×

TTGV Ürün Yönetimi Perspektifinden Türkiye Yönetimleri Derlemesi 2022




 TTGV Ürün Yönetimi Perspektifinden
Türkiye Yönetimleri Derlemesi
2022


 Önsöz

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), özel sektörün küresel pazarlardaki rekabet gücünü, Ar-Ge ve teknoloji faaliyetlerinin desteklenmesi yoluyla güçlendirmek amacıyla 1991 yılında kurulmuştur. İlk ve tek kamu-özel sektör ortaklığı ve kanunla kurulmuş vakıf statüsüne sahip olan TTGV, gelişmeleri takip eden, ilham veren, vizyon sağlayan, birlikte öğrenerek gelişen, öğreten ve uygulayan, entelektüel sermayesini paylaşan, tarafsız, çevik bir güven platformu olmayı hedeflemektedir.

Bu amaçla 1991 yılından bu yana misyonunu ekosistemin zenginleşmesi için sürekli güncellemektedir.

TTGV’nin hedefi, küresel rekabet şartlarında teknolojik inovasyon ekosistemimizi desteklemek üzere Türkiye için ihtiyaç alanlarını tespit etmek, bunlarla ilgili komüniteleri geliştirmek ve özgün metodolojilerin yayılımını hızlandırmaktır.

İçinde bulunduğumuz bilim kaynaklı teknolojik inovasyon çağında, üretilen bilimsel bilginin ekonomik ve sosyal faydaya dönüşümündeki en önemi bilgi alanları arasında yer alan “Ürün Yönetimi ve Yeni Ürün Geliştirme”, neredeyse başlı başına bir meslek haline gelmiştir.

Alanında uzman yazarların katkılarıyla oluşturulmuş “Ürün Yönetimi Perspektifinden Türkiye Deneyimleri Derlemesi”nin, ülkemiz teknolojik inovasyon ekosistemine katkıda bulunacağına gönülden inanıyor ve Türkiye’de bu alana ilgi duyan ya da meslek olarak edinmiş herkese faydalı olmasını diliyoruz.
 
.
 






 
Derleyen 

Esra Kaya, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi MBA programına devam eden Kaya, Değişim Yönetimi üzerine çalışmaktadır. Profesyonel hayatına 2020 yılında TTGV Ekosistem Geliştirme Koordinatörlüğü’nde başlamış ve halen Ürün Yönetimi Türkiye Platformu kapsamında faaliyetler yürütmektedir. Komünite kurma ve sürdürme ile ürün yönetimine ve teknolojik inovasyon ekosistemine yönelik yayınlar kapsamında çalışmaktadır.


 
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt