×

2020 Trendleri: Mekanlar ve Kampüs Networkleri




2020 Trendleri: Mekanlar ve Kampüs Networkleri

Kutllugün Sürmeli 

2020 yılı, PoE, uzak cihazlar ve bant genişliği ile ilgili olacak

​2019, Wi-Fi 6 sertifikasyonlu ilk ürünlerin, 5G cihazların ve hizmetlerin uzun zamandır beklenen lansmanının, ortak spektrumun ilk ticari sunumunun ve özel ağlara artan küresel ilginin yılı oldu. 2020 yılında, bu yeni standartların, ürünlerin ve hizmetlerin daha fazla bant genişliği ve çok çeşitli bağlı alanlarda uzak cihazlar için ethernet (PoE) üzerinden daha fazla güç talep etmesini bekliyoruz. Bunlar arasında akıllı evler ve şehirler, akıllı binalar ve stadyumlar, fabrikalar ve depolar bulunmaktadır.

Bant genişliği talebi birden fazla bağlantı seçeneği sağlıyor

Yukarıda belirttiğimiz gibi, 2019 yılı, kablo modemler, kablosusuz erişim noktaları (WAP) ve tüketici cihazları gibi Wi-Fi 6 Sertifikalı ürünlerinin tanıtımına sahne oldu. 2020 yılında, HD video konferans, AR / VR, eSports ve 4K video akışı gibi bant genişliğine aç uygulamaları desteklemek için Wi-Fi 6 Sertifikalı kablo modemlerin ve AP'lerin sevkiyatlarının hızlanmasını bekliyoruz. Aslında, ofis binaları, stadyumlar ve akıllı şehir sokakları gibi yoğun cihaz ortamlarına dağıtılan birden fazla Wi-Fi 6 AP, daha çeşitli kullanım profillerine sahip, daha fazla müşteriye toplu olarak gerekli hizmet kalitesini sunabilir.

DAS ve küçük hücrelerin yanı sıra, 2020 yılında ABD'de özel ağlar oluşturmak için (CBRS - Citizens Broadband Radio Service)'ten yararlanma konusundaki ilginin arttığını göreceğiz. Benzer şekilde, Hollanda, Almanya, İsveç ve İngiltere gibi Avrupa ülkeleri, paylaşılan spektrum ve hücresel yönelimli frekansları kullanarak yerel lisanslama yaklaşımlarını izlemektedir. Bunun nedeniyse, 3.4 - 3.8 GHz aralığında yeni spektrum kullanılabilirliğinin, işletmelerin özel ağlarla bina içi hücresel kapsama alanını desteklemesine ve kazançlı verilerin ve analitiklerin sahipliğini korurken, çok çeşitli yeni kritik göreve sahip olan ve düşük gecikmeli IoT uygulamalarını desteklemesine izin vermesidir. 

2020'nin endüstriyel IoT ve yoğun nüfuslu mekanlar da dahil olmak üzere paylaşılan spektrum ve hücresel yönelimli frekans kullanım durumları için kanıt noktası olacağına inanıyoruz. Paylaşılan spektrumun birincil faydası, madencilik işlemleri, enerji santralleri, fabrikalar ve depolar gibi uzak veya geçici konumlardaki endüstriyel binalar için güvenilir bağlantı sağlama yeteneğidir.

2020 yılının ayrıca, bina içi dağıtımlardan kaynaklanan benimsenmeyi sağlayan ilk gerçek 5G kullanım örneklerini de göstermesini bekliyoruz. Bu kullanım durumlarını etkinleştirmek için, kablosuz operatörler açık artırmalar veya tahsisler yoluyla edinilen bantları analiz edecek ve yatırımlarını en üst düzeye çıkarmak için bir dizi bilinçli karar alacaktır. Bu kararlar, IoT dahil bazı kullanım durumlarını sunmak için 5G avantajlarını bağlantılı alanlara getirme yeteneğini etkileyecek, makine-makine iletişimi milyarlarca cihazın diğer sistemlere kısa veri patlaması gönderebilmesini sağlıyor olacak, ve böylelikle daha verimli operasyonlar ve yeni yeteneklerle akıllı binaları ve akıllı şehirleri hayata geçirmektedir.

PoE ile uzak cihazlara güç iletimi

2020 yılı yeni bağlantı seçeneklerinin bolluğu olacak: Wi-Fi 6, 5G ve paylaşılan spektrum sayesinde, IP güvenlik kameraları, LED aydınlatma ve 4K / HD gibi birleşik IoT ve OT uç cihazların dağıtımını artırmaya yardımcı olacak. Ek uç cihazları, akıllı bina yönetim sistemleri ve erişim kontrolü (akıllı kilitler), konum hizmetleri, yangın algılama ve tahliye gibi sensörler ile birlikte satış noktası birimlerini içermektedir. 

Ethernet üzerinden güç iletimi (PoE), uç cihazlara ve kablosuz erişim noktalarına güç sağlamak için tercih edilen teknolojidir. En yeni 802.3bt PoE standardı (4 Çift PoE veya sadece 4PPoE olarak da bilinir), CAT6A standardındaki kablolarla 90 watt'lık bir destek sağlar. Eski kablosuz erişim noktaları (WAP'ler) minimum miktarda güç çekme eğiliminde olsa da, bazı yeni AP'ler tüm radyolarını çalıştırmak ve USB bağlantı noktaları üzerinden bağlanan aygıtlar için güç sağlamak için daha fazla güce ihtiyaç duyar.

Daha fazla PoE gerektiren uç cihazların sayısı; örnek olarak HD / 4K dijital ekranlar, pan, tilt ve zoom kameraları ve akıllı LED aydınlatma sistemlerinin 2020'de artmasını beklemekteyiz.
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt