×

Çevre ve Halk Sağlığı İçin Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri-EMANET 2021


Çevre ve Halk Sağlığı İçin Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri
EMANET 2021 


 
Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu tarafından birlikte 12-13 Kasım 2021 tarihlerinde Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri 2021 (EMANET 2021) Etkinliği yapılacaktır.

EMANET 2011 Sempozyumu “Çevre ve Halk Sağlığı İçin”, EMANET 2013 Sempozyumu “Çevre ve İnsan Sağlığı İçin” ve Mersin’de gerçekleşen EMANET 2015 Sempozyumu “Sağlıklı Yarınlar İçin” temaları ile gerçekleşmişti. EMANET 2021 etkinliğinde temamız “Çevre ve Halk Sağlığı İçin” EMANET 2021 olacaktır.

EMANET 2011 ve EMANET 2013 Sempozyumlarında paydaşlarımız olarak İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu yer almış ve değerli katkılar sunmuşlardır. İzleyiciler tarafında yüksek katılımlı ve ilgi ile izlenen etkinliklerde akademisyenler, mühendisler, sağlıkçılar, hukukçular ve sivil toplum kuruluşları vb. değerli bilgilerini izleyenler ve kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu etkinlikte de yine her üç kurum düzenleyici ve paydaş olarak yer alacaktır.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu’nun birlikte düzenleyeceği bu etkinliğin amacı, Üniversiteler / Kamu Kurumları / Sivil Toplum Örgütleri / Kişilerin elektromanyetik alanların çevre ve halk sağlığı üzerine etkileri konusunda güncel ve bilimsel bilgilerini, aralarında ve toplumla paylaşacağı ve tartışacağı bir ortam oluşturmaktır.

EMANET2011-2013-2015 ve 2021 bilgilerine EMANET2021 resmi web sitesi https://emoistanbul.org/emanet2021  üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çevrimiçi ve ücretsiz düzenlenecek #EMANET2021'e kayıt için linke tıklayabilirsiniz: https://emoistanbul.org/webseminer/ Katılımınızı dileriz. 



Konuşmacılar 

Devra Lee DAVIS (Ph. D. MPH)


Devra Davis Nobel Barış ödüllü, onkolog, yazar, Amerikalı bir profesör. Amerikan Sağlık ve İnsani Hizmetler Bölümü, Birleşmiş Milletler Çevre Ajansı, Amerikan Sağlık Örgütü, Dünya Bankası gibi organizasyonlarda danışmanlık görevi yapmış bilim insanı. 2004-2009 yılları arasında çevresel onkoloji kurucu müdürlüğünün yanı sıra, Pittsburg Üniversitesi Kanser Enstitüsü ile Halk Sağlığı Enstitüsü’nde çalıştı. Ayrıca Amerika’da Çevre Araştırmalar Kurulu ile Toksikoloji Ulusal Araştırma Konseyi, Ulusal Bilimler Akademisi gibi kurumların kurucuları arasındadır. Küresel ısınma konusunda yaptığı çalışmalar sonucunda 2007 yılında Nobel Barış ödülüne layık görülen Albert Arnold Gore Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli’nde baş yazar olarak görev alan Davis, temel araştırma ve çevre sağlığı tehlikeleri hakkında eğitim veren ulusal ve uluslararası yaklaşım politikalarını teşvik eden Amerika Çevre Sağlığı Örgütünün de sözcüsüdür. When Smoke Ran Like Water kitabıyla Ulusal Kitap Ödülleri Özel Ödülü olan Davis aynı zamanda California, San Francisco, Berkeley, Dartmouth, Georgetown, Harvard, London School of Hygiene okullarında ve diğer üniversitelerde eğitim vermektedir. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Misafir Tıp Profesörü olarak bulunmuştur. 190’dan fazla kitap yazma başarısını göstermiştir. Bu kitaplarından bir tanesi 2010 yılında yazdığı Disconnect (Bağlantıyı Kesin) kitabı ve çalışmalar hakkında olup, 2011 yılında İstanbul’da gerçekleşen EMANET2011 Sempozyumunda da çalışmalarını, görüşlerini ve değerlendirmelerini izleyicilerle ile paylaşmıştır.


Dr. Alberto MODENESE

Alberto Modenese Bologna Üniversitesi Tıp ve Cerrahi Bölümünden mezun oldu, Modena ve Reggio Emilia Üniversitesinde “İş Hekimliği” alanında uzmanlaştı. Temmuz 2014 ten bu yana yetkin doktor, Mayıs 2016 dan bu yana yetkili doktor olarak kayıtlıdır. 2008 den beri İş Hekimliği ve Ergonomi alanlarında özellikle “fiziksel, kimyasal ve ergonomik etmenlere maruziyet” konusunda çalışmalar yürütmüştür. Halen araştırma doktoru adayı olarak 2014 ten bu yana Modena ve Reggio Emilia Üniversitesinde Klinik ve Deneysel Tıp Eğitimi kapsamında “ultraviyole radyasyona mesleki maruziyetin tahmini ve maruz kalan işçilerde olası olumsuz sağlık etkilerinin önlenmesi” konusunda araştırma projesi yürütmektedir. Dr. MODENESE etkinlikte ‘’Elektromanyetik Alanlara Maruz Kalan İşçilerin Sağlık Gözetimi’’ kapsamında konuşma yapacaktır.

Henry LAI (Ph. D. MPH)

Uzun yıllar Washington Üniversitesi’nde araştırmalarını sürdüren Prof. Lai hala aynı üniversitede Emeritus Profesör olarak çalışmaktadır. “Electromagnetic Biology and Medicine” Dergisinin editörüdür. Elektromanyetik alanların biyolojik etkileri konusunda, etki değeri yüksek dergilerde basılmış çok sayıda makalesi bulunan Prof. Lai aynı zamanda uluslararası toplantılara sıkça davet edilen bir konuşmacıdır. En çarpıcı çalışmaları, kablosuz iletişimde kullanılan (Cep telefonları vb.) radyofrekans radyasyonların sıçan beyinlerinde DNA’ hasarı oluşturduğuna ilişkin araştırmalardır. “Elektromanyetik kirlilik ve çevre” üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Prof. Lai, bu etkinliğimizde “Elektromanyetik Alanların Yaşam Üzerine (Flora ve Fauna) konusunu ele alacak ve önerilerde bulunacaktır.


Bu resim için alternatif metin açıklaması yok




Bu resim için alternatif metin açıklaması yok
Resim önizleme



Bu resim için alternatif metin açıklaması yok
Resim önizleme
Bu resim için alternatif metin açıklaması yok
Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'EMANET2021 ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞ İÇİN 12-13 KASIM 2021 EMANET 2021 ELEKTROMANYETİK ALANLAR E ETKİLERİ GÜNLERİ YENİ TEKNOLOJİLER VE 5G SİSTEMİNİN ELEKTROMANYETİK ETKİLERİ OTURUM İstanbulA ipFak.BiyofizikAD. Elektrik h.Böl şk. TARHAN Fak.Biyofizik Gökhan SEZER Prof. Dr. Teknolojisi Çağında ŞEKER Alanındaki Gelişmel Gör. Duygu TARHAN Türkiye' de Kablosuz İletişimde Mevcut Durum, Dünyada ve Türkiye 5G' nin durumu, Dünyada Elektromanyetik İlgili Çalışmalar 13 Kasım 2021 Cumartesi 17:30 Çevrimiçi etkinliğe kayıt için linke tıklayınız 146' görseli olabilir
Resim önizleme







Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt