×

Elektrik Tesislerinde ve Tesisatlarında Deprem Güvenliği ETP Online Webinar



Elektrik Tesislerinde ve Tesisatlarında Deprem Güvenliği
ETP Online Webinar


ETP Deprem Güvenliği Çalışma Grubu 
Alp Arslan Ok, Sabri Günaydın  
 

“Elektrik Tesislerinde ve Tesisatlarında Deprem Güvenliği ”  Konulu online webinarımız  23  Mart Perşembe  Saat 11:00-12:45   arasında gerçekleştirilecektir. Webinar  detayları ve katılım ile ilgili kayıt bilgileri aşağıdadır. 

Webinarımızın konuşmacıları alfabetik sıralaması  aşağıdadır. 


Abdulhalik  Emre  Teksan 

1990 yılında İstanbul’da doğan Abdulhalik Emre Teksan, ilk ve orta eğitim-öğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği’nden mezun oldu. Eğitim hayatını Bilgi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı ile sürdüren Teksan, doktora eğitimine Ege Üniversitesi’nde devam ediyor. “Gaz Yakıtlı Jeneratör ve Kojenerasyon Sistemleri” ve  Jeneratör Sismik Deneyleri  üzerine çalışmalar yapıyor. ETP Deprem Güvenliği   Çalışma Grubu  ve ETP Dizel Elektrojen Çalışma Grubu üyesidir. 


Alp Arslan Ok
Alp Arslan Ok 

1970 Istanbul doğumludur. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi “Elektrik Mühendisliği” bölümünden mezun olmuştur. ETP Deprem Güvenliği çalışma grubunun  lideridir. Çok uzun yıllardır elektrik panoları, bilgi işlem kabinetleri deprem güvenliğine yönelik tasarımlar, deneyler, çalışmalar gerçekleştirmektedir. 


Çağdaş Ilgaz Şenel 

1986 Bursa doğumludur. 2009 İTÜ İnşaat Mühendisliği mezunudur. Depreme dayanıklı yapı tasarımı konusunda çalışmıştır. ETP  ETP Pasif Yangın  Koruma Teknik Kılavuzu Çalışma Grubu Lideri, ETP Deprem Güvenliği Çalışma Grubu ETP Yangın Yalıtım Çalışma Grubu ve  ETP Yangın Yalıtım  Deprem Güvenliği  Çalışma Grubu  üyesidir.



Dr. Ceyhun Eren 

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Yapısal deprem mühendisliği, özellikle de binaların deprem sırasındaki davranışları ve karşı karşıya kalacakları olası hasar tahmin yöntemleri konusunda uzmanlaşmış bir inşaat mühendisidir. Sigorta  oluşturma ve riziko kontrol  konusunda uzman olup; bu konular  ve  iş sürekliliği, sürdürülebilirlik konularında da çalışmalar gerçekleştirmektedir. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Risk Mühendisliği Komitesinin eski Başkanıdır. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve TSEV (Türkiye Sigorta Enstitüsü Vakfı) başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarında İş Süreklilik Yönetim Sistemi, Teknik Risklerin Yönetimi, Yangın ve Deprem Mühendisliği üzerine dersler vermektedir. Konferanslarda sıklıkla konuşmalar  yapmakta yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli mühendislik ve bilim dergilerde makaleleri vardır. ETP Yangın Yalıtım  Deprem Güvenliği Çalışma Grubu  Lideri, ETP Deprem Güvenliği Çalışma Grubu ETP Yangın Yalıtım Çalışma Grubu ve  ETP Pasif Yangın  Koruma Teknik Kılavuzu çalışma grupları üyesidir.



Erkan Özdağ

Lisans ve Yüksek Lisansını İnşaat Mühendisliği alanında tamamlamıştır. Saha Mühendisi, Hakediş Mühendisi ve Proje Yöneticiliği görevleri sonrasında, 2008 yılından bu yana  uluslarası bir sigorta şirketinin  çatısı altında farklı sorumluluklar üstlenmiştir. Halen  uluslararası akredite bir deprem laboratuvarı  ve  bir yangın laboratuvarı test hizmetleri, mühendislik hizmetleri ve eğitim faaliyetlerinin sorumlu departman müdürü olarak çalışmaktadır. ETP Deprem Güvenliği Çalışma Grubu ETP Yangın Yalıtım Çalışma Grubu ve  ETP Pasif Yangın  Koruma Teknik Kılavuzu çalışma grupları üyesidir. 


Funda Kartal Arkadakalmaz - İstanbul, İstanbul, Türkiye ...
Funda Kartal Arkadakalmaz

1978 Edremit-BALIKESİR doğumludur. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2000-2005 yılları arasında sahada yapı imalatları süreçlerinde saha mühendisliği ve şantiye şefliği görevlerini üstlenmiştir. Ardından 2005 yılı itibari ile yapı kimyasalları, bağlantı elemanları ve pasif yangın koruma alanında uzmanlaşmıştır. Bu süreçte çeşitli rollerde görev almıştır. 2007-2009 yılları arasında İstanbul Bilgi  Üniversitesinde MBA eğitimini tamamlamıştır. Son olarak 2016-2022 yılları arasında Pasif yangın Koruma Sistemleri konusunda Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştır. ETP Yangın Yalıtım  Deprem Güvenliği Çalışma Grubu, ETP Deprem Güvenliği Çalışma Grubu, ETP Yangın Yalıtım Çalışma Grubu ,   ETP Pasif Yangın  Koruma Teknik Kılavuzu Çalışma Grubu  üyesidir.




Okan Sever
Okan Sever 

1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. 2000 yılından bugüne   kadar sismik koruma ve titreşim yalıtımı alanlarında 1000'in üzerinde projede tasarım ve uygulama gerçekleştirmiştir. 2006 yılından beri de “Mekanik Tesisatların Deprem Koruması “ yüksek lisans tezi ile başlayan akademik ve sosyal sorumluluk çalışmalarına birçok ulusal ve uluslararası yayınlanmış makalesiyle deprem koruma sektörüne katkıda bulunmuştur. Uluslararası deprem platformlarında aktif yer almasının yanı sıra, ETP Deprem Güvenliği çalışma grubunun da üyesidir.



Sabri Günaydın
 
1957 Edirne doğumludur.1979 Yılında Ankara D.M.M.A. (Gazi Üniversitesi), Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümünden mezun olmuştur. ETP Portalı Kurucusu , ETP Deprem Güvenliği Çalışma Grubunun üyesi, ETP ‘nin diğer çalışma gruplarının  üyesi ve bazılarının da çalışma grubu lideridir. Deprem ve Elektrik Tesisatları konusunda çok uzun yıllardır çalışmalar gerçekleştirmektedir.



Sibel Sarıgül
Sibel Sarıgül 

1971 Antakya doğumludur. İlk,orta ve lise öğrenimini Antakya da tamamladı. 1988 de girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden 1992 de mezun olup , yüksek lisansını aynı bölümde 1998 de bitirmiştir. 1994 yılında  dağıtım trafoları hesap mühendisi olarak iş hayatına başlamıştır.  Çalışma   yaşamına dağıtım trafoları, güç trafoları ve en son kuru tip trafolar  tasarım mühendisi olarak çalışmış ve  2008-2017 yılları arasında kuru trafolar tasarım  bölümü yöneticiliği yapmıştır. ETP Transformatörler Enerji Verimliliği Çalışma Çalışma Grubu, ETP Deprem Güvenliği Çalışma  Grubu Üyesidir


Taner Taşik
Taner Taşik 

1985 Üsküdar/İstanbul doğumludur. 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi –Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2006-2014 yıllarında  Tasarım Mühendisi olarak ,  2014 yılından itibaren de Orta Gerilim Sistemleri Ürün Müdürü olarak  4,5 yıl çalışmıştır.Kariyerine  uluslarası bir firmada   "Malzeme Parçaları Yerelleştirme Ülke Başkanı "  olarak devam etmektedir. ETP Deprem Güvenliği çalışma grubunun da üyesidir.


Uzeyir Kaluk CDCDP
Üzeyir Kaluk 

1981 Zonguldak doğumludur. 2014 yılında almış olduğu CNET – CDCDP veri merkezi tasarım eğitimi ve sertifikası ile kariyerine veri merkezi altyapı çözümleri konusunda yön vermiştir. ETP Deprem Güvenliği, ETP Veri  Merkezi  çalışma grupları üyesidir. 


Webinarımızın içeriği  aşağıdadır.

Moderatör: Sabri Günaydın 
  • Yapılarda Deprem Risk Yönetimi  (Ceyhun Eren)  
  • Elektrik Üretim ve İletim Tesisleri Deprem Güvenliği Standartlar  (Sabri Günaydın)  
  • IEC/TS 62271-210 :2013 Doğrultusunda Orta Gerilim Panolarında Sismik Test (Taner Taşik) 
  • EN IEC 60076-11:2018 Standardı Doğrultusunda Kuru Tip Transformatörlerin Sismik Deney Kriterleri (Sibel  Sarıgül) 
  • Alçak Gerilim Panolarında Deprem Güvenliği   (Alp Arslan Ok) 
  • Dizel Elektrojen Gruplarında Deprem Güvenliği  (Abdulhalik  Emre  Teksan) 
  • Bilgi İşlem Kabinlerinde Deprem Güvenliği  (Üzeyir Kaluk) 
  • Dünyada İlk Yangın Yalıtım Deprem Deneyi  (Funda Kartal Arkadakalmaz)
  • EN IEC 60068-3-3 Standardı Sismik Deney Yöntemleri (Erkan Özdağ) 
  • Elektrik Tesisleri ve  Tesisatlarında Sismik Koruma Uygulamaları  (Okan Sever) 
  • Cihazların sabitlenmesi( Ankraj), Sismik Sabitleme   (Cağdaş Ilgaz Şenel)  
  • Sorular-Cevaplar 


ETP  webinar  konuşmacılarımız ve  E-posta ile toplantıya davet edilen katılımcılar gerektiğinde kameralarını ve mikrofonlarını kullanabilmek için “Panelist” olarak davet edilmişlerdir. Konuşmacılarımızın dışındaki tüm katılımcılarımızın olası internet alt yapı problemleri nedeniyle online söyleşiye  girdiklerinde kameralarını ve mikrofonlarını kapatmalarını rica ederiz. 
 
ETP  webinarımıza  katılımı  aşağıdaki “Katılımcı”  linkini tıklayarak "kamera bağlanmaksızın" gerçekleştirebilirsniz. 

Toplantıya “Katılımcı”  olarak  katılmak için lütfen tıklayınız.

Webinarımıza katılımınız için öncelikle kayıt olmanız gerekmektedir. Yukarıdaki   linki tıkladıktan sonra karşınıza gelen  aşağıdaki görüntüde göreceğiniz sayfadan Etkinlik Durumu sağ tarafındaki  "Kaydol"  linkine tıklamanızı rica ederiz. 



Kaydol linkine tıkladıktan sonra "Ad,  Soyadı ve E-posta adresinizi"  girdikten sonra kayıt formundaki diğer bölümleri doldurmayabilirsiniz, sadece formun en alt bölümündeki, “Gelecekteki seminerler hakkında bilgi almak ister misiniz?  “Evet” ya da “Hayır” ’ı işaretlemeniz ve  “Gönder” e tıklamanız yeterlidir. 


Webinar katılımcılarının  online katılımcı linkine kayıt olduktan sonra kendilerine gelen katılım e-postasındaki "ETKİNLİĞE KATIL"   linkine tıkladıklarında açılan webex sayfasından "ŞİMDİ KATIL" linkine tıklayarak ETP online söyleşimize katılımlarını rica ederiz.

Tarafınıza gelen katılımcı E-posta ‘sında sol üst köşedeki “KABUL ET” ‘e tıklarsanız, tarafına gelen online söyleşi davetimiz Outlook takvimine entegre olacak ve tarafınıza gönderdiğimiz e-posta gelen kutusunda görünmeyecek ve ETP online söyleşimize katılımınızı  Outlook takvimi üzerinden gerçekleştireceksiniz. 

Bu linkten de ücretsiz kayıt ve sonrasında Etkinlik Numarası ve Etkinlik Parolası ile de online bağlanabilirsiniz. 

Tüm  panelistların, katılımcıların  online söyleşi   başlamadan   üst soldaki menüde soldan beşinci ses menüsüne tıklamanızı ve açılan pencereden “Hoparlör, Mikrofon ve Kamera “ menüsüne tıklayıp  hoparlör, mikrofon ve kameralarını test etmelerini önemle rica ederiz.

ETP  söyleşimiz sizlerin giriş yaparak bağlantılarınızı, mikrofon ve kameralarınızı test etmemiz için başlangıç saatinden 15 dakika önce açılacaktır. 

Tüm  katılımcılarımızın olası internet alt yapı problemleri nedeniyle online söyleşi  başlangıcından sonuna kadar mikrofonlarını  kapatmalarını önemle rica ediyoruz.
 
Online söyleşi  sırasında ve sonunda sorularınızı "sohbet(chat)" yazılımı üzerinden yazılı olarak gönderebilirsiniz.

Online söyleşimiz  bittiğinde arzu eden arkadaşlarımız sorularını  mikrofonlarını açarak  bizlerin gelen sorulara göre yönlendirmemizle sorabilirler. 

ETP söyleşilerimizde  görüşmek dileğiyle, sağlıklı günler diliyoruz.


Alp Arslan Ok ,   Sabri Günaydın 

Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt