektedir. 2010 Haziran – 2014 Kasım tarihleri arası Sisel Mühendislik, 2015 Mayıs – 2017 Mayıs tarihleri arası Grup Arge Enerji ve Kontrol Sistemleri, 2017 Mayıs – 2019 Ekim tarihleri arası Elartek Mühendislik firmasında arge departmanlarında görev almıştır. 2019 Ekim ayından itibaren de Power Elektronik firmasında arge mühendisi olarak çalışmaktadır. Gömülü Sistemler, Kontrol ve Güç Elektroniği alanında çalışmalarına devam etmektedir.  
  • Fevzi Yıldırım1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisi olarak mezun olmuştur.1987 yılında iş hayatına Buga ( Wertheim- OTIS ) Asansör firmasında başlayan Fevzi Yıldırım, 1994 yılında Asansör ve Endüstriyel Otomasyon dallarında faaliyet göstermek üzere GTS ,(Genel Teknik Sistemler San. Ltd Şti’ ni) kurucu ortağı oldu. Kurumsal yapılanma ve yurtdışı yatırımları gereği 2000 yılında sadece Asansör konusunda faaliyet gösteren GTS Asansör Sanayi ve Ltd. Şirketini kurdu.2013 yılından şirket ünvanını GTS Asansör San ve Tic. A.Ş olarak değiştirildi .Üye ve Yöneticilik yaptığı kurumlar;IAEE –Uluslararası Asansör Mühendisleri Birliği – Londra, AYSAD-Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği -Türkiye, Elektrik Mühendisleri Odası –İstanbul Şubesi Asansör ve Elektromekanik Taşıyıcılar Daimi Komisyon Başkanlığı, İSO ve ITO üyeliği,Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, muhtelif çalışma komitesi üyeliğiİngilizce bilen Fevzi Yıldırım evli ve 2 çocuk babasıdır.
  • Franz Josef Kammerl1956, Regensburg, Bavaria, Almanya doğumlu olup 1980 yılında Regensburg University Elektrik Mühendisliği  bölümümden mezun olmuştur.Kariyerine 1980 yılında Siemens Otomasyon Bölümünde başladı. 2010 yılına kadar Siemens Alçak Gerilim Bölümünde dağıtım elemanları, Kontrol Ekipmanları ve Kablolama aksesuarları konusunda global ürün Yönetimi direktörlüğü yaptı. 2010-2015 yılları arasında Bina Teknolojileri bölümünde Sistem ve Oda Otomasyonu iş alanının direktörlüğünü yürüttü. Ekim 2015 itibariyle, Enerji Yönetimi Bölümü altındaki Kablolama Aksesuarları iş alanının global ürün yönetiminden sorumlu direktörlük görevini üstlenecektir.Uluslararası  KNX Derneği Onursal Başkanı ‘dır.
  • Göker Yılmaz1998 Yılında Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2002 yılında İngiltere’de City Of London College ‘de MBA Yüksek Lisan programını bitirmiştir. 2003 yılından itibaren Siemens San. Tic. A.Ş ‘de “Lead Engineer” , Ürün Yaşam Döngüsü Yöneticisi , Teknik Ürün Yöneticisi olarak kariyerine devam etmektedir.
  • Gökhan Aktaş1966 Eskişehir Doğumlu, YTÜ Elektrik Mühendisliği mezunu, Londra’da The South Bank Universitesinde “Gerçek Zamanlı Sistemler”, The Southwark College de Yangın Mühendisliği konusunda eğitimler aldı. Yaklaşık 25 yıldır yangın korunumu sektöründe uzman mühendis ve yönetici olarak ulusal ve uluslararası firmalarda görev aldı.T MMOB EMO ve TÜYAK üyesi. Özellikle algılama ve spesifik mekanların otomatik söndürme ve önleme sistemleri ile korunması konusunda birçok uluslararası eğitime katıldı. Protek Mühendislik ve Teknolojik Sistemler San. Tic Ltd. firması kurucu ortağı ve şirket müdürü.
  • Gökhan İşbitirenGökhan İşbitiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden 2006 yılında lisans 2009 yılında yüksek lisans derecelerini almıştır. 2006-2008 yılları arasında Aselsan’da yazılım mühendisi olarak çalışmıştır. 2008-2013 yılları arasında  Schneider Electric Fransa’da yazılım mühendisi ve proje müdürü görevlerinde bulunmuştur. 2013-2015 yıllarında Schneider Electric Türkiye’de Enerji Otomasyon projeleri iş geliştirmesinde çalışmıştır. 2016 yılından bu yana Schneider Electric Türkiye’de bina biriminde otel ve hastane segmentleri satış müdürü olarak çalışmaktadır.
  • Göksel Kurt1985 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 2010 yılında Ankara  Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Öğrenciliği esnasında aile mesleği olan makina üretimi konusunda Ankara da aktif Satış ve destek görevini yürüttü. Askerlik görevini Tekirdağ, Kısa dönem olarak tamamladı. 2011 yılında Alman sensör üreticisi Wenglor  firmasında Türkiye ofisi kurulumda bulundu ,Endüstriyel sensörler ve görüntü işleme teknolojileri kurulum ve yazılım konularında uzmanlık kazandı.2013 yılında Danimarka’nın  en büyük sanayi kuruluşu olan Danfoss firmasın da Drives /Motor Hız kontrol  bölümü Marmara Bölge Satış mühendisliği görevinde bulundu hedef sektörleri arasında Gemicilik ,tekstil ,gıda, petro kimya , enerji , HVAC sektörlerinde başarılı işler ve müşteriler kazandı. 2016 yılında  Danfoss Türkiye İş Geliştirme bölümü HVAC Proje ve Gıda- şişeleme sektör yönetici görevine getirildi, halen Danfoss Drive bölümünde Sektör yöneticisi olarak çalışmaktadır .
  • Gürol Mutaf1963 Erzurum doğumludur, Erzurum Lisesini bitirdikten sonra, 1980’de (o zamanki adıyla) İ.D.M.M.A’ya (Bu günkü Yıldız Üniversitesi) girdi. Üniversiteden sonra çeşitli taahhüt firmalarında, saha mühendisliğinden Proje koordinatörlüğüne kadar çeşitli aşamalarda görev aldıktan sonra, 2001 yılında EMP firmasını kurarak projeciliğe başladı. Hala aynı firmada çalışmalarına devam eden Gürol Mutaf evli ve 2 çocuk babasıdır.
  • Hacer Şekerci Öztura Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başladığı akademik görevine, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent kadrosuna naklen atanmasıyla devam etmiştir. Halen Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak tam zamanlı çalışmaktadır.
  • Hakan Polatkan 1989 İstanbul doğumludur. 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 2,5 yıl süreyle Aktif Mühendislik firmasında Güç Kalitesi Mühendisi olarak çalışmıştır. Yedek subay olarak askerlik hizmetini tamamlamasının ardından 2015 yılında katıldığı ABB Elektrik Elektrifikasyon Ürünleri bölümünde Preskripsiyon Mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.
  • Harun Çakın1971 doğumlu Harun Çakın, Dokuz Eylül Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümününden mezun olduktan sonra, iş hayatına Batıçim’de Elektronik Mühendisi olarak başladı. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Satış ve Pazarlama dalında MBA yaptıktan sonra Tyco Electronics AMP Türkiye’de Yapısal Kablolama Grubu Ülke Müdürü olarak göreve başlayan Çakın, 2011 Yılından bu yana Türkiye ve çevre ülkelerden sorumlu Bölge Satış Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Bakır ve Fiber Optik Kablolama ve Test Teknolojileri konularında çeşitli eğitim ve seminerler vermiştir.
  • Hasan Yüksel Önen 29 ocak 1961 tarihinde Eskişehir’de doğdu. Eskişehir Teknik Lisesi Elektrik Bölümünü bitirdi. Daha sonra Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Bölümünü Bitirdi.1990 yılında EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasında işe başladı ve Halen çalışıyor. Evlidir ve bir çocuk babasıdır.
  • Hayri Aydın1966 Almanya doğumludur. 1975 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye döndü. 1991 Yıldız Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. Medeni durumu evli.2000’den beri ortak olduğu şirkette Fabrika, Lojistik Depo, Konut, Orta Ölçekli AVM, Kültür Merkezi, Ofis, Yönetim yapıları elektrik projelerinin hazırlanması ve ekip yönetimi görevlerinde bulundu. Halen Atlantis Proje – Atlantis İç ve Dış Ticaret Elektrik Taahhüt Ltd. Şti. şirketinde elektrik proje tasarım ve danışmanlık hizmetlerine devam ediyor.
  • Helmut Drebenstedt1957 Almanya doğumlu olup , 1982 yılında  Ilmenau Institute of Technology Elektrik Mühendisliği  bölümünden mezun olmuştur.1982-1986 yılları arasında Yüksek Gerilim SF6 Gazlı Kesicilerin Matematik Modeli üzerine doktora yapmıştır. Kariyerine 1986 AEG TRO GmbH Berlin ‘de başladı.1994 yılında yılından itibaren de Siemens AG Leipzig  Alçak Gerilim Şalt Cihazları ve Kumanda Ekipmanları Test Laboratuvarı Direktörüdür.1994-2001  yılları arası IEC SC17D ve SC17D/MT11 Alman Ayna komitelerinde Uzman, 1999 yılından beri IEC SC17D ve IEC SC17D/MT11 Uzman, 2001’den beri  IEC SC121B (eski SC17D) Alman ayna komitesi Kürsü Başkanı,  IEC SC121B/MT2 (eski SC17D/MT11) Alman Ayna Çalışma Grubu Başkanı,  CENELEC TC17D Uzman, IEC SC121 A (eski SC17B) Alman Ayna Komitesinde Uzman,2007 yılında  IEC 1906  ödülü  almıştır,  2009-2014 , IEC SC17D/JWG 1 Uzman, 2014 yılından beri IEC TC121 (Switchgear and controlgear and their assemblies for low voltage)Kürsü Başkanı’dır.
  • Hilmi Uysal1978 Isparta doğumludur.2001 yılında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.Elektrik güç sistemleri ve güç dağıtımı sahasında, projelendirme, mühendislik, montaj ve devreye alma faaliyetleri yürüten çeşitli firmalarda çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok görevler aldı. 2009 yılından beri, Siemens San. Tic. A.Ş‘de çalışma hayatını sürdürmektedir.
  • İlhami Burhan Karadede1993 Üsküdar doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesinde Elektrik Mühendisliği okumaktadır. İTÜ Elektrik Mühendisleri Kulübü Yönetim Kurulu Üyesidir. İTÜ GVO Ekrem Elginkan Lisesi Mezunlar Derneğine üyedir. Model Birleşmiş Milletler toplantılarında, İzlanda’ nın Ekonomi ve Finans sorumlusu olarak Harvard Üniversitesinde temsilcilik yapmıştır. Nanolego projesi ile First Step to Nobel Prize yarışmasında Research Paper dalında ödül almıştır. “ İTÜFEST ’13 ” öğrenci festivallerinde yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.
  • İlke Kider1977 Diyarbakır doğumludur.2000 Yılında 9 Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü, 2007 Yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü bitirmiştir. 2001 yılında başladığı iş hayatında bu yana uluslararası firmalarda proje mühendisliği , şantiye yönetimi yapmış, halihazırda 10 yılı aşkın süredir çalıştığı firmalarda alçak gerilim panolar ve partnerlerinin sorumluluğunu üstlenmektedir.Evli bir çoçuk babasıdır.
  • İlker Özzorlu2002 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş, 2005 Yılında da İstanbul Teknik Üniversitesinde İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans Programını bitirmiştir.2002 yılında ERA Endüstriyel Röle Ltd., İstanbul Satış ve Destek Mühendisi , 2003 yılında Morey’s Piers, Wildwood, New Jersey, Amerika’da Sistem Operatörü , 2003-2005 İzoform Endüstriyel Otomasyon Ltd. Sistem Mühendisi, 2007-2010 Honeywell Otomasyon & Kontrol Çözümleri Proses Çözümleri Proje Mühendisi, 2010-2011 GE General Elektrik Güvenlik Sistemleri Sistem Mühendisi , 2011-2014 UTC Fire&Security Yangın Güvenliği Sistemleri Satış Mühendisi , 2014 -2016  UTC BIS-Fire&Security Yangın Güvenliği Sistemleri Teknik&Marcom Müdürü, 2016  yılından itibaren  “Fike-Bölge Satış Müdürü”  olarak çalışmaktadır.
  • İpek Yavuz Konak İpek Yavuz Konak 1988 İstanbul doğumludur. Üsküdar Amerikan Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi İşletme MBA yüksek lisans programını tamamlamıştır. 2011 yılından beri Mavili Elektronik’te görev almaktadır. Kariyerine Mavili Elektronik’te Pazarlama Müdürü olarak devam etmektedir.  
  • İsmail Cem Doğru 1975 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceği öğrenimini Hatay’da tamamladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Bölümünden 2013 yılında Sofya Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına 1998 yılında elektrik-aydınlatma sektöründe satış temsilcisi olarak başladı. Sonraki yıllarda aynı sektörün proje ve taahhüt alanlarında kısa dönemli çalışmalar gerçekleştirse de ağırlıklı olarak Satış ve Pazarlama görevlerinde bulundu. 2009 yılından itibaren çalıştığı Obo Bettermann firmasının 2014 yılından itibaren Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini sürdürüyor
  • Jason Amiri Jason, Hidrojen, Borulama, Boru Hattı, Mekanik ve Tesis mühendisliği ve inşaat konularında uzmandır. Kendisi 25 yılı aşkın süredir tanınmış küresel şirketlerle çalışmıştır ve engin bir deneyime sahiptir. Temel Yetkinlikler: - Hidrojen Depolama Tasarımı ve İmalatı - Hidrojen Boruları ve Boru Hatları - Hidrojen Üretimi - Kriyojenik Tesisler Tasarım ve İnşaatı
  • Jochen WeilandSchneider Electric’in Endüstri iş birimi dahilindeki Makine Çözümleri faaliyeti için müşteri desteği bölümü Başkan Yardımcısıdır. Schneider Electric bünyesine 1998 yılında katılmıştır ve endüstriyel haberleşme, yazılım geliştirme ve otomasyon çözümleri alanlarında 15 yıldan fazla deneyime sahiptir. Hochschule Darmstadt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Otomasyon, Elektrik Mühendisliği ve İş İdaresi bölümlerinden dereceleri bulunmaktadır.
  • John ConwaySchneider Electric Strateji ve Ortaklık Bölümü Başkan Yardımcısıdır. Bu yetki dahilinde, Endüstri İş Birimi için stratejik zeka, stratejik planlama ve birleşme ile satın alma faaliyetlerinden sorumludur. Şirket bünyesindeki 17 yıllık tecrübesi kapsamında, mikroelektronik kilit müşteriler yöneticisi olarak başlayıp çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. Ardından Endüstri için Gelişmiş Hizmetler ve Birleşmeler ile Satın Almalar faaliyetlerini yürütmeye başlamadan önce Asya ve Doğu Avrupa’daki otomasyon çözümü merkezlerinin oluşumu ve yönetimi bölümüne geçmiştir. John, Schneider Electric bünyesine katılmadan önce, Siemens ve Texas Instruments’a ait otomasyon departmanlarının satış ve mühendislik yönetimi pozisyonlarında görev yapmıştır.John Conway lisans eğitimini Makine Mühendisliği alanında görmüş, yüksek lisans derecesini ise Makine Sistemleri Tasarımı bölümünden almıştır. Şu anda Schneider Electric’in Carros – Fransa’da bulunan Horizon ofisinde görev yapmaktadır.
  • Kamil MUTLU 1973 Bulgaristan doğumlu , evli ve iki çocuk babasıdır. 1994 yılında  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak mezun olmuş ve ardından vatani görevini tamamlamıştır. 1997 yılında Nexans Türkiye’de Kalite Kontrol ve Tasarım Mühendisi olarak çalışmaya başlamış , ardından Kalite Kontrol Müdürlüğü sonrası halen görevine Teknik Müdür olarak devam etmektedir. Bu süreç esnasında özellikle Telekom, Fiber Optik, Gemi, Enstruman,Zayıf Akım, Alçak Gerilim , LAN Data, Demiryolu kablolarının Nexans Türkiye Tuzla Fabrikasında üretimi ve geliştirilmesi faaliyetlerinde bulunmuştur. Nexans grup içerisinde Uluslararası Standardizasyon Komitesi ve diğer Teknik Komitelere üyedir. Aynı zamanda Ulusal MTC 29: Elektrik Kabloları Komite üyeliği de bulunmaktadır.
  • Kemal Ovacık1958 Ankara doğumludur. 1982Yılında ODTÜ-Gaziantep Elektrik Mühendislik Fakültesini bitirmiştir. 1984-1985 T.E.K. İletim Hatları Daire Başkanlığı ‘da Elektrik Mühendisi, 1985-1987 Gür-iş İnşaat A.Ş. Proje Mühendisi, 1987,Holmes %Narver Co . Proje Mühendisi, 1988-1990 Unitek Ltd. Şti. Proje Mühendisi, 1990-1993 Serbest Müşavir, 1993 yılından itibaren Ovacık Mühendislik, Müşavirlik ve Tic. Ltd. Sti. Şirket Müdürü. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
  • Kerem DizmanErciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği lisans programını tamamlayan Kerem Dizman, 2010 yılında Nexans Türkiye End.ve Tic A.Ş. Tuzla fabrikasında Kalite Kontrol mühendisi olarak çalışmaya başlamış, LAN Kalite ve Proses Kıdemli Mühendisi olarak halen çalışmalarına devam etmektedir. 1980 Tekirdağ/Çorlu doğumludur. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.
  • Kevork Benlioğlu1958 yılında Istanbul’da doğan Kevork Benlioğlu, 1977 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden, 1982 yılında Istanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Bölümünden mezun oldu. İyi derecede İngilizce bilmektedir. 1982-1990 yılları arasında Ar-Ge ve Üretim Mühendisi olarak çalıştı. 1990 yılından itibaren Acil Aydınlatma konusunda üretim ve ihracat yapan EEC ELEKTRONİK’e ortak olup halen burada Teknik Müdür olarak çalışmaktadır. Ayrıca AGİD Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği’nde Başkan Yardımcısı, ATMK Aydınlatma Türk Milli Komitesi’nde Yönetim Kurulu Üyesi, Türkak’ta Teknik Uzman, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Elektrik ve Elektronik Sanayi Teknik Komitesinde Aydınlatma Sektörü Temsilcisi olarak görev almaktadır. Aynı zamanda Tüyak, Türkiye Yangından Korunma Vakfı Acil Aydınlatma Komisyonu, ETMD Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği ve TAP Taşınabilir Pil İthalatçıları Derneği üyesidir.
  • Kutlugün Sürmeli1978 doğumludur. 2001 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2003-2009 İlk-El Pano Sistemleri, 2009-2010 Anel Elektrik Teknik Satış Mühendisi ve Proje Müdürü, 2010 yılından itibaren CommScope grubunda Teknik Satış ve Uygulama Mühendisi göreviyle tüm eğitimlerden, sistem satış ve uygulamalarından, saha kontrollerinin yapılması ve tasarım desteğinden sorumlu olarak çalışmaktadır.2011 yılında Data Center Design Awareness, 2016 yılında CommScope Systimax Design&Engineering, Installation&Maintenance, Sytimax Sales Solution eğitimlerini almıştır.
  • Leif JuergensenSchneider Electric’in Endüstri iş birimi dahilindeki OEM Bölümü Müşteri Projeleri Programının Yöneticisidir. Daha önce Makine Çözümleri organizasyonu kapsamında yazılım ve satış stratejisinden sorumlu olduğu çeşitli pozisyonlarda görev yapmıştır. Makine otomasyonu ve yenileme konusunda 20 yıldan fazla tecrübeye sahiptir. 2001 yılında Schneider Electric bünyesine katılmadan önce, Klockner Moeller GmbH bünyesinde otomasyon kilit müşteri yöneticisi olarak çalışmıştır. Mühendislik derecesini Fachhochschule Karlsruhe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Otomasyon ve Elektrik Mühendisliği bölümünden almıştır.
  • Levent Taşkın 1965 yılında Karabük’te doğan Levent Taşkın Y.T.Ü. Makine Mühendisliği Fakültesi mezunu. 1988 yılında aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Levent Taşkın, 1986-1988 yılları otomativ, aluminyum gibi üretim tesislerindeki iş tecrübecisini, daha sonra 1989-1992 yılları arasında  HVAC sektöründe yönetici olarak önce servis müdürü ve sonrasında  pazarlama & satış müdürü görevlerinde bulunarak satış ve pazarlama alanlarında devam ettirdi.Daha sonra Vaillant Türkiye’nin kuruluş tarihi olan 1992 yılında, Satış ve Pazarlama Müdürü olarak başladığı görevini, nisan 2014 yılına kadar Vaillant Türkiye Genel Müdürü olarak sürdürdü. Levent Taşkın, 2014 -2016 yılından itibaren enerji tasarruflu teknoloji üretiminde 83 yıldan fazla deneyime sahip Danimarka’nın en büyük özel şirketlerinden Danfoss’un Türkiye,Iran,Azerbaycan,Afganistan ve Pakistan bölgelerinden sorumlu Genel Müdür olarak görevini sürdürdü. 2016 yılından itibaren Danfoss Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkanı olarak Danfoss’un bölgesindeki 69 ülkesinden sorumlu başkanı olarak görevini Dubai’de sürdürmektedir. Danfoss’un Isıtma, Soğutma, Güç Çözümleri ve Sürücüler olarak 4 iş kolunun bölgesindeki faaliyetlerinin yanısıra, Group şirketlerinden DAF Enerji ve Sondex firmalarınında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Üst düzey yönetici olarak HVAC sektöründe Türkiye ve Orta Doğu'da üretim, B2B, B2C, OEM, proje satış, satış sonrası hizmetler alanlarında; endüstriyel ürünlerden bireysel kullanım ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ekipler yönetmiştir.  Profesyonel iş hayatına kendi şirketi ile yönetim danışmanı olarak devam etmektedir. Yurdışında ve yurt içerisinde danışmanlık yaptığı şirketlere; iş hacminin büyütülmesi; mevcut bir şirketin yapısını yeniden düzenlemek, şirketin verimliliği ile kârını arttırmak için yeni bir iş modeli oluşturmak; ekip oluşumu, ekiplerin yönetimi, çok kültürlü bir yapıda liderlik, kriz yönetimi, stratejik planlama ve şirket birleşmeleri konusunda tecrübelerini  paylaşmaktadır. 55 yaşındaki Taşkın, evli ve 1 kız çocuğu babasıdır. İngilizce bilmektedir. Hobileri arasında, fotoğraf çekmek,seyahat etmek, akvaryum ve kısa denemeler 
  • Levent Yazıcı Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Levent Yazıcı, 1976 yılında Artvin’de doğdu. Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan Yazıcı, 1999 yılında öğretmenliğe başladı. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Bölümü’nde Yüksek Lisans yapan Levent Yazıcı, 2013 yılında da A.Ü. İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Bugüne kadar çeşitli kurs ve seminerlere katılıp, eğitim görevlisi olarak görev yapan Yazıcı, AB ve bakanlık projelerinde görev aldı. Bursa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Öğretmen, Yıldırım Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatör , Bursa İl  Milli  Eğitim Enerji Yöneticisi, Bursa Valiliği Enerji Yöneticisi olarak çalışma yaşamına devam etmektedir. 
  • M. Selçuk ERCAN1958 Kayseri doğumludur ve ITU Elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünü bitirmiştir. 1984 yılında Garanti Teknoloji’de iş hayatına başlamış, 1987 yılında Alarko Almüt Bilişim Sistemlerine, 1991 yılında Bina Otomasyon sistemleri departmanına geçmiştir. 1997-1999 arasında Vikon Limited’ de çalıştıktan sonra, 1999 yılında Alarko Carrier’e geçmiş ve o zamandan beri hala bu şirkette çalışmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
  • Markus Schneider1968 Almanya doğumludur. Almanya “GBS College Of Engineering Munich” te Makine Mühendisliği eğitimi almıştır. 1994 yılında Hilti Almanya’da “Proje Mühendisi” olarak çalışmaya başlamış , sonrasında pasif yangın durdurucu sistemler “Mühendislik Yorumu Ekip Üyesi” , “Ürün Müdürü” “Global Ürün Pazarlama Müdürü”, “Avrupa Test Standartları &Onaylar Kıdemli Proje Yöneticisi “ , “ KoD&Regülasyon Y öneticisi “olarak çalışma hayatına Hilti AG ‘de devam etmektedir. Pasif Yangın Durdurma Sistemleri Avusturya Standartları Enstitüsü Üyesi , CEN Komite Üyesi ‘dir. Evli , 2 çocuk sahibidir.
  • Mehmet Ali Uyar 1956 Ankara doğumludur. Galatasaray Lisesi ve ODTÜ elektrik bölümünden mezundur. Uzun yıllar yurtdışı şantiyelerinde yöneticilik yapmıştır. Şu an HB-Elektrik firmasında teknik müdür olarak çalışıyor. Bir seneden beri ETP gönüllüler grubu üyesidir. İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Rusça bilmektedir.  
  • Mehmet Kadirbeyoğlu1965 Gümüşhane doğumludur. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. 1989-1997 Total Aydınlatma San ve Tic. A.Ş. ‘de Teknik Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, 1997-2001 Hi-tek Aydınlatma Ltd. Şti. Yönetici Ortağı, 2001 yılından bugüne kadar Pozitif Mühendislik Elektrik San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü.Sektörde çok uzun yıllardır Aydınlatma Kontrol Sistemleri, Ses ve Görüntü Dağıtım ve Kontrol Sistemleri, Aydınlatma Tasarımı, Proje Yönetimi, Sistem Entegrasyonu uzmanlık alanlarında çalışmaktadır.
  • Mehmet Karadurak   1959 Kandıra /Kocaeli doğumlu, evli, 1 çocuk babası. 1982 İTÜ  Elektrik mezunu. Mezuniyetinden itibaren proje sektöründe, 1984 - 2001arasında ILGAZ Mühendislik'te profesyonel çalıştıktan sonra, 2001'den beri kendi şirketi AYKAR Mühendislik'te proje çalışmalarına devam ediyor. 1985-1986 arasında Suudi Arabistan'da şantiyede çalıştı. Son 17 yıldır teknik komisyonlarda yönetmeliklerin hazırlanması, değiştirilmesi, elektrik mühendisliği hizmetlerinin geliştirilmesi ve standartlara uygun hale getirilmesi için çalışıyor.
  • Mehmet Mazmanoğlu1961 Antakya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı.1985 yılında Yıldız Üniversitesi Elektrik Fakültesini bitirdi.33.dönem EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu,37.Dönem EMO Denetleme Kurulu Üyeliği ve 40.dönem EMO Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi.Çalışma yaşamına henüz öğrenciyken bir proje bürosunda başladı. 1987-1992 yılları arasında kesintisiz olarak özel sektörde; A.G.-O.G. projelendirilmesi , uygulama sorumluluğu ve şantiye şefliği alanlarında çalıştıktan sonra 1992 yılında kendi şirketini kurdu.Halen kendi şirketinde; A.G.-O.G. Enerji Tesisleri projelendirmesi , taahhüdü ve müşavirlik hizmetlerini vermektedir.
  • Mehmet Özaltınok1963 İstanbul doğumlu, 1986 İTÜ Elektrik Fakültesi mezunu olup; aynı üniversitenin Fen bilimleri enstitüsü, Elektrik Mühendisliği Bölümünden Yüksek Lisans derecesi ile mezun olmuştur. Halen aynı bölümde Doktora tezine devam etmektedir.Kendisi İTÜ Elektrik Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak meslek hayatına atılmış; daha sonra sırasıyla Arup Mühendislik, Berg Mühendislik, Bureau Veritas, BVQI Türkiye, Niszert Türkiye, Berksan Mühendislik, KMA Mühendislik, EKS Elektrik, EAE Elektrik  firmalarında çeşitli pozisyonlarda görev almıştır.Halen, EAE Elektrik firması için  teknik danışmanlık  yapmaktadır.İyi derecede İngilizce bilen Mehmet Özaltınok meslek hayatı boyunca, Eğitim, AG/OG anahtarlama donanımları tasarım, projelendirme ve doğrulama testleri, Endüstriyel ticari vb bina elektrik sistemleri tasarımı ve proje yönetimi, Elektrik sistemleri saha denetimi, ISO9001 danışmanlık, eğitim ve denetimi, Elektrik güç sistemleri konusunda danışmanlık, Laboratuvar ölçme sistemleri ve çeşitli standartlar gereği testler ve değerlendirme konularında tecrübe edinmiştir.
  • Mehmet Soydemir 2008 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı Mühendisliği Bölümü bitirmiştir. Hilti İnşaat Malzemeleri Tic. A.Ş. ‘de Teknik Müdür .
  • Mehmet Yücel 1969 Yılında ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bilgisayar-Kontrol Bölüm'ünden  mezun olmuştur. 1969-1972 yılları arasında yüksek lisansını "bilgisayar kontrol" olarak gerçekleştirmiştir.  Çalışma hayatının özeti aşağıdadır.  a) 1970-1978 yılları arasında Türkiye Elektrik Kurumu ( Türkiye Yük Tevzi Projesi şartname yazımı, Keban Salınım probleminin çözümü, Yük akışı ve stabilite programlarının yazılması ve çalıştırılması)  b) 1978-1980 yılları arasında  TEMSAN ( Hidroelektrik santrallarının tasarımı: Hız regülatörü ve İkaz jeneratörü)  c) 1980-1982 yılları arasında  "Yurt Dışı" (Yük Tevzi Sisteminin gerçekleştirilmesi için müteahhit ile müşteri ilişkilerini yürütmek )  d) 1983-2002  yılları arasında  NETAŞ (PABX, Köy santralları pazarlama ve satış sorumluluğu. Netaş ürün yelpazesi ürün yöneticiliği. Değişik iş geliştirme faaliyetleri. Savunma elektroniği alanında Türk IFF ihalesi alındı ve sistemler teslim edildi. TASMUS projesi Aselsan ortaklığıyla kazanıldı ve % 100 yerli tasarımla santral sistemleri teslim edildi. İnternet pazarıyla ilgili faaliyetler) e) 2002-2004  yılları arasında  ODC (Savunma elektroniği iş geliştirme) f) 2004-2008  yılları arasında KalDer-Türkiye Kalite Derneği (İş geliştirme,Yenilikçilik ve yaratıcılık eğitim programının geliştirilmesi, EC eğitim programının geliştirilmesi,  Müşteri memnuniyeti programının yönetimi, ASQ (Amerikan Kalite Derneği) işbirliğinin geliştirilmesi ve Türkiye faaliyetlerinin koordinasyonu  
  • Melih Ören 20 Şubat 1980 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2004 yılında Işık Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden mezun oldu. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi,  Master Business Administration bölümünden mezun oldu. 2008 yılından beri Ören Kablo’da Genel Müdür olarak çalışıyor. Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları birliğinde Yönetim Kurulu üyesi.
  • Memiş Şıkşık   Isparta’nın güzel ilçesi Yalvaç’ta doğdum ve ilk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. Lise eğitimimi ise Burdur’un Bucak ilçesinde bulunan fen lisesinde bitirdim.  Sonrasında, Gaziantep üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldum. Askerlik hizmetimin ardından, Isparta’da bir iplik fabrikasında elektrik bakım mühendisi olarak 1,5 yıl çalıştım. Benim için burası adeta ikinci bir üniversite oldu. 4MW gücünde bir kojenerasyon santrali kurulumunda bulunmam ve tekstil fabrikalarının birçok farklı elektrik-elektronik ekipmanı barındırması çok faydalı pratik bilgileri öğrenmemi sağladı. 2012 yılından buyana Teksan jeneratörde çalışmaktayım. Proje mühendislik bölümü bünyesinde, özel projeli işlerin takibini çok güzel bir ekip ile birlikte yürütmekteyiz. Özel ve kamu sektörleri için birçok projenin jeneratör seti seçimi, projelendirilmesi, teknik detaylarının sağlanması konularında hizmetim oldu. 
  • Mert Birgün Mert Birgün, 1998 yılında Bursa'da doğdu. 2016 yılında Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne başladı ve 2021 yılında mezun oldu. Mesleki iş hayatına 2020 yılında İletim Mühendislik'te Elektrik Taahhüt alanında çalışarak başladı. İletim Mühendislik'te ağırlıklı olarak endüstriyel tesis projelerinde proje sorumlusu olarak görev aldı. 2021 yılında Erk Proje'de Elektrik Proje alanında çalışmaya başladı, farklı tipte yapıların uygulama ve ruhsat projelerinin çizim ve tasarım aşamalarında görev aldı. 2023 yılında Geotek Otomasyon'da Endüstriyel Otomasyon alanında çalışmaya başladı ve çalışma hayatına burada devam etmektedir.
  • Mert Eriş 1994 yılı İstanbul doğumludur. Aslen Rumeli Türküdür. Evli ve bir kız çocuk babasıdır. Bahçelievler Erkan Avcı Teknik Lisesi, Elektrik-Elektronik Bölümü ve Kocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunudur. Tekno Aydınlatmada  Ar-Ge ve Satış Mühendisi olarak 2 yıl, İkizler Aydınlatmada Kalite ve Laboratuvar Mühendisi olarak 2 yıl çalışmıştır. Hali hazırda Panasonic Life Solutions Türkiye, Aydınlatma İş Biriminde Kalite Güvence Uzmanı olarak kariyerini sürdürmektedir . 
  • Metin Uçar 1984 Aydın doğumludur. Kocaeli Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği Lisans Programını bitirdi. Yaklaşık 10 yıldır Bina Otomasyonu sektöründe farklı firmalarda; son 4 yıldır ABB Elektrik San A.Ş. bünyesinde uzmanlık dalı olan Bina Otomasyonu alanında Ürün Pazarlama Sorumlusu olarak çalışmaktadır. Son 1,5 yıldır tüm dünya da hızla gelişen bir konu olan elektrikli araç şarj üniteleri segment sorumluluğunu da üstlenmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.    
  • Muhammad Zubair 2002 yılında Pakistan'da doğdu. Pakistan Lahor Pencap Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden Eylül 2023 yılında  mezun oldum. Yüksek Gerilim Laboratuvarı stajım sırasında yüksek gerilim donanım  testleri ve elektrik projeleri gerçekleştirdim. Lahore Electric' teki stajımda  elektrik güç sistemlerinde pratik deneyim kazandım. 132kV'luk bir şebekede stajımı gerçekleştirdim.( istasyonun kontrol odası, kontrol panellerinin izlenmesi ve arızaların amirlere raporlanması)"
  • Murat Yılmaz Şubat 1976 doğumlu olan Murat Yılmaz, 1999 yılında Kocaeli Üniversitesi Makina Mühendisliğini derece ile bitirdikten sonra enerji, sağlık ve otomotiv sektörlerinde çalışmıştır. Borusan Güç Sistemleri, Hyundai Assan ve Medisa şirketlerinde aldığı çeşitli görevlerden sonra 2012 yılında katıldığı Hitachi Europe Türkiye’de son 3 yıldır ülke Müdürü görevini sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca ve Japonca konuşmaktadır. 
  • Mustafa Çetin 2014 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden, bölüm üçüncüsü olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra Atık Yönetimi sektöründe iş hayatına başladı ve ‘Toplama Ayırma Tesisi’nde ambalaj atıklarının yönetimi konusunda Koordinatör Çevre Mühendisi olarak yaklaşık 3 yıl çalıştı. İş hayatına atık yönetimi sektöründe devam etmekte olup, 2018 yılından itibaren de Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) yönetimi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan AGİD - Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği’nde Çevre Mühendisi olarak görev yapmaktadır.  
  • Mustafa Gedik 1978 İstanbul doğumlu olan Mustafa Gedik, 1995 yılında Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektronik Bölümünden, 2001 yılında ise Dumlupınar Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü/Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde 2003 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2005 yılı itibariyle askerlik görevini tamamlayıp özel bir şirkette servis mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 2007 yılından itibaren acil aydınlatma ve aydınlatma elektroniği konusunda Ar-Ge ve çalışmalar yapmaktadır.  2001 yılından bu yana EMO üyesi olan Mustafa Gedik, eğitim ve iş hayatı boyunca; MCSE Sistem Mühendisliği, C ile Gömülü Sistem Programlama Eğitimi, Temel Aydınlatma Eğitimi, ISO denetçi eğitimi, Ar-Ge Yönetimi MBA Programı, Nesnelerin İnterneti Online Eğitimi gibi konularda sertifikalara sahiptir.  
  • Mustafa Kavukçu Mustafa Kavukcu Elektrik/Elektronik Mühendisidir. Master derecesi Çevre Mühendisliği üzerinedir. Asansör Endüstrisi içinde 1995 den beri bulunmaktadır. Kendisi Schindler Türkeli A.Ş de Bölge Müdürü, ThyssenKrupp Asansör A.Ş de Yeni Projeler ve Bakım Projeleri / Kalite ve CE Marking Direktörü, Buga-Otis A.Ş de özel bir projedeProje Koordinatör olarak çalıştı. AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) da çeşitli yönetim kademelerinde ve komisyonlarda görev aldı. ELA (European List Association) da Enerji ve Çevre Çalıma Grubu üyesi olarak çalışmalarda bulundu. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Asansör ve Elektromekanik Daimi Komisyon Başkanı olarak görev aldı. Kendisinin Hava Limanları, Metrolar ve Prestijli Yüksek Binalar, Alış Veriş Merkezleri Projelerinde büyük bir deneyime sahiptir. Kendisi A Sınıfı ISG Uzmanı olup halen Danışman olarak çalışmaktadır.  
  • Mustafa Seven1973, İstanbul doğumlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunu. Işığa olan yoğun ilgisi daha okul yıllarında sektörde çalışmaya yöneltti. Ülkenin önde gelen üretici, ithalatçı, tasarımcı firmalarında çalıştığı 13 yıl boyunca ışığın ve sektörün çok farklı yönlerini deneyimleme olanağı bulan Seven, bu tecrübeleri ışığında 2005 yılında Seven Lights’ı kurdu. Işık tasarımı ve ışık tasarımcısı kavramlarının şekillenmediği bir ortamda çalışmaları ve çabalarıyla bir yandan bu sektörün oluşumuna katkı sağlamaya çalışırken bir yandan da yurtiçinde ve yurtdışında önemli projelerde çalışma fırsatını yakaladı.Mustafa Seven 2011 yılından beri Bilgi Üniversitesi’nde Mimari Aydınlatma Tasarımı dersleri vermektedir.
  • Nalan Öztürk Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik görevine, 2004 yılında Yardımcı Doçent olarak, daha sonra 2011 yılında Yaşar Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent kadrosuna naklen atanmasıyla devam etmiştir. Halen Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyesi olarak tam zamanlı çalışmaktadır.
  • Nasibe Ünsalan (Dr. Psikiyatri Uzmanı) 1972 yılında Almanya Berlin’de doğmuştur. Tıp Eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1998 yılında tamamlamıştır. İhtisas eğitimini Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Balıklı Rum Hastanesi’nde gerçekleştirmiştir. İleri düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Nasibe Ünsalan evli ve iki çocuk annesidir.  Çalışma Hayatına 1998 yılında “Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Florence Nightingale Hastanesi Airport Kliniği’nde Acil Hekimliği ve klinik şefliği. “ ile başlamış 2001 yılına kadar bu görevine devam etmiştir. 2000-2001 yılları arasında Atatürk Havalimanı’nda TAV ve ANEL’in İşyeri Hekimliğini de gerçekleştirmiştir. Daha sonra 2002-2006 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Balıklı Rum Hastanesi Psikiyatri ihtisasını gerçekleştirmiştir. Çalışma Hayatına 2007 yılında Artvin Devlet Hastanesinde devam etmiş,  2011- 2022  yılları arasında  da  Beykoz Devlet Hastanesi’nde Uzman Doktor Psikiyatrist olarak çalışmıştır.  Türk Tabipler Birliği, Türk Psikiyatri Derneği, 2008-2014 yılları arasında   CETAD Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, CETAD derneğinin  2014-2015 yılları arasında Denetim Kurulu Üyeliğini yapmıştır. 2020 yılında itibaren de CETAD Denetim Kurulu Üyeliğine devam etmektedir.  Sn. Nasibe Ünsalan’ın uluslarası, ulusal dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Uluslararası ve Ulusal bilimsel toplantılarda bir çok bildiri sunmuş olup, panelist olarakta çok sayıda kongreye katılmış. Bir çok kongre, toplantı ve kursunda organizasyonunda bulunmuştur.  2015-2017 yılları arasında Biodinamik Aydınlatma sistemleri ile ilgili Tubitak 1501 projesinin içinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir.  2022 yılından itibaren  çalışma hayatına  kendi muayenehanesinde  devam etmektedir.   
  • Nergiz Arifoğlu1994 YTÜ Mimarlık Bölümü mezunu. 1998 YTÜ Mimarlık Bölümü, Yapı Fiziği - Aydınlatma konulu yüksek lisans mezunu. 1996 yılından itibaren aydınlatma firmalarının proje departmanlarının başında birçok projenin  tasarımını ve yürütücülüğünü üstlendi.2006 yılında satıcı ve üretici kimliği olmaksızın, Marka Bağımsız Aydınlatma Tasarımı amaçlı ilk ofisin kurulmasında öncülük ederek çeşitli projeler üretti. 2008’dan itibaren “Nergiz Arifoglu LightStyle” adı altında Aydınlatma Tasarımcısı olarak, mimaride ışığa dair çalışmalarına devam etmekte. Aydınlatma Tasarımı ve Danışmanlığın yanısıra; ışığın tasarlanmasının önemini anlatmak ve mesleği tanıtmak amacı ile çeşitli yayınlarda makaleler yazıp; ışığa ilgi duyan üniversite öğrencilerine, mimar, elektrik mühendisi ve yatırımcılara seminerler vermekte.2014 yılından itibaren, Aydınlatma Türk Milli Komitesi’nde (ATMK), Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif görev almaktadır
  • Neslihan Tekmen Mart 1983 doğumlu olan Neslihan Tekmen Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi mezunudur. 2004-2010 yılları arasında Biwater isimli İngiliz şirketinde su arıtma projeleri üzerine çalışmıştır. 2010-2012 yılları arasında Hitachi’nin su arıtma bölümünde görev aldıktan sonra 2012 yılında katıldığı Hitachi Europe Türkiye’de İş Geliştirme Müdürü ve Genel Müdürü Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 
  • Noyan Sancar Noyan Sancar  Tarsus Amerikan Kolejini (1963) ve Robert Kolej Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümünü (1968) bitirerek meslek yaşamına başladı. Bechtel Hydro’nun yönettiği DSİ için su kaynakları planlaması çalışması ve askerlik döneminden sonra Boston, ABD’de Northeastern Üniversitesinde Çevre Mühendisliği yüksek lisans eğitimini tamamladı (1973).1986 yılına kadar kurucularından biri olduğu Tekser İnşaat A.Ş. ‘de , 1992 yılına kadar Ece İnşaat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak,           60 yaşında, yaş haddinden emekli edilinceye kadar uluslararası bağımsız müşavir mühendislik kuruluşu olan ARUP’un Türkiye şirketinin Yardımcı Direktörü ve danışmanı olarak çalıştı. Halen de Serbest Proje Yönetim Danışmanı olarak yatırımcıların, mimarlık, mühendislik ve inşaat firmalarının önemli projelerini yönetmeye devam etmektedir Türkiye Yeşil Binalar Konseyi (ÇEDBİK),  İstanbul Proje Yönetim Derneği (İPYD), Uluslararası Proje Yönetim Enstitüsü (UPYE), İMO Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin Geleceğin Veri Merkezleri Planlama Komitesi gibi mesleki örgütlerde etkin görev almakta olup, ayrıca İngiltere merkezli dünyanın en büyük mesleki eğitim kuruluşu olan The Knowledge Academy International Ltd.nin akreditasyonununa sahip olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütünün (UNDP) dünyanın çeşitli ülkelerinden İstanbul’a gelen proje yöneticilerine Sözleşme Yönetimi eğitimi vermektedir .49 yıllık meslek yaşamında hem tasarım hem de uygulama alanlarında hep yenilikleri takip etmiş ve halen de etmeye devam etmektedir.Resim sanatçısı olan eşi Nadire ile evli olup, oğlu Makine Mühendisi, MBA Adnan Tolga, gelini ve torunu bulunmaktadır.
  • Nur GüleçYıldız Teknik Üniversitesini Elektrik Mühendisliği Bölümü  1984 mezunu. 1985 yılında Tokar A.Ş.’de ilk meslek yaşamına başladı.Daha sonra  14 yıl şalt tesislerinin tasarım , uygulama ve devreye alma konularında Siemens, ABB,  Schneider firmalarında çalıştı. 2003 yılında Barttech Türkiye Temsilcisi Panel Elektro , 2007  yılından sonrada Boral Mühendislik Firmasında  Elektrik Grup başkanı olarak meslek yaşamına devam etti. Kurucu üyelerinden olduğu TMMOB Elektrik mühendisleri odası ATEX çalışma grubu üyesi, TMMOB EMO ATEX Sempozyumları(1, 2, 3,   4 cüsü 2017 yapılacak) Danışma, Düzenleme, Yürütme kurulları üyesi olup , aynı zamanda dünya da  kurulmuş olan Çeşitli ATEX platformlarına da üyedir.
  • Nuran Erdoğan Nuran ERDOĞAN okul yıllarından itibaren SAMKO A.Ş. Firmasında Elektrik ve Mekanik Uygulama projelerinde yer almıştır. Mezun olduktan sonra ise yine aynı firmada 2003 yılına kadar Proje Mühendisliği görevinin yanında Özellikle proje süreçlerinin, ISO 9001 standartlarına uygun olarak dokümanlarının hazırlanması, uygulanması ve şirket genelinde uygulanmasının denetimi görevini üstlenmiştir. 2003 yılında Firma Ortağı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak Firmanın Daveti üzerine Öneren Proje ve Mühendislik firmasına katılmış, 2013 yılına kadar firmanın yaptığı her türlü faaliyette etkin rol almıştır. Yer almış olduğu her firmada kendi firması gibi liderlik etmiş, ahlaki, teknik ve ticari olarak firma çıkarlarını ön planda tutmuştur. Bu çalışma disiplini ile edinmiş olduğu sektörel bağlar, iş yapabilme yeteneği ve yönetebilme yeteneği ve müşterilerden kazandığı güven ile ENPROJE A.Ş.’yi günümüze kadar taşımıştır. Nuran ERDOĞAN Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden 1994 yılında mezun olmuş, evli ve 3 kız çocuğu annesidir.  
  • Nurhan Motugan 1930 yılında doğdu. 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Horasan-Sarıkamış demiryolu inşaatında şantiye arazi mühendisi olarak meslek hayatına başladı. 1959 yılında askerlik hizmetini tamamladı. İlk çalıştığım firmada 22 yıl hizmet verdi sonra SERİ İNŞ/ATA İNŞAAT olarak 38 yıl çalıştığım ikinci iş yerimde, “Genel Koordinatör” olarak hizmet verdi, ATATÜRK BARAJI , iş hayatının en büyük ödülü oldu.82 yaşımdan sonra üçüncü iş yeri “YAPI MERKEZİ İNŞAAT”. Halen kendi firmasında çalışmalarına devam etmektedir. İki çocuğu vardır. Sosyal alanda da  “İTÜ Geliştirme Vakfı, İştirakleri ARITEKNOKENT, KÜLTÜREL AŞ İTÜ Okulları, İTÜ VAKFI” İTÜ Mezunlar Derneği ve İTÜ Mezunlar Konseyinde, muhtelif birimlerinde sekiz yılı geçen bir süre  ciddi çalışmalarım ve katkılarım oldu.  
  • Oğuz Güren 1953 Ankara doğumludur. 1975 yılında (İDMMA)Yıldız Teknik Üniversitesi –Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 1978 yılında (TEK)Türkiye Elektrik Kurumu Çanakkale'de Baş Mühendis olarak göreve başlamış  1990 yılı sonuna kadar Çanakkale-Bursa -Yalova ve Balıkesir İşletmelerinde bu görevini sürdürmüştür. 1990-1997 yılları arasında TEDAŞ Müşteriler ve Müesssse Müdürlüğü görevlerini yürüten Oğuz Güren 1997-1999: Tedaş Genel Müd. Yrd. 1999-2001: Tedaş Genel Müd. Yrd.ve Yön.kurulu üyeliği 2001 Tedaş Genel Müdürü ve Yön.kurulu üyeliği yapmış 2001 yılından sonra  sürdürdüğü Tedaş Genel Müd. Müşavirliği görevinden 2017 yılında emekli olmuştur.
  • Oğuz Kaymak Oğuz Kaymak hastaneler, AVM, yüksek katlı binalar, oteller, ofisler, lojistik merkezleri, spor merkezleri, kongre merkezleri, eğitim merkezleri, veri depolama merkezleri, büyükelçilik binaları ve restoran projelerinde elektrik proje sorumlusu olarak 12 yıllık tecrübeye sahiptir. Elektrik proje tasarımında Türkiye, Kıbrıs, Özbekistan, Nijerya, Oman ve Uganda gibi ülkelere ait projelerde çalışmıştır. AutoCAD, Revit, Navisworks programını yetkin bir şekilde kullanır. 2008-2010 yılları arasında HB Teknik Müh. Dan. Ltd., 2012-2018 yılları arasında  Anka MEP Müh. A.Ş. , 2018-2021 yılları arasında  Rönesans Holding 'te çalışmıştır. Çalışma hayatına 2021 yılından itibaren Tasarım Proje'de Elektrik Proje Sorumlusu olarak devam etmektedir. 
  • Okan UsluPelco Türkiye’ye Ekim 2007 tarihinde Proje Satış Müdürü olarak başlamış olup, Kurumsal Satış Müdürü olarak Türkiye ve Orta Asya(Azerbeycan, Gürcistan ve Türkmenistan) satış faaliyetlerini yürütmektedir. Pelco’ya başlamadan önce Koçsistem’de Network Mühendisi ve Network Danışmanı, SITA/EQUANT’da Network Mühendisi olarak çalışmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisiliği mezunu olan Uslu network konusunda birçok sertifikaya sahiptir.
  • Orçun Durmazoğlu1998 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği lisans programını, 2003 yılında da Yedi Tepe Üniversitesi  İngilizce işletme master (MBA ) programını tamamlamıştır. 1994 yılından bu yana aktif iş hayatının içinde olup, çeşitli uluslararası firmalarda satış pozisyonunda görev almış olan Orçun Durmazoğlu, 2011 yılından itibaren de Nexans Türkiye Kablo Ekipmanları (Aksesuarları) Satış Müdürü görevini sürdürmektedir.Evli ve iki çocuk babası olan Durmazoğlu İstanbul’da ikamet etmektedir.
  • Ömer Eren Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği 1989 mezun olan Ömer EREN bir yıllık çimento deneyimi sonrası 1993 yılında kablo sektörüne Nexans Türkiye  End. Ve Tic. A.Ş. Denizli fabrikası Kalite Kontrol bölümünde başladı. Yıllar içinde değişik bölümlerde çalıştı. Şu anki görevine ARGE Direktörü olarak devam etmektedir. 1965 Niğde doğumlu evli ve iki çocuk babasıdır.
  • Ömer Özgür Bozkurt Ömer Özgür Bozkurt, 1991 yılında, Afyonkarahisar’da doğdu. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. 2013 yılında Balluff GmbH Türkiye'de Teknik Danışman olarak başlayıp, 2015 yılnda EAE Elektrik’te Teknik Pazarlama Mühendisi olarak çalışma hayatına devam etti. Küresel iş hayatı ve mühendislik konusunda deneyim elde ettikten sonra, 2018 yılında aldığı kararla Yeni Zelanda’ya taşındı ve Motorola bünyesinde çalışmalarına devam etti. Akabinde ise EAE Elektrik firmasına 2019 yılında EAE Sidney Ofis Yöneticisi pozisyonuyla tekrar çalışmaya başladı ve şu an Avustralya ile Yeni Zelanda’daki projeleri yönetiyor.
  • Özcan Uğurlu1973 yılında İzmir’in Bergama İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bergama’da tamamladı. 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 22, 24, 26 ve 27. Ve 29. Dönemlerde EMO İzmir Şube Yönetim Kurulu üyeliği görevini ve 42. Dönem EMO Onur Kurulu üyeliği görevini üstlendi. Mezun olduğu yıldan günümüze Elektronik Güvenlik Sistemleri sektöründe çalıştı. Halen Mavili Elektronik Tic. Ve San. A.Ş. firmasında Ege Bölge Müdürlüğü görevini yürütmektedir.
  • Özge Baki03.10.1982 Elazığ doğumludur. Elazığ Özel Bilgem Koleji’nden mezun oldu. Sonrasında 2004 yılında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Aynı yıl İstanbul Kanyon Projesi’nde Siemens San. ve Tic. A.Ş.’de iş hayatına başladı. 2006-2007 yılları arası Azerbaycan’da, 2007-2008 yılları arası Özbekistan’da,2008-2009 yılı içerisinde Arnavutluk ve 2010 sonuna kadar Belarus’ta olmak üzere 5 yıla yakın bir süre Tunç Telekom A.Ş. firmasında görev almıştır. 2011 yılından 2014 Şubat ayına kadar olan süre içerisinde Zorlu Center Projesi’nde Yüksel Proje Uluslararası A.Ş.’de çalışmıştır. 2014 yılı mart ayından itibaren Omega Enerji ve Yatırım A.Ş.’de Güneş Enerjisi Projeleri Koordinatörü olarak çalışmaya başlamıştır. Evli ve bir çocuk annesidir.
  • Özkan Karataş1979 yılında Kartal’da doğmuştur. 2002 yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 37. Dönem EMO İstanbul Şubesi YK üyeliği ve 43. Dönem EMO Denetleme Kurulu üyeliği görevlerini yürütmüştür. EMO Atex Komisyonu kurucu üyesidir.  Atex standartlarına uygun ürün geliştirilmesi konusunda tecrübe sahibidir. Endüstriyel Gaz ve Alev algılama sistemleri üretimi yapmakta olan Prosense Teknoloji firmasında çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır .
  • Pınar Bircan Pınar BİRCAN, 1991 yılında İstanbul’da doğdu. Yeşilköy Anadolu Lisesi’nde öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 2013 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi esnasında aydınlatma konusuna duyduğu ilgi sebebi ile mezun olduktan sonra aydınlatma tasarım ofisinde iş hayatına başladı. Philips Lighting Academy Aydınlatma eğitimleri ve çeşitli seminerlere katılarak aydınlatma konusundaki eğitimlerini sürdürdü. 2016 yılından itibaren çalışmalarına mimari alanda yön verse de gerçekleştirdiği mimari projelerin aydınlatma tasarımlarını da üstlenmeye devam etmektedir. 2019 yılından bu yana İTÜ Mimarlık Fakültesi Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojileri yüksek lisans programında Eğitim Yapılarında Günışığı üzerinde çalışmaktadır. Aynı zamanda Aydınlatma Türk Milli Komitesi üyesi olan Bircan, bu çatı altında çeşitli kongre ve seminerlerin katılımına devam etmektedir.
  • Prof. Dr. Alpin Yener İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Alpin Köknel Yener, Yapı Fiziği ve Çevre Kontrolü konularında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermekte ve tezler yürütmektedir. Mimari aydınlatma konusunda çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırmaları, makale ve bildirileri bulunmaktadır. Aydınlatma Türk Milli Komitesi ve Yapı Fiziği Derneği kurucu üyelerindendir.  
  • Prof. Dr. Atilla Elçi Profesör ve bölüm başkanı, Hasan Kalyoncu Universitesi (2020-). Purdue, ODTÜ, Haliç, Başkent, Doğu Akdeniz, Toros, Süleyman Demirel, ve Aksaray Üniversitelerinde hizmet etti. Profesyonel çalışması: BMKP ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Baş Teknik Danışmanı (1985-97) ve sahip olarak IT&T Ltd, Türkiye (1997-2003). Sayısız uluslararası kongrede hakem ya da düzenleyici oldu. 2006'dan beri IEEE COMPSAC & ESAS, 2007'den beri SINConf Konferansları, ve, 2008-2009 IJRCS Sempozyumlarını düzenledi. Yüzlerce makale ve bildiri yayını vardır. Kitapları: Bilgisayar Terimleri Karşılıklar Kılavuzu (2008, Türk Dil Kurumu),  Semantic Agent Systems - Foundations and Applications (Springer-Verlag, 2011), Composition of OWL-S based Atomic Processes - Towards a Semantic-based Workflow Model (LAP Lambert, 2011). Theory and Practice of Cryptography Solutions for Secure Information Systems (2013), Handbook of Research on Applied Learning Theory and Design in Modern Education (2016), Metacognition and Successful Learning Strategies in Higher Education (2017), Contemporary Perspectives on Web-Based Systems (2018), Faculty Development for Digital Teaching and Learning (2019), Handbook of Research on Faculty Development for Digital Teaching and Learning (2019), Artificial Intelligence Paradigms for Smart Cyber-Physical Systems (2021), ve Challenges and Applications of Data Analytics in Social Perspectives (2021) hepsi IGI Global yayını, ve ACM ve IEEE ile SINConf Kongreleri, IEEE CS ile ESAS, Springer ile ICACNI 2018 bildiri kitaplarını yayınladı. (Wiley) Expert Systems Journal ve Computers and Electrical Engineering (Elsevier)'da editördür.  BSEE (Bilgisayar/Denetim), ODTÜ, Ankara (1970), M.Sc. & Ph.D. in Computer Sciences, Purdue Univ, ABD (1973, 1975). Amazon'da satılan kitapları: https://www.amazon.com/s?k=Atilla+ELCI. Atıf sayıları: https://scholar.google.com/citations?user=wpQvtlQAAAAJ&hl=en
  • Prof. Dr. Banu Manav Lisans Eğitimini, Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde 1995 yılında tamamlamıştır. 1995-1997 yılları arasında sürdürdüğü Yüksek Lisans Eğitimini, Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde Effects of Different Lighting Arrangements on Space Perception başlıklı tezini vererek tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Anabilim Dalı Yapı Bilgisi Programı’nda 2001 yılında başladığı Doktora eğitimini, Ofislerde Aydınlık Düzeyi, Parıltı Farkı ve Renk Sıcaklığının Görsel Konfor Koşullarına Etkisi: Bir Model Çalışması başlıklı tezi ile 2005 yılında tamamlamıştır.  Araştırma Alanları, yapma aydınlatma sistem tasarımları, mekan algısı, ışık ve renk, ışık- sağlık-aydınlatmada kalite, kullanıcı konforu -tasarım parametreleri olan Manav’ın 10 tanesi SCI kapsamında, diğerleri alan indekslerinde taranan dergilerde yayımlanmış otuz makalesi, üç adet kongre kitap editörlüğü, iki  kitap bölümü,uluslararası dergi hakem kurul üyelikleri (tasarım ve yapı bilgisi alanında 4 farklı dergi)  yurtiçi ve yurtdışında sunulmuş ve basılmış elli bildirisi, dört adet yurtiçi ve yurtdışında davetli seminer sunumları, mesleki röportajları bulunmaktadır. Danışmanlığında tamamlanmış  devam etmekte olan Lisansüstü tezler vardır. WEB of Science veri tabanında (eylül 2017 tarih güncellemesiyle) yayınlarına üçyüzden fazla atıf olan Manav’ın çeşitli idari görevleri, aktif olarak yürüttüğü komite ve komisyon görevleri, bilimsel ve mesleki kuruluşlara üyelikleri bulunmaktadır. Aydınlatma Türk Milli Komitesi 6., 7. ve 8. Dönem Yönetim Kurulu üyesi ve saymanı, 9. Dönem ATMK genel sekreteridir.  Bilimsel araştırma projeleri yürütmüştür, ulusal mimari yarışmalarına, uluslararası ürün tasarımı yarışmasına katılmış, eserleri sergilenmiştir. TÜBİTAK teşvik ödülleri olan Banu Manav, yirmiyi aşkın ulusal/uluslararası kongre, yarışma, çalıştay düzenlemiş, çeşitli sertifika programlarında eğitmenlik yapmıştır. 2017-2020 yıllarında tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Dekanlık görevini yürütmüştür.2020 şubat ayında itibaren  Kadir Has Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.  İleri düzeyde İngilizce bilen Prof.Dr Banu Manav, evli ve iki çocuk annesidir.
  • Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş İstanbul Teknik Üniversitesi elektronik ve haberleşme mühendisliği programlarında Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde uzman olarak başladığı akademik görevini, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi ve daha sonra Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör kadrolarına atanarak sürdürmüştür. Kaliforniya Üniversitesi Berkeley’de doktora sonrası araştırmalarda bulunmuş ve ders vermiştir. Ardından, sırasıyla, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Profesör kadrosunda görev yapmış, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak idari görevlerde bulunmuştur. Sürekli görevlerinin yanında, Aachen Uygulamalı Bilimler, Boğaziçi, Kocaeli, Paris-Est, Paris-Nord ve Sakarya Üniversiteleri’nde lisans ve lisansüstü dersler vermiş ve araştırmalar yürütmüştür. Şu anda, Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Profesör kadrosunda öğretim üyesi olarak tam zamanlı çalışmakta ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak idari görev yürütmektedir. 
  • Prof. Dr. Özcan Kalenderli 1956 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesi'nden 1979 yılında "Mühendis" ve 1981 yılında "Yüksek Mühendis", Ocak 1991’de "Doktor Mühendis" unvanını almıştır. İTÜ Elektrik - Elektronik Fakültesi Yüksek Gerilim Laboratuvarı'nda 1979 - 1991 yılları arasında mühendis asistan olarak çalışmıştır. 1991 yılında "Yardımcı Doçent", 1998'de "Doçent" ve 2010 yılında "Profesör" unvanını almış ve İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde 1991 yılından beri öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Kalenderli, yüksek gerilim tekniği konuları içinde elektriksel boşalma olayları, aşırı gerilimler ve aşırı gerilimlere karşı koruma, yüksek gerilimlerin üretilmesi ve ölçülmesi, yüksek gerilim deney teknikleri başta olmak üzere sayısal elektromanyetik alan analizi, elektromanyetik alanların çevre etkileri, elektriksel yalıtkan maddeler ve elektriksel topraklama konularında çalışmaktadır.
  • Prof. Dr. Rengin Ünver YTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Fiziği (Çevre Çözümlemesi ve Denetimi) Bilim Dalı’nda 1987 yılında Yardımcı Doçent, 1990 yılında Doçent unvanı alan Rengin Ünver, 2004 yılından bu yana aynı kurumda Profesör olarak görevini sürdürmektedir. 1995 yılında kurulan “Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK)” nin kurucu üyelerinden olan ve yönetim kurulunda yer alan Rengin Ünver komitede Saymanlık, Başkanlık gibi değişik görevlerde bulunmuş olup halen ATMK 8. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinin yürütmektedir. Rengin Ünver’in değişik kuruluşlarda Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK) Yönetim Kurulu, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) Onur üyeliği gibi çeşitli görevleri ve üyelikleri bulunmaktadır. Antakya-Hatay doğumlu olan Rengin Ünver, Y. Mimar Lütfü Ünver ile evli ve iki çocuk sahibidir.
  • Prof. Dr. Sermin Onaygil   Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden 1979 yılında mezun olan Sermin Onaygil, İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladığı Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları ile “aydınlatma tekniği” konusunda uzmanlaşmıştır. 2003 yılına kadar İTÜ Elektrik–Elektronik Fakültesi’nde sürdürdüğü akademik hayatını bu tarihten sonra üniversitede yeni kurulan Enerji Enstitüsü’nde devam ettirmiştir. Prof. Dr. Sermin Onaygil kurulduğu tarihten itibaren İTÜ Enerji Enstitüsü’nde Enerji Planlaması ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Uluslararası Aydınlatma Komisyonu (CIE)’nun üyesi olarak 1995 yılından beri faaliyet gösteren Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK)’nin kurucu üyesi olan Sermin Onaygil, Yönetim Kurulu’nda 2011–2014 yıllarında Başkan, 2014–2017 yıllarında Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış, içinde bulunduğumuz 2017–2020 döneminde ise yine Başkan olarak görevine devam etmektedir. Türkiye’yi CIE Uluslararası Aydınlatma Komisyonu’nda “Ulaşım ve Dış Uygulamalar” bölümünde temsil eden Onaygil, bu dönem bölümün Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER) Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Çalışma konuları arasında; enerji planlaması, enerji yönetimi, akıllı bina sistemleri, aydınlatma tekniği ve kontrol sistemleri, yol ve tünel aydınlatma sistemleri, LED teknolojileri yer almaktadır.    Danışmanlığında aydınlatma konularında 6 Doktora Tezi tamamlanmış olup, yine aydınlatma konularında 2 Doktora Tez çalışması sürdürülmektedir.200’ün üzerinde uluslararası ve ulusal yayın sahibi Sermin Onaygil, Energy and Buildings, Lighting Research & Technology, Environmental Science and Policy, Energy Policy, Turkish Journal of Electrical Engineering & Computer Science, Qatar Foundation ve TÜBİTAK’ta hakem ve koordinatör olarak görev yapmaktadır.
  • Roland UllmannAlmanya Winterthur, Zürcher Hochschule for Applied Science     Elektrik Mühendisliği  bölümünden mezun olmuştur .Siemens  Bina Teknolojileri Genel Merkezinde Bina Otomasyonu ve Enerji Verimliliğinden sorumlu Endüstri İşleri Direktörüdür.Avrupa ‘da  bir çok organizasyonda , uluslararası  standart  çalışmalarında görev almıştır.eu.bac (Building Automation Association)Yönetim Kurulu Baş Danışmanı ,  EU-ASE (Alliance to save Energy) Yönetim Kurulu Üyesi , WBCSD – EEB2 (World Building Council for Sustainable Development) – Energy Efficiency Project 2  Kurucu Üyesi, Liaison Officer CEN / ISO/TC205, CEN/TC 247 – Building Automation &Controls Standards (BACS) Teknik Komite Başkanı
  • Sabri Günaydın 1957 Edirne doğumludur. 1979 Yılında Ankara D.M.M.A.(Gazi Üniversitesi),Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümünden mezun olmuştur. Meslek hayatına İstanbul Çorap Sanayinde Elektrik Kısım Şef Yardımcısı olarak başladıktan sonra, Trakya Üniversitesi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Çırağan Sarayı, Zincirlikuyu Tatlıcı İş Merkezi, Polat Rönesans Oteli, Dolmabahçe Süzer Binası, Esbank/SYKB Genel Müdürlük Binası, Show TV Genel Müdürlük Binası, Egebank A.Ş. Genel Müdürlüğü, Egebank Şubeleri gibi binaların yapımında Elektrik Şefi olarak görev yapmıştır. Daha sonra 15 Ekim 2018 tarihine kadar HB Teknik Elektrik Mühendisliği Proje ve Danışmanlık Hiz. Ltd. Şirketinde çalışmıştır. Meslek yaşamına  mesleki deneyimleri doğrultusunda danışmanlık/kontrollük hizmetleri ile devam etmektedir.TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, The Institution of Electrical Engineers (IEE-IET /İngiltere) üyesi, Elektrik Tesisat Mühendisler Derneği (ETMD) kurucu üyesi, Yangından Korunma Derneği (TÜYAK) ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) fahri üyesidir. Elektrik Tesisat Portalı’nın kurucusu olup, ETP Portal'ında  gönüllü arkadaşları ile birlikte ülkemiz ve elektrik sektörümüz  yararına çalışmalar yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
  • Sabri Pehlivan 1980 yılında Mersin’de doğdu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İkinci öğretim olarak üniversiteye devam ettiği 1999 yılında Siteco Aydınlatmada Tekniği’nde aydınlatma tasarımcısı olarak iş hayatına başladı. 2002-2012 yılları arasında Net Mühendislik’te proje mühendisi, şantiye şefi, uygulama müdürü ve şirket ortağı olarak farklı görevler üstlendi. 2007 yılında kurucu ortak ve genel müdür olarak Tasarım Proje firmasının kuruluşunda yer aldı. Şuan Tasarım Proje firmasının sahibi olarak genel müdürlük görevine devam etmektedir. Aynı zamanda 2012 yılından beri Markas Mühendislik’te ortak ve iş geliştirme müdürü olarak görev yapmaktadır.
  • Salih Çoşkun 1976 İstanbul Doğumlu.1993 yılında Kabataş Erkek Lisesini, 1998 yılında İTÜ Elektrik mühendisliği, 2001 yılında Marmara Radyo TV Sinema (yüksek lisans) bölümlerini bitirdi. 1996-2003 yılları arasında amatör ve profesyonel tiyatro oyunculuğu, yönetmenliği ve yazarlığı yaptı. 2001de kendisinin yazdığı “Kutsal Oyun” çeşitli tiyatro festivallerinde sahnelendi.2006 yılında, daha önce tiyatroda yönetmenliğini yaptığı Git Gel Dolap oyununun, uyarlama senaryosunu yazdı. Film Yıldız Üniversitesi festivalinde gösterildi.1997-2003 yılları arasında televizyon dizileri “Reyting Hamdi” ve  “Ayrılsak da Beraberiz” in yazar kadrolarında yer aldı.2009 yılında ilçe belediyelerinde çevre bilincini aşılamak amacıyla Görünmez Adam isimli çocuk oyununu yazdı. 2010 yılında Lig Tv 3 için skeçler yazdı.2010-2013 yılları arasında Edutainment şirketi için eğitsel drama oyunları yazdı.2014 yılında sektörel dergi Mechanic için yazdığı makaleler yayınlandı.2016 yılında kendisinin imtiyaz sahibi olduğu sektörel dergi Electrica’yı çıkardı. 2018 yılında yazdığı “Yedi” isimli tiyatro oyunu, 2019 sonbaharında PoPuP tiyatro adına sahneye çıkmaya başladı. 2019-2020 sezonu boyunca seyirciyle buluşmaktadır. 2017-2019 yılları arasında yazmış olduğu Kayıp Roman isimli kurgu kitabı ise edebiyatist yayınlarından çıktı. 416 sayfalık romanda 1990-2003 yılları arasında bir çocuğun, İstanbul’un ve dünyanın dönüşümünü popüler kültür etmenleri arka planında anlatmaktadır.
  • Salih Tuygunİzmir Selma Yiğitalp Lisesi'ni bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Uluslararası Ticaret ve Tahkim" konusunda yükseklisans yaptı. 2009-2011 yılları arasında İstanbul Barosu AB Hukuku Komisyonu Genel Sekreterliği görevini yürüttü. Bir dönem İstanbul Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı. İngilizce bilmekte ve avukatlık ve yerli ve yabancı şirketlere hukuki danışmanlık yapmaktadır. Eserleri: 1- ICSID Tahkimine İlişkin Hakem Kararlarının İcra Edilmesi (Kitap), 2-  CISG’de Açıkça Cevaplanmamiş Hususlarin Çözüm Metotlarina İlişkin Belçika Yüksek Mahkemesi’nin 19 Haziran 2009 Tarihli Kararı [CISG m. 7 (2)] (Makale), 3- Şirketler Hukukunda “Kurumsal Perdenin Kaldırılması” (Makale), 4-Rekabet Hukuku'nda "Hakim Durumun Kötüye Kullanılması (Makale), 5- Konişmento (Makale), 6- Elektronik Sözleşmelerde Edimlerin İfası (Makale), 7- 4686 Sayılı Türk Milletlerarası Tahkim Kanunu’na Göre: “Hakemin Seçimi, Reddi, Sorumluluğu, Görevinin Sona Ermesi ve Yetkileri” (Makale)
  • Samet Bekiroğlu 1970 İstanbul Üsküdar doğumludur. Lise eğitimini Yalova’da tamamladı.Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden 1992 yılında mezun oldu.Mesleki hayatına yapı elektrik tesisat taahhüt firmasında saha mühendisi olarak başladı. Askerlik hizmetinin ardından Yalova Elyaf ve İplik fabrikasında bakım mühendisi olarak çalıştı.  Yalova Akenerji elektrik üretim AŞ. de yeni yatırımlar saha mühendisi olarak çalıştı. Çukurova İth. ve İhr. Türk AŞ de  Jeneratör proje ve satış destek ekibinde çalıştı Halen Teksan Jeneratör proje ekibinde çalışmalarını yürütmektedir.  
  • Sarp Selimbeyoğlu Sarp Selimbeyoğlu 1989 Ankara doğumludur. Tevfik Fikret Lisesi ve Yeditepe Üniversitesi Elektrik&Elektronik bölümünden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi İşletme MBA yüksek lisans programına devam etmektedir. 2017 yılında Cedetaş Mühendislik'te başladığı görevine, Proje Tasarım ve Revit&BIM sorumlusu olarak devam etmektedir.
  • Seher Sarıca Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği 2006 mezunu olan Seher SARICA, 2007 yılında kablo sektöründe Kalite Kontrol ve Yönetim Sistemleri Sorumlusu olarak iş hayatına başlamıştır. 2013 yılında Denizli fabrikası Dizayn Mühendisi olarak Nexans Türkiye  End. Ve Tic. A.Ş. çatısı altında göreve başlamış olup,  çalışmalarına Ürün Müdürü olarak devam etmektedir.  
  • Selim Aygören1989 yılında Balıkesir’de doğdu. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. Şantiye Mühendisliği görevinde yaklaşık 1 yıl çalıştı. 2013 yılında çalışmaya başladığı Eltaş Transformatör A.Ş firmasında halen proje mühendisi olarak görevine devam etmektedir.
  • Sibel Sarıgül 1971 Antakya doğumludur. İlk,orta ve lise öğrenimini Antakya da tamamladı. 1988 de girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden 1992 de mezun olup , yüksek lisansını aynı bölümde 1998 de bitirmiştir. 1994 yılında AEG-ETİ  trafo fabrikasında dağıtım trafoları hesap mühendisi olarak iş hayatına başlamıştır. Aynı fabrikada yıllar içinde isim değişiklikleri ile birlikte GE-Alstom, Alstom, Areva, Schneider-Electric te dağıtım trafoları, güç trafoları ve en son kuru tip trafolar dizayn mühendisi olarak çalışmıştır. 2008-2017 yılları arasında kuru trafolar dizayn bölümü yöneticiliğini yapmıştır.
  • Simge Zengin KahramanKocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünden 2007 yılında mezun olmuştur. Mezun olduktan sonraki süreçte 2007-2012 tarihleri arasında HB TEKNİK Elektrik Mühendisliği Proje ve Danışmanlık LTD STİ. firmasında proje sorumlusu ve yöneticisi olarak görev yapmıştır. 2013 yılında Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi bölümde yüksek lisans yapmıştır. 2013 yılından itibaren de Renaissance Construction firmasında Elektrik Dizayn Yöneticisi olarak çalışmaya devam etmektedir.
  • Süleyman Engin Cebeci1971 İstanbul-Üsküdar doğumludur. 1988 Yılında Haydarpaşa Teknik Lisesi , 1992 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş , 2002 Yılında da İstanbul Teknik Üniversitesine MBA Yüksek Lisans Programını bitirmiştir. 1992-1994 yılları arasında İpek Proje Mühendislik firmasında Alçak Gerilim Elektrik Tesisat Tasarımcısı, 1998-1999 yılları arasında Philips Türkiye Aydınlatma Tasarımcısı , 1991-2001 Philips Türkiye Ürün Yöneticisi , 2001-2003 Philips Türkiye OEM Satış Yöneticisi , 2003-2009 Philips Türkiye LiDAC Yöneticisi, 2009-2013 Siteco Aydınlatma Tasarım ve Pazarlama Yöneticisi , 2013-2015 Philips Türkiye (Aydınlatma Sistemleri ve Servis Grubu LSS Yöneticisi , Philips Aydınlatma Dubai Teknik Tasarım Yöneticisi .Evlidir ve 1 kız çocuğu babasıdır.
  • Şenol Gürvit   1961 İstanbul doğumludur. İstanbul Erkek Lisesi ’72, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi (Lisans)’79, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü (Master)’84 mezunudur.  İTÜ (Araş. Gör.) 84-99, Siemens (AR-GE) 92-99, UEKAE (AR-GE) 99-00, APC (MEA Sistem Müh.) 00-09, ITPS (Yönetici-Danışman) 09-18 yıllarında çalıştıktan sonra gençlerle geleceği yakalamayı seçerek Otomatica (18-bugün) firmasına katılmıştır. Veri Merkezleri Kritik Fiziksel Altyapı konusunda 25 yıl tecrübeye sahip olarak, veri merkezi Planlama, Tasarım, Test ve İşletmeye Alma, Sürdürülebilir Operasyon  konularında “Veri Merkezi Kritik Altyapı Uzman Danışmanı” olarak çalışmaktadır. Bu konularda onlarca modern veri merkezi projelerinde bizzat yer almıştır
  • Tamer Yavuztürk1976 Istanbul doğumlu olan Tamer Yavuztürk, 1997 yılında Istanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra vatani görevini tamamlamış, 1999-2005 yılları arasında Londra’da yaşamış ve farklı görevlerde bulunmuş; bu süre zarfında University of Leicester’da Uluslararası Pazarlama üzerine MBA eğitimini tamamlamış, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Halen Milano Bocconi Üniversitesi’nde liderlik eğitimi almaktadır.Prysmian ailesine 2005 yılında Ürün Yöneticisi olarak katılmış; 2007 yılında Pazarlama Şefliği’ne, 2009 yılında ise İhracat Bölge Satış Şefliği’ne atanmıştır. 2011 ve 2014 yılları arasında, Key Account Müdürü olarak görev yapan Tamer Yavuztürk; 2014 yılından itibaren Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Halen tecrübelerini ve pazarlama, seyahat ve güncel konular üzerine yazdığı yazılarını www.yavuzturk.com adlı web sitesinde yayınlamaktadır.
  • Taner Güler1977 Malatya doğumludur. 2002 yılında İsparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. 2004-2010 Malatya Mert İplik Fabrikası Elektrik-Elektronik Bakım Mühendisi 2006 yılından itibaren İstanbul’da HB Teknik Elektrik Mühendisliği Proje ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. de Elektrik Proje Koordinatörü olarak çalışmaktadır.
  • Taner Taşik1985 Üsküdar/İstanbul doğumludur. 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi –Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2006-2014 yılları arasında Siemens San. Tic. A.Ş ‘de Tasarım Mühendisi olarak çalışmış, 2014 yılından itibaren de Orta Gerilim Sistemleri Ürün Müdürü olarak kariyerine devam etmektedir.
  • Tanju Ataylar 1990 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun olmuş ve Bilgisayar Yazılımı üzerine Yüksek Lisans yapmıştır. Mezun olduğu günden bu yana 30 seneyi aşkın süredir sadece Yangın Güvenliği konusunda çalışmaktadır. 1994’te kurulan Karina Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.’de Bağımsız Yangın Güvenliği konusunda uzman tasarımcı, danışman olarak görevini sürdürmektedir. TMMMB (Türkiye Bağımsız Müşavir Mühendis Mimarlar Birliği), FPPA (Yangın Önleme ve Korunma Derneği), ETP (Elektrik Tesisat Portalı), SFPE (Yangın Mühendisleri Birliği-Society of Fire Protection Engineers) gibi birçok sivil toplum örgütünde aktif görev yapmakta, Türkiye’de Can ve Yangın Güvenliği’nin gelişmesi ve Bağımsız Yangın Danışmanı kapsam ve sorumluluklarının yerleşmesi amacıyla birçok platformda, eğitim, sunuş ve bildiriler sunmakta ve meslek yaşamını Yangın Güvenliğinin ülkemizde bilimsel temellere dayanan gelişimine katkıda bulunarak sürdürmektedir.  
  • Tarık Ateş 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümünün ardından 2010 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldum. 2008 yılı Mayıs ayından itibaren Aktif Group bünyesinde çalışmaktayım. Aktif Gorup çalışma hayatımın ilk yıllarda Ar-Ge departmanında Akıllı Şebekeler üzerine Yazılımcı olarak çalışırken son 5 yıldır bu sistemlerin Satış/Pazarlama ve Proje Yönetimini yapmaktayım.  
  • Terry Journeaux2008 yılında Prysmian Cables & Systems, İngiltere’den emekli olan Terry Journeaux, o tarihten itibaren firmada Teknik ve Pazarlama danışmanı olarak çalışmaktadır.Sussex Üniversitesinden mezun olduktan sonra, 40 yılı aşkın bir süredir kablo endüstrisinde çalışan Terry Journeaux, kalite, AR&GE, ticari ve pazarlama bölümlerinde çalıştı. Çalışma hayatının büyük bir kısmında yangına karşı güvenli kabloların ve pazarlarının geliştirilmesi ile ilgili olarak çalışmalar yapmıştır.Yangın konusundaki uzmanlığı sayesinde, Avrupa Birliği tarafından yangın konusunda uzmanlar grubuna üye olarak alınmış ve bununla birlikte CLC TC20 WG10 “Kablolar için yanma performansı” ve IEC TC20 WG18 “Elektrik kablolarının yanma karakteristikleri” gruplarında üyeliği buluna Terry, 2012 yılı sonunda bu grupların başkanlık görevinden emekli olmuştur.Europacable tarafından desteklenen CEMAC II “Kablolarda CE markalaması” konulu projenin proje lideri olarak özellikle, elektrik kabloların yangına tepki performansı konularında çalışmıştır. CLC JWG M/443 çalışma grubunun bir üyesi olan Terry Journeaux, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) kapsamında ihtiyaç duyulan kablo standartlarının hazırlanmasında ve revziyonlarında aktif olarak çalışmaktadır.Terry Journeaux, CLC TC20 WG10 ve IEC TC20 WG18 çalışma gruplarında İngiltere’yi temsil etmektedir
  • Ufuk Tarhan Fütürist, Ekonomist, Yazar Ufuk Tarhan, ODTÜ Ekonomi Mezunudur.  Uzun yıllar, çoğunluğu teknoloji olmak üzere çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yapmış, En Başarılı, En İnovatif, En Yaratıcı, En Gelecekçi İş Kadını Ödülleri almıştır.  Fütüristler Derneği’nin ilk kadın başkanı olan Tarhan, 1 Mart Gelecek Günü’nün yaratıcısı ve küratörüdür.  Türkiye’nin ilk ve en fazla talep gören kadın Fütürist konuşmacısı, moderatörü olmasının yanı sıra kurumlara ve markalara gelecekçi, sürdürülebilir iş modelleri ve projeler tasarlar. Forbes Dergisi Internet sitesindeki“ En etkili 50 Kadın Futurist ”ve Dünyanın en iyi 100 Kadın Fütüristi listelerindeki tek Türk olan Tarhan, yüksek sayıda takipçiye sahip bir influencer ve blogger’dır. İş dünyası ve gelecek odaklı çeşitli dergilere, online platformlara köşe yazarlığı yapmakta, sosyal medyayı oldukça aktif ve etkin kullanmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi’nde 57 yaşında “İnovasyon ve Girişimcilik” alanında yüksek lisans yapan Tarhan, ODTÜ'de ve çeşitli Üniversitelerde Gelecek dersleri de vermiştir. Yüksek Lisans tez konusu, kitabıyla aynı adı taşıyan “T-İnsan’dır”. Yurt içinde ve dışında fütürizm üzerine çalışan çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenmiş, Kagider Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Fütürist Dr. Verne Wheelwright’ın “O  Senin Geleceğin – It’s your Future " kitabının önsözünü yazmış, Türkçeye tercümesine katkı vermiştir.  Lise çağındaki gençlere gelecek planlamasını anlatan “Düşlediğin Gelecek”, Kişisel Gelecek Planlaması Çalışma Kitabı , herkes için geleceğin başarılı insan modelini anlatan, En Başarılı İnovatif İş Kitabı Ödülü sahibi “T-İnsan” ve son olarak da “Yarının İşini Yarına Bırakma” kitaplarının yazarıdır.
  • Uğur Yaşa1987 Yılında İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aktif Mühendislik firmasında 2 yıl Güç Kalitesi Ürün Mühendisi ve ABB Elektrik Türkiye firmasında 3 yıl Alçak Gerilim Şebeke Kalitesi Ürünleri Ürün Müdürü olarak çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini sürdüren Uğur Yaşa, aynı zamanda Aktif Mühendislik firmasında Güç Kalitesi Müdürü olarak profesyonel iş yaşamına devam etmektedir.
  • Ulf Bossel 1936 yılında Almanya'da doğdu, Darmstadt (Almanya) ve Zürih'teki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü'nde Makine Mühendisliği okudu ve 1961 yılında Diploma Derecesini (akışkanlar mekaniği, termodinamik) aldı. Brown Boveri'de kısa bir çalışma döneminin ardından Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde lisansüstü eğitimine devam etti ve 1968 yılında uzay aerodinamiği alanındaki deneysel araştırmalarıyla doktora derecesini aldı. Syracuse Üniversitesi'nde iki yıl Yardımcı Doçent olarak çalıştıktan sonra Göttingen'deki DLR'de serbest moleküler akış araştırma grubunu yönetmek üzere Almanya'ya döndü. 1976'da güneş enerjisi için bu alandan ayrıldı, Alman Güneş Enerjisi Derneği'nin kurucusu ve ilk başkanı oldu ve yenilenebilir enerji teknolojileri için kendi Ar-Ge danışmanlık firmasını kurdu. 1986 yılında Brown Boveri, İsviçre'deki yeni teknoloji grubuna katılmasını istedi. 1987'de yakıt hücrelerine dahil oldu ve daha sonra ABB'nin dünya çapındaki yakıt hücresi geliştirme çabalarının direktörlüğünü yaptı.ABB'nin kaynaklarını daha geleneksel enerji teknolojilerinin geliştirilmesine yoğunlaştırma kararından sonra, serbest yakıt hücresi danışmanı olarak çalışmaya başladı,1994'te Ulf Bossel, Lucerne'de yıllık uluslararası toplantıları olan, oldukça tanınan bir uluslararası konferans serisi olan Avrupa Yakıt Pili Forumu'nu yarattı. 13 başarılı etkinliğin ardından, 2010 yılında konferans sorumluluklarını İsviçreli yakıt hücresi bilim adamlarından oluşan daha genç bir ekibe devretti. Şu anda tamamen ALMUS AG'de yakıt hücresi ürünlerinin geliştirilmesiyle ilgileniyor.
  • Umut Çetin 1984 Yılında Ağrı’da doğdu. İlkokul ve ortaokulu eğitimini sırası ile İskenderun ve Erzurum’ da tamamladı. Liseyi,  Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2003 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne kaydoldu. Lisansını 2008 yılında tamamladı ve akabinde askerlik hizmetini bitirdi. 2009 yılında Lignadecor firmasında Bakım Mühendisi olarak işe başladı. 2011 Yılında Teksan Jeneratör firmasında Proje mühendisi olarak çalışmaya başladı, halen Uzman Proje Mühendisi olarak çalışmasına  devam etmektedir. 2015 Yılında Doğuş Üniversitesi işletme yönetimi yüksek lisans programına tamamladı.
  • Ümit BalabanYTÜ Makine Mühendisliğinden mezun olan Ümit Balaban, 2008  senesinde  GrafCAD Bilgisayar da Autodesk Revit MEP Ürün Sorumlusu olarak çalışma hayatına başlamıştır. 2012-2016 yılları arasında Yapı Proje Uygulama (YPU) firmasında Makine Mühendisi ve BIM Yöneticisi olarak önemli projelerde görev almış, 2016 yılından itibaren ANEL Grup bünyesinde Uluslararası (Katar, Hollanda, İngiltere) ve yerel projelerden sorumlu BIM Yöneticisi olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Aynı zamanda 2009 yılından itibaren tesisat sektöründeki birçok firmaya BIM Danışmanlığı yapmaktadır.  
  • Üzeyir Kaluk 1981 Zonguldak doğumludur. 2008 yılından itibaren bilgi işlem kabinetlerinin üretim, satış, pazarlama konularında çalışarak uzmanlaşmıştır. 2014 yılında almış olduğu CNET – CDCDP veri merkezi tasarım eğitimi ve sertifikası ile kariyerine veri merkezi alTYapı çözümleri konusunda yön vermiştir. Aynı zamanda özellikle bilgi işlem kabinetleri deprem güvenliği konularında da çalışmalar yapmaktadır. EAE Elektroteknik A.Ş bünyesinde veri merkezi çözümleri satış ve ürün müdürü olarak profesyonel hayatına devam etmekte olan Üzeyir Kaluk, ETP bünyesinde Deprem Güvenliği ve Veri Merkezi çalışma gruplarının gönüllü üyesidir.   
  • Vahit Can1971 yılında Sakarya’da doğdum.İlkokulu İstanbul Pendik ‘te Yıldırım Beyazıt İlkokulunda tamamladıktan sonra Abdurrahmangazi Ortaokulu ve Kartal Teknik Lisesi Elektrik Bölümünü Pekiyi derece ile bitirdim. 1987 yılında İstanbul Pendik Tersanesi’nde stajını yaptım. 1989 yılında Yıldız Kocaeli Mühendislik Fakültesini kazandım.1993 yılında Simko Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de üniversite stajını yaptım. 1994 yılında Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden iyi derece ile mezun oldum.1994 yılında Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘nin Otomasyon ve Kontrol Sistemleri Bölümünde Satış Mühendisi olarak çalışmaya başladım. 1995 yılında Askerlik görevini Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Marmaris Aksaz’da yerine getirdim.1996 yılında Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de askerlik nedeniyle ara verdiği görevine devam ettim. 1996 ‘da Bina Kontrol Sistemi instabus EIB cihazlarının Ürün Müdürü olarak görev yapmaya başladım.KNX Organizasyonunun yetkili eğitmeni olarak bir çok eğitim ve seminerlerde bulundum. 2011 tarihinde Siemens ten ayrılıp ticaret hayatına atılmaya karar verdim.2013 ‘de Elekon Enerji Sistemleri LTD.Şti de İstanbul Bölge Müdürü ve İş Geliştirme Yöneticisi olarak görev yapmaya başlamış ve halen çalışmaktayım.İki kızım var. Kitap okumak , spor yapmak özellikle futbol ve motosiklete binmekten hoşlanırım.
  • Vural A. Yiğit        İzmir’de doğdu. Orta öğrenimini çeşitli illerde tamamladıktan sonra, 1964 yılında Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi “Gıda Teknolojisi” Bölümünden mezun oldu. Beş yıl kadar İzmir’de, özel sektör gıda kuruluşlarında işletme mühendisi ve müdürü olarak görev yaptı. 1970 yılında TUBİTAK Marmara Araştırma Enstitüsü’ne girdi. Bu Enstitünün Gıda Teknolojisi ve Soğutma Tekniği Bölümlerinin, kuruluş çalışmalarında bulundu ve bu kuruluşta 15 yıl çalıştı.    1974 yılında Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde dışarıdan doktora yaptı ve ayni Üniversiteden 1984 yılında doçent unvanı aldı. A.B.D, İngiltere, Hollanda, İsveç ve Danimarka’da eğitim ve araştırma çalışmalarında bulundu. Kanada, Japonya, Fransa ve İspanya’da yapılan gıda teknolojisi kongrelerine delege olarak katıldı ve bildiriler sundu.     OECD, NATO ve UNIDO’nun, Ulusal ve Uluslararası projelerinde çalıştı ve araştırma ödülleri aldı. Uluslararası Gıda Bilimleri ve Teknolojisi Birliği (IUFOST ) ve Uluslararası Soğutma Enstitüsü (IIR) Kuruluşlarında Ulusal delege olarak Türkiye’yi temsil etti.    1986 yılından itibaren Türkiye Şişecam A.Ş, Ambalaj gurubunda, Pazarlama Müdürü olarak çalıştı ve 2001 yılında bu kuruluştan emekli oldu. Dr. Vural A.Yiğit’in Yurtiçinde ve Yurtdışında yayınlanmış; 70’i aşkın araştırma ve makalesi ile 6 adet kitabı vardır.    İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde ve Boğaziçi Üniversitesinde, öğretim görevlisi olarak lisans ve lisansüstü dersler verdi.  
  • Yasin Özel  Yasin Özel 1975 Tuzla, İstanbul doğumludur. 1993 yılında SEAL, 1998 yılında KOÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yangın ve Güvenlik Sistemleri sektöründe 5 yıllık satış ve uygulama tecrübesinin ardından, 2005 yılında Protek Mühendislik Ltd. Şti. firmasının kurucu ortağı olarak sektörde yer almaya devam etti. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli eğitimler aldı. Yangın ve Güvenlik Sistemleri çözümlerine Elektrik-Mekanik-İnşai ihtiyaçlar kapsamında hizmet veren ve bir çok temsilcilik kanallarına sahip Protek Mühendislik Ltd. Şti. firmasında çalışma hayatına devam etmektedir.      
  • Yavuz Güneş1985 Yılında İstanbul Üniversitesinden Jeofizik Mühendisi olarak mezun oldu. 1987-1999 yılları arasında Özel sektörde şantiye şefi olarak çalıştı. Bu süre içerisinde Türkiye genelinde 38 farklı şantiyede  Alt yapı, Zemin etüdü ve Zemin iyileştirmesi projelerinde görev aldı. Gölcük Araba Fabrikası şantiyesinde çalışırken 17 Ağustos 1999 büyük Marmara depremini yaşadı.2000 yılında Kandilli Rasathanesinde çalışmaya başladı. Rasathanenin çalıştırdığı Türkiye genelindeki 225 Deprem kayıt istasyonlarından 48 tanesinin  kurulumunu yaptı.Kandilli Rasathanesi Afete Hazırlık Eğitim Birimi’nde, Türk Kızılay’ında, İstanbul Valiliği İSMEP projesinde Deprem ve Depreme hazırlık konularında eğitmenlik yapmaktadır.Halen Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezinde Gece Deprem nöbetçisi olarak çalışmakta,  aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesinde İş Güvenliği Uzmanı ve Amatör Radyo Operatörü görevlerini de yürütmektedir.  Evli ve iki çocuk babasıdır.
  • Yılmaz Özcan 1977 İstanbul doğumludur, lise eğitimini 1994 yılında Kabataş Erkek Lisesinde tamamladıktan sonra, 1998 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Profesyonel kariyerine Elsim Elektromekanik Sistemler A.Ş.’de başladı ve öncelikle makine imalatı sektöründe otomasyon çözümleri konusunda 1998-2000 yılları arasında Satış ve Saha Servis Mühendisliği yapmıştır. Daha sonra Leroy Sommer ‘da motorlar, mekanik sürücü sistemleri, alçak gerilim sürücü ve kanal yönetimi,  satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu Satış Müdürü olarak çalıştı.    2012 yılında Milano Bocconi Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Daha sonra ABB ‘de  çalıştığı 10 yıl boyunca Motor ve Jeneratör Bölümü Satış ve Pazarlama Müdürü, Otomasyon Ürünleri Divizyonu Son Kullanıcı Satış Kanalı Müdürü, Motor ve Jeneratör Pazarlama ve Ürün Müdürü olarak çeşitli üst düzey yönetim  rollerinde görev aldı.15 Mayıs 2017 tarihi itibariyle Eaton’ın Elektrik Sektörü’nde Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Özbekistan Ülke Müdürü olarak görev yapmaktadır.  .Evli  ve iki kız çocuğu  vardır.  
  • Z. Murat Nayal1978 İstanbul doğumlu olan Murat Nayal ilk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamlamıştır. 1999 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik – Elektronik Bölümü’nden mezun olduktan sonra öğrenim hayatına 2010 yılında geri dönerek 2012 yılında Doğuş Üniversitesi’nde MBA (İngilizce) eğitimini tamamlamıştır. Büyük ölçekli şantiyelerde 4 yıl boyunca saha mühendisliği, şantiye şefliği görevlerinde bulunduktan sonra 6 yıl Koç Holding bünyesinde bulunan Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş.’de Teknik Müdürlük görevini yürütmüştür. İlgili sorumluluk kapsamında yeni inşaatlardaki tüm elektrik ve mekanik işleri, enerji izleme ve enerji verimliliği çalışmaları, teknik bina yönetimi bulunmaktadır.Ocak 2012’den beri Siemens Sanayi ve Tic. A.Ş.’de Enerji Verimliliği, Veri Merkezleri ve PPP (KÖİ) Projeleri Satış ve İş Geliştirme Yöneticiliği görevlerini yürütmektedir. Murat Nayal, Bina Enerji Yöneticisi, DC Practioner ve LEED AP (O+M)’dir. Evli ve bir çocuk babası olan Murat Nayal çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
  • Zafer Arabul 1964 yılında Samsun’da doğmuştur. Orta ve Lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde 1982 yılında tamamlamış, 1986 yılına kadar Viyana Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği okuduktan sonra 1990 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliğinden mezun olmuştur. - 1990 – 1992 GEC ALSTHOM (Lyon, Fransa) Endüstri ve Satış Mühendisi, - 1992 – 1994 GALMEK Elektrik End. A.Ş. Satış Pazarlama Müdürü, - 1994 - 1997 Barmek Dış Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür, - 1997 – 2000 ABB BARMEK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür, - 2000 – 2003 Barmek İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi, - 2003 - 2004 Barmek Azerbaycan Yönetim Kurulu Üyesi, - 2004 – 2005 Emek Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış Pazarlama Direktörü - 2005 yılından itibaren Emek Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür görevini yürütmektedir. Ayrıca sektördeki Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak rol almakta olan Zafer Arabul, Ankara Sanayi Odasında Meclis üyesi, Enerji Komitesi Başkanlığı ve Elektrik Meslek Komite Üyeliğinin yanı sıra Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği’nin (İMMİB) Yönetim Kurulu Üyeliği’nde ve TİM Delegeliğinde temsilcilik yapmakta, Elektromekanik Sanayiciler Derneği (EMSAD) Yönetim Kurulu Sekreter Üye ve Merkezi Brüksel’de olan Avrupa İletim ve Dağıtım Üreticileri Derneğinin (T&D Europe) İcra Kurulu üyesi olarak görev almaktadır. Halen Emek Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapmakta olan Zafer ARABUL, bu görevlerinin yanı sıra Özar Elektrik Mühendislik Eğitim Yatırım İmalat ve Ticaret A.Ş. ve Emek Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.
  • Zekeriya ŞirinZekeriya Şirin Prysmian Türkiye Ar-Ge müdürüdür. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya mühendisliğini bölümü mezunudur ve Uludağ Üniversitesi’nde MBA eğitimi almıştır. Kablo sektöründe üretim ,planlama ,proses ,malzeme ,tasarım ,ürün geliştirme,  inovasyon ,standartizasyon, proje yönetimi ve konularında 15 yılın üzerinde tecrübesi bulunmakta olup AR-GE merkezi kurulumu dahil,  enerji, telekom ve fiber optik kablolar ile ilgili çalışmalarda bulunmuştur. IEC  standardizasyon çalışmalarında aktif rol almaktadır.
  • Zeynep Akkaya 1970 yılında Ankara da doğdu, sonrasında babasının görevi sebebiyle Türkiye pek çok farklı il ve ilçede ilk, orta ve lise eğitimimi tamamladı. 1992'de İTÜ Elektrik ve Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.. Üniversite mezuniyetinin ardından önce İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü programını tamamladı sonra da ağabeyinin teşviki ile kısa bir süre yurtdışında bulundu.1994 yılından beri de Aydınlatma Sektöründe farklı görev ve sorumluluklarla profesyonel yolculuğuma devam  etmektedir. Evli ve 1 erkek çocuk annesidir. ATMK Yönetim Kurulu Üyesi, AGID Genel Sekreteri, ETP Aydınlatma Çalışma Grubu Üyesi, ETP İnsan Odaklı Aydınlatma Çalışma Grubu Üyesi, ETP  CE Teknik KIlavuzu Çalışma Grubu Üyesi, ETP  Aydınlatma Eko Tasarım- Enerji Etiketleme Çalışma  Grubu Üyesi, ETP AEEE, Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Lideri'dir.   
  • Zeynep Özmen1998 yılında Ankara'da doğmuştur. 2007-2015 yılları arasında 8 sene Swan İngilizce Kursu'nda İngilizce eğitimi almıştır.  2016-2020 yılları arasında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde hukuk eğitimi görmüştür. 2020 yılında bölüm beşincisi olarak mezun olmuştur. Lise ve üniversite eğitimi boyunca Almanca dersleri almıştır. Lisans eğitimi esnasında Anayasa Mahkemesi ve Yıldırım Hukuk Bürosu'nda staj yapmış, 29.09.2021'de avukatlık stajını tamamlamıştır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir. Yassıkaya Hukuk Bürosunda avukat olarak çalışmaktadır.
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt