×

13. Ulusal Aydınlatma Kongremizde Çevrimiçi Buluşuyoruz !



 13. Ulusal Aydınlatma Kongremizde  Çevrimiçi Buluşuyoruz !

6-7 Ekim 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak “Aydınlatmada Dönüşüm” ana temalı 13. Ulusal Aydınlatma Kongresi gerçekleştirilecektir. 13. Ulusal Aydınlatma Kongremizde sektörümüze farklı bakış açıları kazandıracak ulusal ve uluslararası çağrılı konuşmacılarımız ve güncel bilgilerin yer aldığı bildiri sunumlarının yanısıra, tüm sektör paydaşlarımızın bir arada olmalarını güçlendirecek aktivitelerin yer aldığı iki günlük bir program hazırladık. Katılımın ücretsiz olacağı 13. Ulusal Aydınlatma Kongresi ile ilgili tüm detaylar önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşılacaktır. Kongremize sizleri davet ediyor, ilginiz ve katkılarınız için teşekkür ediyoruz.Kongreyle ilgili güncel bilgilere erişim adresinden ulaşabilirsiniz.

13. Ulusal Aydınlatma Kongresi "Aydınlatmada Dönüşüm" ana temasında ve aşağıdaki konu başlıklarında gerçekleşecektir.

·       Aydınlatmada Tasarımında Dönüşüm
·       Aydınlatmanın Genel Konuları
·       Aydınlatmanın Çevre ve İnsan Sağlığına Etkisi
·       İnsan Odaklı Aydınlatma







13. ULUSAL AYDINLATMA KONGRESİ  PROGRAMI  için lütfen tıklayınız. 

13. Ulusal Aydınlatma Kongresi belirlenen altı konu başlığına ek olarak, ATMK’nin temsilcisi olduğu Uluslararası Aydınlatma Komisyonu’nun (CIE) bölümlerini oluşturan; “görme ve renk, ışık ve ışınımın fiziksel ölçümü, iç ortam ve aydınlatma tasarımı, ulaşım ve dış aydınlatma uygulamaları, fotobiyoloji ve fotokimya, görüntü teknolojisi” genel konuları ; davetli konuşmacı  CIE  Standardlar Başkan Vekili ,  IEC TC76 WG9 "Non coherent sources"   Başkanı Sn. John O 'Hagan  tarafından "Işık ve İnsan Sağlığı "  sunumu ile özetlenecektir. 


John O'Hagan, Uluslararası Aydınlatma Komisyonu'nda (CIE) standartlar başkan yardımcısı görevindedir. Bunun yanında Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı tarafından desteklenen bir yürütme ajansı olan Public Health England'da lazer ve optik radyasyon dozimetri Grubuna başkanlık etmektedir. Grubun ana rolü, insanların lazer ışınlarına ve optik ışınlara maruz kalmasıyla ilişkili sağlık sorunları (olumlu veya olumsuz) hakkında hükümete ve diğer kuruluşlara tavsiyelerde bulunmaktır. Bu grup, temel araştırmalar yürüterek tavsiyeler geliştirmekte, ulusal ve uluslararası standart çalışmalarını desteklemektedir. John O’Hagan ayrıca Loughborough Üniversitesi Lazer ve Optik Radyasyon Güvenliği alanında Misafir Profesör, Uluslararası İyonize Olmayan Radyasyondan Korunma Komisyonu Bilimsel Uzman Grubunun bir üyesi ve Dünya Sağlık Örgütü'nün iyonize olmayan radyasyon için temel güvenlik standartlarını geliştiren çekirdek gruptadır. 

Davetli konuşmacılardan   Sn. Prof. Dr. Soyhan Bağcı   "Işık Sağlık ve Covid 19 Süreci"  konulu sunumunu gerçekleştirecektir. 



1997 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimine başladı. Ocak 2004 yılında Bonn Üniversitesi Çocuk Kliniği Yenidoğan Bilim Dalı’nda önce misafir doktor, 2005 yılında Tıpta Denklik Sınavını verdikten sonra asistan doktor olarak görev almaya başladı. 2008 yılında yenidoğan uzmanı olan ve hemen ardından üniversitede öğretim görevlisi olan Dr. Bağcı, 2010 yılında doktorasını tamamlayarak medical doctor (MD), 2013 yılında da doçentlik tezini vererek PD Dr. med. (Doç. Dr.) ve 2020 yılında Profesör ünvanını aldı.

2006 yılından beri, yenidoğan ve yoğun bakım hastalarında Melatonin patofizyolojisi ve sirkadiyen ritim üzerine, 2015 yılından beri, sirkadiyen ritim ve biyodinamik aydınlatma, aydınlatma stratejileri ve sağlık üzerine araştırmalar yapan Dr. Bağcı, branşında dünyanın sayılı Türk araştırmacılarından biridir. Bu çalışmaları üzerine, Bonn Üniversitesi’nin yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi gebe kliniği, yenidoğan ve çocuk yoğun bakımları Dr. Bağcı’nın projesi olarak biyodinamik aydınlatma sistemiyle yapılmış olup, bu hastane bu şekilde planlanmış dünyadaki ilk kliniklerden biridir. Son yıllarda Waldmann ve Draeger gibi büyük alman firmalarının hastane mimarlarına, hastane elektrik planlamacılarına yönelik düzenlediği eğitim sempozyumlarında “Hastane mimarisinde biyodinamik aydınlatma” konusunda eğitimler vermektedir. 1975 yılında Iğdır’da doğan Dr. Soyhan Bağcı, evli ve üç çocuk babasıdır.


Kongre süresince aydınlatmada çalışan bilim insanları ile sektördeki araştırma, tasarım, uygulama, üretim gibi farklı konuların temsilcileri bir araya gelerek “Aydınlatmada Dönüşüm”e yönelik güncel uygulamaları ve geleceğe ilişkin önerileri ortak bir platformda detaylı olarak irdeleme ve tartışma olanağı bulacaklardır.

13. Ulusal Aydınlatma Kongresi’ne, yukarıda belirtilen alanlarda çalışan bilim insanlarını, kamu görevlilerini, sektör temsilcilerini, lisans ve lisansüstü düzeyde konuya ilgi duyan öğrencilerimizi davet ediyoruz.

KAYIT FORMU

Kayıt formu için lütfen tıklayınız.  

Diğer Davetli Konuşmacılar.


Samsun Anadolu Lisesi, ODTÜ Endüstri Mühendisliği ve ODTÜ Bilişim yüksek lisansını tamamladı. 20’nin üzerinde Türk markasının ulusal ve uluslararası strateji ve konumlandırma projelerini yönetti. 2012 -2018 yılları arasında n11.com’un kurucu marka müdürü olarak görev yaptı. ancreva.com strateji ve marka mühendisliği şirketini kurdu. 15 yılı aşkın süredir Türkiye’den güçlü markalar yaratmak adına “Marka Mühendisi“ olarak danışmanlık veriyor. Birçok kuluçka merkezinde girişimlere mentör olarak yön veriyor, markalaşma, dijitalleşme ve özellikle kent markalar üzerine araştırma ve konuşmalar yapıyor. 3 kitap yazdı, 2 sosyal girişim kurdu, 1 marş besteledi. Hayat enerjisini toplumsal projelerinden, ailesinden, İstanbul'dan ve Hayal ismindeki kızından alıyor.



Eskişehir Osmangazi Üniversitesi inşaat Mühendisliği 2010 yılı mezun oldu. Yerli ve yabancı birçok firmada gerek uzman gerekse orta düzey yönetici pozisyonunda çalıştı. Kariyeri boyunca; güzergâh-altyapı projeleri, ofis fit-out projeleri, karma konut projeleri, endüstriyel yapı projeleri vb. farklı disiplinlerdeki projelerde tecrübe edinme imkânı buldu. Profesyonel hayatında, birbirinden bağımsız ortamlarda, tekrar tekrar üretilen bilginin oluşturduğu verimsizlik ve veri paylaşımındaki aksaklıkların yarattığı zaman kayıpları, proje yönetim süreçlerinin iyileştirilmesi noktasında problemlerin çözümüne yönelik çalışmalara yönelmesine sebebiyet verdi. Bu alanda en iyi çözümlerden biri olan BIM (Building Information Modeling) süreçlerini, kendi iş akışına katarak, İstanbul Teknik Üniversitesi BIM Uzmanlığı programının 2017 yılında başarı ile tamamlayıp, “BIM Uzmanı” unvanını aldı. Nesnelerin internetini takip eden sensörlerler ile entegre çalışan yapı ürünleri vasıtası ile oluşturulmuş işletmeye yönelik proje süreçleri ve bu süreçler ile desteklen “Akıllı Şehir” yapılanmaları, üzerine çalıştığı alanlar arasında yer almaktadır. İlgili konularda yetkinliğini arttırmak amacı ile Galatasaray Üniversitesi Bilişim Teknolojileri alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. BIM süreçlerindeki veri eksikliğini gidermek amacı ile 2019 yılında, Türkiye’nin ilk ve öncü multidisipliner üretici dijital veri kütüphanesi olan (BIM Kütüphanesi) BIMMade’ in kurucusu olarak profesyonel hayatına devam etmektedir. Kurduğu SaaS (Software as a Service) sistem, hali hazırda İTÜ Çekirdek ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi tarafından desteklenmeye uygun görülmüş bulunmakta. Üretici “Dijital Dönüşüm Danışmanlığı”, “Dijital Proje Yönetim Danışmanlığı” ve “Eğitim Danışmanlığı”, profesyonel olarak verdiği danışmanlıklar dahilinde yer almaktadır.
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt