×

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi





“ATMK 11. Ulusal Aydınlatma Kongresi” bu yıl büyük değişimlerle çok farklı bir platformda gerçekleşiyor ...

ATMK kurulduğu 1995 yılından beri her iki yılda bir Ulusal Aydınlatma Kongresi’ni düzenlemekte ve aydınlatma sektöründe araştırma, tasarım, uygulama ve üretim gibi değişik alanlarda çalışan kişileri bir araya getirip, yeni gelişmeleri tartışarak karşılıklı bilgi ve deneyim aktarımını sağlamayı amaçlamaktadır.

ATMK, AGİD ve UBM’in işbirliği ile Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde “10. İstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı” ve ilk kez düzenlenecek “Aydınlatma Tasarımı Zirvesi” ile birlikte aynı ortamda 21-22 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleşecek Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler ana temalı “11. Ulusal Aydınlatma Kongremiz” bu yıl güncel konular ve konusunda bilinen çağrılı uluslararası / ulusal konuşmacılar ile farklı bir platforma taşınıyor.

Günümüzün en önemli araştırma ve uygulama konuları akıllı teknolojiler kullanılarak sistemlerin, binaların, çevrenin ve şehirlerin AKILLI yapılabilmesi üzerine odaklandı. Peki bir sistem, bir bina, bir şehir nasıl akıllı olur? Buna kim karar verecek? Tabii ki kullanıcılar. Kullanıcıların performanslarını artırmak, konfor ve güvenlik için gerekli koşulları sağlamak amaçlı gerçekleştirilen aydınlatma sistemlerinin AKILLILIĞI insan odaklı olmak zorundadır. İlk gününde tamamen sektör dışından farklı bir görüş açısı ile Serdar Kuzuloğlu’nun “Teknoloji – Akıllılık” üzerine keyifli söyleşisi ile açılacak kongremiz Heper’in sponsor olduğu “Akıllı Şehirler” oturumu ile devam edecek. Bu oturumda İskandinav ülkelerinde ve Türkiye’de çok sayıda kamu alan aydınlatması danışmanlığını üstlenmiş olan AF Lighting’in lideri Allan Ruberg çağrılı konuşmacı olarak yer alacak ve akıllı şehir teknolojileri ile aydınlatma ilişkisini kuracak. Günün ikinci oturumunda ise İnsan Odaklı Aydınlatma konusunda dünyaca bilinen araştırmacılardan biri olan Bianca Van Der Zande çağrılı konuşmasında aydınlatmanın kullanıcısı insanın ihtiyaçları ve tercihleri üzerinden giderek “Sağlıklı Bina ve Çevre Aydınlatmaları”na geçiş yapacak. Philips Aydınlatma’nın sponsor olduğu bu oturum ve kongremizin ilk günü sonunda artık akıllılık – teknoloji – aydınlatma ilişkilerini kurmuş olmayı hedefliyoruz.

Aydınlatma sistemlerinin akıllı teknolojilere sahip olmaları, onların kullanıldıkları yere uygun aydınlatma kalite kriterlerini sağlamaları gerekliliklerini değiştirmez. Son yıllarda verimleri, ömürleri ön plana çıkarılarak aydınlatmada yoğun olarak kullanılmaya başlanılan LED’ler kolay kumanda edilebilmeleri nedeni ile akıllı uygulamalarda da yerlerini almıştır. Ancak çok önemli olmazsa olmazlardan biri de LED ışık kaynaklı aydınlatma armatürlerinin belirli standartları sağlamaları ve optik gereklilikleri yerine getirmeleridir. Schreder’in sponsor olduğu üçüncü oturumumuzda hala eksiklikleri olan LED uygulama standartlarının mevcut durumu, Türkiye’de önemli elektrifikasyon projelerine imza atmış Sabri Günaydın’ın çağrılı konuşması ile incelenmeye başlanacak ve diğer bildirilerle detaylandırılacak. LED ya da konvansiyonel herhangi bir ışık kaynaklı armatürün dünyada kabul görmesi, katma değerli ürün haline gelmesi için ilk şartlardan biri olan optik tasarımın işleneceği oturumumuzun sponsoru Pelsan. Ulusal ve uluslararası iki çağrılı konuşmacının yer alacağı bu oturumda ışığa yön ve şekil verme aracı olan optik tasarımın önemi ve gereklilikleri vurgulanacak. Türkiye’de yetişmiş Fizik disiplinli optik tasarımcı Mesut Işık ve yine Fizik kökenli tasarımcı Alberto Ruffino’nun çağrılı konuşmaları ile konu detaylandırılacak. Kongremizin Fiberli’nin sponsor olduğu son oturumunda armatür tasarımındaki yeni yaklaşımlar ve uygulama örnekleri ele alınacak. Prof. Dalia Galico çağrılı konuşmasında uluslararası işbirlikleri, ortak inovasyonun önemini uzun yıllar İtalya – Çin arasında koordine ettiği entegrasyon projesi örneği ile açıklayacak.

“Geleneksel Gala Yemeği”miz bu yıl da yine Kongre kapsamında 22 Eylül 2017 Cuma akşamı protokol, yabancı misafirler, üst düzey sektör temsilcileri ve konuşmacıların katılımı ile Lamp83’ün sponsorluğunda gerçekleşecek.

Konusunda uzman, önemli araştırma ve projelere imza atmış altı çağrılı konuşmacı, 12 sunumlu bildiri ve 20 poster bildirinin yer alacağı “11. Ulusal Aydınlatma Kongresi” aydınlatma alanındaki en son gelişmeleri, teknolojileri tartışmanın yanısıra genel aydınlatmanın kuralları ve gereklilikleri konularında da vurgulayıcı bilgiler üretmeyi hedeflemektedir.

Aydınlatma alanındaki güncel ve yeni teknolojiler hakkında tartışma ortamları yaratabilmek amacıyla, ulusal boyutundan çıkıp uluslararası boyuta uzananarak kapsamlı bir şekilde hazırlanmış Kongremiz amacına ancak, aydınlatma sektöründe araştırma, tasarım, uygulama ve üretim gibi değişik alanlarda çalışan siz çok değerli paydaşlarımızın katılımı ile ulaşabilecektir.

Bu amaçla, sizleri şahsım ve ATMK Yönetim Kurulu olarak 21 – 22 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleşecek “11. Ulusal Aydınlatma Kongresi” ne davet etmekten onur duyarım.

Prof. Dr. Sermin ONAYGİL

ATMK Yönetim Kurulu Başkanı

KONGRE 2. DUYURUSU için tıklayınız...tıklayınız...

KONGRE BASIN BÜLTENİ için tıklayınız...tıklayınız...

KAYIT FORMU için tıklayınız...tıklayınız...
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt