×

Elektrikli Araçların Güç Sistemlerindeki Yönetimi -ETP Webinar



Elektrikli Araçların Güç Sistemlerindeki Yönetimi
ETP Webinar 


ETP Elektrikli Araç Çalışma Grubumuz etkinliklerimiz kapsamında ”Elektrikli Araçların Güç Sistemlerindeki Yönetimi” konulu   ilk webinarımız 29 Nisan 2021 saat 11.00-12.30 arasında  çalışma grubumuz üyeleri Sn. Doç Dr. Ozan Erdinç, Sn. Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Şengör , Sn. Metin Uçar tarafından, ETP Elektrikli Araç Çalışma Grubumuz Lideri Sn. Dr. Öğr. Üyesi Sıtkı Güner moderatörlüğünde  gerçekleştirilecektir. 

Webinarımıza katılımınız için öncelikle kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt ile ilgili bilgiler aşağıdaki webinar programı, konuşmacılarımız ve katılımcılarımızın tanıtılması sonrasındadır.


Doç. Dr. Ozan Erdinç



Doç. Dr. Ozan Erdinç özel sektörde yöneticilik de dâhil olmak üzere farklı pozisyonlarda iş tecrübesinin akabinde şu an Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü bünyesinde öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Ayrıca aynı bölümde Alternatif Enerjili Elektrik Sistemleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü pozisyonunda faaliyetlerini yönetici olarak da sürdürmektedir.

Kendisi özellikle dünyada ilgili alanda en büyük kuruluş olan IEEE bünyesinde 2019-2020 dönemi için IEEE Güç ve Enerji Topluluğu (Power and Energy Society – PES) Türkiye Şubesi Başkanı olarak seçilmiştir. IEEE Senyör Üyesi unvanına sahiptir ve akademik olarak da özellikle IEEE bünyesinde dünyaca ünlü dergilerde editörlük faaliyetleri ve makaleleri bulunmaktadır.

Webinarda Doç. Dr. Ozan Erdinç; 

•    Akıllı şebeke genel bakış
•    Akıllı şebekelerde elektrikli araçların güç sistemleri yönetimi, sağlamlığı, güvenilirliği konularında sağladığı faydalar


Dr. Öğr.Üyesi İbrahim Şengör



Dr. İbrahim Şengör Elektrik Mühendisliği eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra akademik kariyerine Araştırma Görevlisi olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde başlamıştır. Doktora çalışmaları esnasında elektrikli araç toplu şarj istasyonlarının dağıtım şebekesine olası etkilerini en aza indirmek amacıyla enerji yönetim algoritmaları geliştirmiştir. Dr. Şengör halen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca aynı bölümde Elektrik Tesisleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. IEEE üyesi olan Dr. Şengör’ün çalışma konuları arasında güç sistemleri, yenilebilir enerji sistemleri ve akıllı şebekeler bulunmaktadır.

Webinarda Dr. Öğr.Üyesi İbrahim Şengör; 
•    Elektrikli araç şarj yükünün yönetilmesinin önemi
•    Gelecekte elektrikli araç otoparklarının ihtiyaç duyulan şarj yükünün yönetilmesi için önemi


Metin Uçar



1984 Aydın doğumludur. Kocaeli Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği Lisans Programını bitirdi. Yaklaşık 10 yıldır Bina Otomasyonu sektöründe farklı firmalarda; son 4 yıldır ABB Elektrik San A.Ş. bünyesinde uzmanlık dalı olan Bina Otomasyonu alanında Ürün Pazarlama Sorumlusu olarak çalışmaktadır. Son 1,5 yıldır tüm dünya da hızla gelişen bir konu olan elektrikli araç şarj üniteleri segment sorumluluğunu da üstlenmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.  
 
Toplantıda Metin UÇAR elektrikli araç şarj ünitelerinin çeşitleri ve sınıflandırılması konularında bilgi paylaşacaktır.

ETP Webinar Programımız 

10:50-11:00   Davetlilerin Katılımı 
11:00-11:05  Sn. . Dr. Öğr. Üyesi Sıtkı Güner 
11:05 -11:35  Sn. Doç. Dr.  Ozan Erdinç
11:35 -12:05  Sn. Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Şengör 
12:05-12:35  Sn. Metin Uçar 


Not: Konuşmacılar 20 dk sunum gerçekleştirdikten sonra  10 dk  gelen soruları cevaplayacaklardır. 

ETP  webinarımıza  katılımı  aşağıdaki “Katılımcı”  linkini tıklayarak "kamera bağlanmaksızın" gerçekleştirebilirsiniz. 

Toplantıya “Katılımcı”  olarak  katılmak için lütfen tıklayınız.

Webinarımıza katılımınız için öncelikle kayıt olmanız gerekmektedir. Yukarıdaki   linki tıkladıktan sonra karşınıza gelen  aşağıdaki görüntüde göreceğiniz sayfada sol taraftaki   "Etkinlik durumu:Başlatılmadı(Kaydol)" sağ tarafındaki "(kaydol)"  linkine ve konuşmacılarınızın resimlerinin  altında  sağ tarafta  ortadaki  "Kaydol"  linkine tıklamanızı rica ederiz. 



Webinar katılımcılarının  online katılımcı linkine kayıt olduktan sonra kendilerine gelen katılım e-postasındaki "ETKİNLİĞE KATIL"   linkine tıkladıklarında açılan webex sayfasından "ŞİMDİ KATIL" linkine tıklayarak ETP online söyleşimize katılımlarını rica ederiz.

Tarafınıza gelen katılımcı E-posta ‘sında sol üst köşedeki “KABUL ET” ‘e tıklarsanız, tarafına gelen online söyleşi davetimiz Outlook takvimine entegre olacak ve tarafınıza gönderdiğimiz e-posta gelen kutusunda görünmeyecek ve ETP online söyleşimize katılımınızı  Outlook takvimi üzerinden gerçekleştireceksiniz. 
 

Ücretsiz Webex yazılımı  linki  için lütfen tıklayınız. 

Bu linkten de ücretsiz kayıt ve sonrasında Etkinlik Numarası ve Etkinlik Parolası ile de online bağlanabilirsiniz. 

Tüm katılımcıların  online söyleşi   başlamadan   üst soldaki menüde soldan beşinci ses menüsüne tıklamanızı ve açılan pencereden “Hoparlör, Mikrofon ve Kamera “ menüsüne tıklayıp  hoparlör, mikrofon ve kameralarını test etmelerini önemle rica ederiz.

ETP  webinarımız  sizlerin giriş yaparak bağlantılarınızı, mikrofon ve kameralarınızı test etmemiz için başlangıç saatinden 15 dakika önce açılacaktır. 

Tüm  katılımcılarımızın olası internet alt yapı problemleri nedeniyle online söyleşi  başlangıcından sonuna kadar mikrofonlarını  kapatmalarını önemle rica ediyoruz.
 
Online söyleşi sırasında ve sonunda sorularınızı  webex  yazılım ara yüzünde sağ alt taraftaki   “S-Y (Soru –Yanıt) “  üzerinden yazılı olarak gönderebilirsiniz. 

Online söyleşimiz  bittiğinde arzu eden arkadaşlarımız sorularını  mikrofonlarını açarak  bizlerin gelen sorulara göre yönlendirmemizle sorabilirler. 

ETP Webinarlarımızda   görüşmek dileğiyle, sağlıklı günler diliyoruz.





 
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt