×

ETP Tele Söyleşi Tasarımsal, Tıbbi, Psikiyatrik Açıdan Her Yönüyle İnsan Odaklı Aydınlatma



ETP  Tele Söyleşi 
Tasarımsal, Tıbbi, Psikiyatrik Açıdan
Her Yönüyle
İnsan Odaklı Aydınlatma


 
 
“Tasarımsal, Tıbbi, Psikiyatrik Açıdan Her Yönüyle İnsan Odaklı Aydınlatma” konulu ETP Tele Söyleşi toplantımız; değerli konuşmacılarımız  Prof. Dr. Banu Manav, Uzman Doktor Psikiyatrist  Nasibe Ünsalan,  Doç. Dr. Soyhan Bağcı  tarafından  "ETP Aydınlatma Çalışma Grubumuz Liderimiz Sn. Hakan Ünsalan",  "ETP AEEE, Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Liderimiz Sn. Zeynep Akkaya"  ‘nın koordinasyonu  ve moderatörlüğünde 30 Mayıs Cumartesi saat 13:00-14:30 arasında  gerçekleştirilecektir. 

ETP Tele Söyleşimize   aşağıdaki linki,  şifreyi (Webex meeting  yazılımı yüklü kullanıcılar için)  kullanarak katılabilirsiniz. 

Toplantı Bağlantısı:

Toplantıya doğrudan katılmak için lütfen tıklayınız.

https://etp-elektriktesisatportali.webex.com/etp-elektriktesisatportali-tr/onstage/g.php?MTID=e8613253d0e362f0c3815f96e878df839



Etkinlik Numarası : 958 445 971

Etkinlik Parolası : usB7TMaPM32

Ücretsiz Webex linki aşağıdadır.
https://cart.webex.com/sign-up-webex


Tüm  katılımcıların toplantı öncesi Webex yazılımını  kurarak veya online  yüklediğinizde üstte soldaki menüde soldan beşinci ses menüsüne tıklamanızı ve açılan pencereden “Hoparlör, Mikrofon ve Kamera “ menüsüne tıklayıp  hoparlör, mikrofon ve kameralarını test etmelerini önemle rica ederiz. 




KONUŞMACILARIMIZ 


Prof. Dr. Banu Manav 


 
Lisans Eğitimini, Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde 1995 yılında tamamlamıştır. 1995-1997 yılları arasında sürdürdüğü Yüksek Lisans Eğitimini, Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde Effects of Different Lighting Arrangements on Space Perception başlıklı tezini vererek tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Anabilim Dalı Yapı Bilgisi Programı’nda 2001 yılında başladığı Doktora eğitimini, Ofislerde Aydınlık Düzeyi, Parıltı Farkı ve Renk Sıcaklığının Görsel Konfor Koşullarına Etkisi: Bir Model Çalışması başlıklı tezi ile 2005 yılında tamamlamıştır.

 Araştırma Alanları, yapma aydınlatma sistem tasarımları, mekan algısı, ışık ve renk, ışık- sağlık-aydınlatmada kalite, kullanıcı konforu -tasarım parametreleri olan Manav’ın 10 tanesi SCI kapsamında, diğerleri alan indekslerinde taranan dergilerde yayımlanmış otuz makalesi, üç adet kongre kitap editörlüğü, iki  kitap bölümü,uluslararası dergi hakemkurul üyelikleri (tasarım ve yapı bilgisi alanında 4 farklı dergi)  yurtiçi ve yurtdışında sunulmuş ve basılmış elli bildirisi,dört adet yurtiçi ve yurtdışında davetli seminer sunumları, mesleki röportajları bulunmaktadır. Danışmanlığında tamamlanmış  devam etmekte olan Lisansüstü tezler vardır. WEB of Science veri tabanında (eylül 2017 tarih güncellemesiyle) yayınlarına üçyüzden fazla atıf olan Manav’ın çeşitli idari görevleri, aktif olarak yürüttüğü komite ve komisyon görevleri, bilimsel ve mesleki kuruluşlara üyelikleri bulunmaktadır. Aydınlatma Türk Milli Komitesi 6., 7. ve 8. Dönem Yönetim Kurulu üyesi ve saymanı, 9. Dönem ATMK genel sekreteridir. 

Bilimsel araştırma projeleri yürütmüştür, ulusal mimari yarışmalarına, uluslararası ürün tasarımı yarışmasına katılmış, eserleri sergilenmiştir. TÜBİTAK teşvik ödülleri olan Banu Manav, yirmiyi aşkın ulusal/uluslararası kongre, yarışma, çalıştay düzenlemiş, çeşitli sertifika programlarında eğitmenlik yapmıştır. Halen tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Dekanlık görevini yürütmektedir. İleri düzeyde İngilizce bilen Prof.Dr Banu Manav, evli ve iki çocuk annesidir.

Uz. Dr. (Psikiyatrist) Nasibe Ünsalan

 
 
1972 yılında Almanya Berlin’de doğmuştur. Tıp Eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1998 yılında tamamlamıştır. İhtisas eğitimini Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Balıklı Rum Hastanesi’nde gerçekleştirmiştir. İleri düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Nasibe Ünsalan evli ve iki çocuk annesidir. 

Çalışma Hayatına 1998 yılında “Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Florence Nightingale Hastanesi Airport Kliniği’nde Acil Hekimliği ve klinik şefliği. “ ile başlamış 2001 yılına kadar bu görevine devam etmiştir. 2000-2001 yılları arasında Atatürk Havalimanı’nda TAV ve ANEL’in İşyeri Hekimliğini de gerçekleştirmiştir. Daha sonra 2002-2006 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Balıklı Rum Hastanesi Psikiyatri ihtisasını gerçekleştirmiştir. Çalışma Hayatına 2007 yılında Artvin Devlet Hastanesinde devam etmiş 2011 yılında itibaren de Beykoz Devlet Hastanesi’nde Uzman Doktor Psikiyatrist olarak çalışma hayatına devam etmektedir. 

Türk Tabipler Birliği, Türk Psikiyatri Derneği, 2008-2014 yılları arasında   CETAD Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, CETAD derneğinin  2014-2015 yılları arasında Denetim Kurulu Üyeliğini yapmıştır. 2020 yılında itibaren de CETAD Denetim Kurulu Üyeliğine devam etmektedir. 

Sn. Nasibe Ünsalan’ın uluslarası, ulusal dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Uluslararası ve Ulusal bilimsel toplantılarda bir çok bildiri sunmuş olup, panelist olarakta çok sayıda kongreye katılmış. Bir çok kongre, toplantı ve kursunda organizasyonunda bulunmuştur. 

2015-2017 yılları arasında Biodinamik Aydınlatma sistemleri ile ilgili Tubitak 1501 projesinin içinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. 

Doç. Dr.(Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Yenidoğan Uzmanı)  Soyhan Bağcı 


1975 yılında Iğdır’da doğan Dr. Soyhan Bağcı, evli ve üç çocuk babasıdır. Iğdır Atatürk lisesinden mezun olduktan sonra Tıp Fakültesi eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı. Öğrencilik yıllarında Uludağ Üniversitesi’nde öğrenci topluluklarının kurulmasına öncülük etti. 1997 yılında girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) Türkiye derecesi yapmasına rağmen, mezun olduğu Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih ederek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimine başladı. 2000-2002 yılları arasında Türkiye Pediatri Asistanları Derneği’nin başkanlığını yaptı. Türkiye Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Derneği’nin kuruluş sürecinde görev aldı. 2003 yılında, araştırma yapmak üzere kabul edildiği Bonn Üniversitesi Yenidoğan Bilim Dalı’na gitmek için kendi bölümünden izin alamayınca istifa ederek, 2003 yılında dil eğitimine başladıktan sonra Ocak 2004 yılında Bonn Üniversitesi Çocuk Kliniği Yenidoğan Bilim Dalı’nda önce misafir doktor, 2005 yılında Tıpta Denklik Sınavını verdikten sonra asistan doktor olarak görev almaya başladı. 2007 yılında Çocuk Uzmanlığı sınavını başarıyla vererek, Türkiye’den sonra Almanya’da da Çocuk ve Genç Sağlığı uzmanlığını aldı. 2008 yılında yenidoğan uzmanı olan ve hemen ardından üniversitede öğretim görevlisi olan Dr. Bağcı, 2010 yılında doktorasını tamamlayarak medical doctor (MD), 2013 yılında da doçentlik tezini vererek PD Dr. med. (Doç. Dr. ) ünvanı aldı. Profesörlük başvurusunun ilk iki aşamasını geçen Dr. Bağcı, Profesörlük ataması için son aşamanın değerlendirme sürecinin sonlanması beklenmektedir. 

2006 yılından beri, yenidoğan ve yoğun bakım hastalarında Melatonin Patofizyolojisi ve sirkadiyen ritim üzerine araştırmalar yapan Dr. Bağcı, branşında dünyanın sayılı Türk araştırmacılarından biridir. 2015 yılından beri, sirkadiyen ritim ve biyodinamik aydınlatma, aydınlatma stratejileri ve sağlık üzerine araştırmalar yapmakta, Waldmann ve Draeger gibi büyük alman firmalarının eğitim sempozyumlarında bu konularda konuşmalar yapmaktadır.


Toplantı başlangıcından sonuna kadar tüm arkadaşlarımızın mikrofon ve kameralarını kapatmalarını önemle rica ediyoruz. Toplantı sırasında ve sonunda sorularınızı "sohbet(chat)" yazılımı üzerinden yazılı olarak gönderebilirsiniz.


ETP Tele Söyleşimizde görüşmek dileğiyle, sağlıklı günler diliyoruz.


Sabri Günaydın


 
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt